site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Çözüm Akademi Lisesi’nden Tanıtım Toplantısı

Selçuk Çözüm Akademi Lisesi’nden Tanıtım Toplantısı
13.05.2015
A+
A-

çözüm akademi lisesi basın toplantısı (1)

Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki yıldan başlayarak eğitimde yeni bir yapı oluşturuyor. Artık dershaneler temel liselere dönüşüyor. Özel Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesi sınavlara hazırlık deneyimini okulculukla birleştirerek yeni bir anlayışla temel liseye dönüştürüyor. Kurucu temsilcisi Hayri Padak ve kurucu ortaklardan Sabahattin İzcioğlu, Serkan Karataş ve Şahlan Kınacı basın açıklamasında bulundular.

Dershane dönüşüm süreci başladı, ne aşamadasınız?

Milli Eğitime gerekli başvuruları yaptık. Ön onayımızı geçen ağustos ayında Temel Lise olarak gerçekleştirmiştik. O da onaylandı. MEB’in başvurusunu kabul ettiğimiz dershaneler başlığında da kurumumuzun adını yayımladılar. Kesin dönüşüm başvurumuzu da gerçekleştirdik. Artık okulumuzu tanıtma sürecindeyiz.

Dershanecilikten Temel Liseye bir geçiş yapıyorsunuz, nedir bu Temel Lise?

Dershanelerin dönüşüm süreci özel okulculuğa yeni bir okul türü kazandırdı: Temel Lise ya da diğer adıyla Akademik Lise. Biz de bunu ilçemizde açan ilk kurum olarak Selçuk’un eğitim tarihine geçeceğiz. Biz Özel Selçuk Temel Lisemiz ile Selçuk’umuzun ilk özel Anadolu Lisesi olacağız. Platon’un deyimiyle “En çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır önemli olan.” Bunu gerçekleştireceğiz. Çözüm Akademi Okulları bu konsepti ile alanında tek ve lider okuldur. Her öğrencinin ve velinin hayalinde daha iyi bir lise ya da üniversite vardır, Fakat bu hedeflere ulaşırken öğrenciler ekstra zaman harcamakta veliler de birçok maddi, manevi külfete katlanmak zorunda kalmaktadır. Biz açacağımız Temel Lisemiz ile velinin dershane, özel ders v.b. giderlerini ortadan kaldıracağız.

Temel Lisenizde eğitim anlamında ne gibi seçenekler sunacaksınız?

Ciddi kurumsal bir yapımız var, öğrencilerimiz sadece ilçemizdeki öğrencilerin içinde kendilerini ölçmeyeceklerdir. Tüm Türkiye’deki Çözüm Akademi Okullarında okuyan öğrencilerle ölçeceğiz. Profesyonel öğretmen kadromuz var. Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız çalışma arkadaşlarım var ve hepsi de rüştünü ispatlamış öğretmenlerden oluşuyor. Verimli bir eğitim ortamı sunacağız, birinci dönem daha bitmeden kendi okulumuza taşınacağız. Bilimsel, yenilikçi, dinamik ve rekabetçi eğitim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren rehberlik servisimiz Çözüm Akademi Okullarını tercih eden öğrencilerimizi gelecek günleri öğrenci ve velilerimiz için kaygı olmaktan çıkaracak. Öğrencilerimize yol göstereceğiz. Güçlü yayın desteği sunacağız. Ders kitaplarının dışında yardımcı kaynak kitaplarımız, deneme sınavlarımız var. Onları öğrencilerimiz hizmetine sunacağız.

Kimler Temel Lisenize gelebilir?

Okulumuz sınavsız öğrenci kabul eden Temel Lise olduğu için yapısı itibarıyla tüm öğrencileri kabul etmektedir. Bu yıl 9/10/11. Sınıflarda okuyan tüm öğrencilerle birlikte ortaokul 8. Sınıf öğrencileri okullarını bitirdikleri gün okulumuza gelebilir. Temel liselerimizde tekli ve ikili eğitim imkânı yanında 11. ve 12. sınıflarda alana göre ders alternatifleri sunuyoruz. Sınıfları buna göre oluşturuyoruz.
Temel Lise Öğretim Programımız belli mi, 9-10-11-12. Sınıflarda ne yapacaksın?

9. sınıf bir öğrencinin okul başarısı ve üniversiteye hazırlık açısından çok önemli bir yıldır. Üniversiteye hazırlıkta YGS’nin temelini 9. sınıf ders konuları oluşturur. Temel Lisemizde 9. sınıf eğitimi bu durum dikkate alınarak düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizin bu sınıfta aldıkları eğitim ve sınav desteği ile YGS temelini oluşturacağız.

