Selçuk Haber

Selçuk Belediyesinde Büyük Vurgun

zeynel-bakici (1)

Selçuk kamuoyu son haftalarda eski Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür’ün savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından çalkalanıyor. Selçuk Belediyesi Mali Şube Ekiplerince inceleniyor. Başkan Bakıcı, gazeteciler ile yaptığı sabah kahvaltısında konu hakkında kısaca bilgi verdi.

İddiaya göre eski Başkan Ülgür, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından 31 Mart günü yakın zamanda Belediyedeki görevinden emekli olan A.B’nin zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yerel seçimlerin hemen ardından 31 Mart tarihli suç duyurusunda önemli bir miktar paranın belediye hesabına yatırılmayıp, şahsen harcandığı belirtilerek konunun soruşturulması istendi. Şikayet üzerine geçtiğimiz günlerde İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri Selçuk belediyesine gelerek ilgili evraklara el koydu. Kamuoyunda zimmet olayının konuşulmasının yanı sıra eski Başkan Ülgür’ün bu işlemleri kendi başkanlığı döneminde neden gerçekleştirmediği ise Selçuk Kamuoyunda merak uyandırdı.

BAŞKAN BAKICI BU İDDİALARI YANITLADI

Selçuk’taki gazeteci ve yazarlarla sabah kahvaltısında buluşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Selçuk Ajans Gazetesinin konu hakkındaki sorusu üzerine; ilçe kamuoyundaki söylentilerin bir çoğunun doğru olduğunu, Cumhuriyet Savcılığının ve İzmir Mali Şube Ekiplerinin konuyla ilgili geniş çaplı araştırmalar yaptığını ve bu araştırmaların devam ettiği ifadesinde bulundu.

Söz konusu olayın geçmiş yıllara dayandığı bilgisini aldıklarını ifade eden Başkan Bakıcı, bu konudaki tüm suçluların cezasını çekmesi gerektiğini söyledi.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

Exit mobile version