site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Tarihi Değerlere Sahip Çıkıyor

Selçuk Belediyesi Tarihi Değerlere Sahip Çıkıyor
22.01.2016
A+
A-

Selçuk’un son derece önemli tarihi değerlerinin yanı sıra ilçe merkezindeki bazı tarihi yapıların da zarar görmemesi adına Selçuk Belediyesince çalışma başlattıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Tarihi yerlerin bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra onlara zarar gelmesin diye de önlemler alıyoruz.” dedi.

Karakolyanı Camii aslına uygun hale getirildi

Selçuk’taki Kuğulu Park yanında bulunan ve uzun zamandır bakım ve onarım çalışması yapılması beklenen Karakolyanı Camii alınan kurul izniyle iç kısım restorasyon çalışmalarını tamamlandı. Burada yapılan çalışmalarda ilk olarak Camii içerisindeki çalışmalara öncelik verdiklerini kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “İlgili kuruldan içerisinin yapımı ile ilgili izin aldıktan sonra çalışmalara başladık. Geçtiğimiz günlerde yoğun yağışlar sonrası içerisi ciddi anlamda su almıştı. Çürümüş olan rabıtalar yenilenerek döşeme işlemi Fen İşleri ekiplerimizce yapıldı. Ayrıca duvarlardaki çatlaklar onarılarak sıva düzeltimi yapıldı. Böylelikle camiinin içerisindeki çalışmaları tamamlamış olduk. Karakol Yanı Camii’nin dışı ve bahçesi ile ilgili yapılacak düzenleme çalışmaları için ise kurul kararını bekliyoruz. Kararı alır almaz bu düzenlemeyi de yapacağız.” dedi.

Tarihi Değerlere Sahip Çıkıyoruz

Tarihi yerleri yenilemenin yanı sıra onlara zarar gelmesin diye de bir dizi önlemlerin alındığını kaydeden Başkan Bakıcı önlem alınan tarihi yerlerden biri olan Selçuk Devlet Hastanesi karşısında bulunan Aydınoğlu Camii’deki çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi.

Son günlerde yağan yağmurda camii önünde meydana gelen su birikmesini önlemek ve vatandaşın kolay geçişini sağlamak amacıyla Aydınoğlu Cami önüne hızlı bir müdahale ederek önlem aldıklarını belirten Başkan Bakıcı; “Aydınoğlu Camii etrafındaki yollardan gelen ve cami önünde biriken sularçevre duvarları ile birlikte camiye ve bahçesine zarar veriyordu. Burada yapılan çalışmalarla bahçeye koruyucu kapaklar kullanarak iki adet boru ilave edildi ve yağmur kanalına bağlandı. Böylece tarihi değerlerimizi koruma altına alarak, var olan değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

selcuk_camii

selcuk_tarihi_degerler

YORUMLAR
  1. Vicdan dedi ki:

    Beylikler veya Osmanlı döneminde yaşamış ve ilçemize gömülmüş bulunan komutan, devlet adamı ve önemli şahsiyetlerin mezarının tarikat evi yada mescid olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Dini guruplara başka mekanlar verilip Camii ihtiyacı yeni Camiler ile karşılanabilir. Bu toprakları borçlu olduğumuz atalarımızın mezarlarına sahip çıkmak sadece onarmakla olmuyor. Mezarları onarılıp en azından manevi ziyarete açılmalı. Yapıların içinede onları tanıtıcı levha ve fotoğraflar asılmalı.