10. sınıf bir öğrencinin mesleki eğilimini belirleme açısından önemli bir yıldır. 9. sınıfta bütün alanlardan ders alan öğrenciler hangi derslerde daha başarılı olduğunu gözleme fırsatı bulmuş olur. 10. sınıfa gelindiğinde öğrenci rehberlik servisi ve eğitim koçunun gözetiminde sene sonunda yapacağı alan seçimine yönlendireceğiz. Sene sonunda alan seçimini tamamlayıp öğrencimizi uygun olduğu alana yönlendireceğimiz yıl olacak. Temel Lisemizde 10. sınıf eğitiminde YGS hazırlıkla birlikte LYS hazırlık çalışmaları da başlatacağız.

11. sınıf alanlara göre eğitimin başladığı yıldır. Bu yılda bazı zorunlu dersler dışında öğrenciler tamamen yoğunlaştıkları alanlardan ders alırlar. 11. sınıfta üniversiteye hazırlık programını LYS alanında yoğunlaşarak devam edeceğiz. 11. sınıfta etüt çalışmalarımızda bir yandan YGS tekrarı devam ederken diğer yandan LYS çalışmalarına ağırlık vereceğimiz yıl olacak.

12. sınıf üniversiteye hazırlık çalışmalarının her açıdan yoğunlaştığı bir yıl olacak. Öğrenciler alanlarına göre seçtikleri dersleri işlerken YGS-LYS hazırlık çalışmaları da yoğun olarak devam edecek. 12. sınıf öğrencilerine etüt ve tekrar dersleri ile tüm YGS ve LYS konuları tam olarak vereceğiz. Öğrencilerimize her hafta sonu sürekli deneme sınavları yapacağız. . Sınav sonuçlarına göre takviye ders vereceğiz. Öğrencilerin YGS-LYS konularını tam olarak kavraması için eğitimimizi programlayacağız.

Devlet teşvikinden yararlanacak mısınız, teşvik konusunda veliler ne yapacak?

Temel Liseleri devlet teşvik ediyor, Temel Lise öğrencisine bu yıl 3500TL öğrenim desteği veriyor. Teşvik alan öğrencilerimizin ücretleri toplam ücretlerinden düşecek. Geçen yıl teşvik başvurusu ağustos ayındaydı. Süreç yeni olduğu için başvurular biraz geç başlamıştı. Bu yıl temmuz ayı içerisinde teşvik başvurularını bekliyoruz. Bu süreçte başvuru formu var. Velilerimiz e-okul üzerinden başvurularını gerçekleştirecekler. Biz de bu süreçte velilerimizi bilgilendirerek teşvik almaları konusunda rehberlik yardımında bulunacağız.

çözüm akademi lisesi basın toplantısı (2)

YORUMLAR
  1. ATA dedi ki:

    hayırlı ugurlu olsun hayri bey bol kazançlar. size sevgimiz ve saygımız sonsuz.

  2. Anonim dedi ki:

    Sabahattin hoca,bu kadar uğraşının sonunda !!!Kazanımların oldu.Kavga;Şair ne diyordu
    Kavga
    Üç kardeş emaneti aldılar bir dereden
    İlyas, Temel, Süreyya kürekler sıya sıya
    Emanet makinalı tüfekler hofçimis marka
    Karadeniz denizdir kah uslu kah delidir
    Delirir karayeldir karayel oy karayel, kara…
    Hayda!

    Rüzgar yaman esiyor taktılar kürekleri
    Yele karşı çekmekten kırıldı bilekleri
    Karadeniz uşağın yoktur can yelekleri
    Hatçe, Ümmü, Gülizar kıyıda bekliyorlar
    Sırtlayıp tüfekleri cepheye taşımaya
    Hayda!

    İlyas, Temel, Süreyya dönmediler geriye
    Hatçe, Ümmü, Gülizar gittiler o dereye
    Aldılar tüfekleri kürekler sıya sıya
    İlyas, Temel, Süreyya, Hatçe, Ümmü, Gülizar
    Bir yastığa baş koyup bir tetiğe basarlar

    Kavganın haklı olanı erkek dişi bilmiyor
    Bütün halk birlik olmazsa kavga haklı olmuyor
    Sermaye,Kapitalizm,i kızmamamız mı gerekiyor ne,yürü kulum,kim tutar sizleri,atlayacağınız ,nasıl olsa Tramplemler var.

  3. Dershaneli boy dedi ki:

    Şahlan hoca her zaman ki gibi formunda. MAŞALLAH