Selçuk Haber

Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi Yapıldı

selcuk-meclis-temmuz2 (1)

Selçuk Belediyesi Temmuz ayı Meclisi’nde 22 madde görüşülürken 5 maddenin meclis gündeminde kalmasına karar verildi.

Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Meclis ve Sergi Salonunda yapılan Mecliste İlçe İnsan Hakları Kurul üyeliğine oy çokluğu ile MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz seçildi. Toplumda ve kamu kuruluşlarında insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal siyasi hukuki nedenleri incelemek araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere Selçuk’ta oluşturulanİnsan Hakları Kurul Üyeliği’ne MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz oy çokluğu ile uygun bulundu.

Dünyaca Ünlü Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi‘ne girmesinin ana koşullarından biri olan “Alan Yönetimi”nin kurulması ve “Yönetim Planı”nın hazırlanması çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi Danışma Kurulunda yer alan 3 isimde meclis kararı ile değişiklik yaptı. Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu Listesine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ve Başkan Yardımcısı Mimar Atilla Aksoy listede yerini aldı.

Meclis gündeminde onaylanan maddelerden diğerleri ise Selçuk Belediyesi yüzme havuzu tarife ücretlerinin, Belevi düğün salonu tarife ücretlerinin belirlenmesi oldu.

Abuhayat Deresi Islah Edilecek

Selçuk Belediyesi Temmuz ayı meclisinin gündem konularından bir diğeri ise Abuhayat Deresinin ıslah edilme konusu oldu. 14 Mayıs Mahallesi Abuhayat mevkii üzerinden gelerek Cumhuriyet Mahallesi’nin güneyinden uygulama imar planı içerisinde mevcut imar adalarının arasından geçen Abuhayat deresinin ıslah edilmesi için meclis kararı alan Selçuk Belediyesi 5 yıllık imar planına aldığı bu karar ile nüfus yoğunluğunun giderek arttığı bölgede derenin kentin güneyine ve yerleşim alanlarının dışına taşınması ve derenin kuzeyinde ise 7 metrelik yaya yolunun 12 metrelik taşıt yoluna dönüştürülmesi için 5730.21 metrekarelik alanın kamulaştırılmasına karar verdi.

Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün hisse satışları, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’nün yönetmeliğinin onaylanması, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin onaylanması ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar ücretlerinin belirlenmesi gibi konuların ise meclis gündeminde kalmasına karar verildi.

 

Exit mobile version