Selçuk Haber

Selçuk Belediyesi Faaliyet Raporu Onaylandı

selcuk faaliyet raporu (2)

Selçuk Belediyesi 2012 Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonunda yapılan Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 2012 yılı faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda 2012 yılının Selçuk Belediyesi açısından başarılı bir çalışma yılı olduğunu söyleyen Başkan Ülgür “2012 yılında da en önemli hizmet başlıklarımız olan tarım, turizm ve eğitimi geliştirme yolunda önemli çalışmalar yaptık” dedi.

Kültür Turizminin Başkenti Selçuk,  Üniversitelerle Buluşuyor

Selçuk Belediyesi’nin destek ve katkıları ile 2011 yılında Selçuk’ta eğitime başlayan THK Üniversitesi’nin önümüzdeki eğitim yılında daha da büyüyeceğini ve Yüksekokul düzeyinde faaliyette bulunan kurumun önümüzdeki eğitim yılında bir ilçede bir fakülte açarak yoluna büyüyerek devam edeceğini ve bu kararın oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Başkan Ülgür; ‘‘Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitemizle de bu yıl protokol imzaladık. Üniversite binası için yer tahsis ettik ve inşaat yapım işini üstlendik. Dokuz Eylül Üniversite binası inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak ve 2013 yılında tamamlanacak. Bu gelişmeler doğrultusunda 2014-2015 eğitim öğretim yılında Selçuk’ta 4 bin civarında öğrenci olacak. Kültür Turizminin başkenti Selçuk üniversite kenti olma yolunda da önemli adımlar atıyor. Selçuk’un eğitim alanında gelişmesi hem ekonomisini hem de kültürel seviyesini yükseltecek”dedi.

“Tarımda Öncü Olduk. Türkiye’nin En Büyük Meyve İşleme Tesislerini Yapıyoruz”

Eğitim alanındaki gelişmelerin yanı sıra Tarımsal Sanayi Alanı çalışmalarıyla da tarım alanında öncü olduklarını vurgulayan Ülgür “4 bin metre kare kapalı alana sahip, her biri 160 metrekarelik 25 iş yerinden oluşan yeni Sebze Meyve halimiz 2012’de faaliyete geçti. Yeni halimizde bir yılda 9 bin 360 ton yaş sebze ve meyve ticareti yapıldı. Öte yandan halin yanı sıra içinde meyve işleme ve paketleme tesisleri, ambalaj üretim tesisi, 35 bin ton kapasiteli soğuk hava depoları, akredite olmuş laboratuvar, gümrüklü saha, tır parkları ve sosyal tesislerimizle Türkiye’nin en büyük meyve işleme tesislerini yapıyoruz. Bu sayede Selçuk bölgemizin meyve sebze ticaretinin üssü olacak. Selçuk’u bu konuda marka yapacağız ve istihdama da önemli katkılar koymuş olacağız” diye konuştu.

“Yeni Bir Turizm Alanı Yaratıyoruz”

2012 yılında Selçuk Belediyesi tarafından aydınlatılan Ayasuluk Kalesi’nin yine Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan Röleve, Restorasyon, Restitasyon ve çevre düzenleme projelerinin Koruma Kurulu tarafından onaylanması ve proje uygulama yetkisinin de belediye olarak bakanlıktan alınması ile yeni bir turizm alanı yaratmak üzere harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Ülgür “Amacımız kale ve çevresini Selçuk’a ve turizme kazandırmak ve kent merkezinde yeni bir gezi güzergâhı yaratmak. Benzer çalışmaları İsabey Camii ve Artemis Tapınağı için de yürüteceğiz ve turizmde yeni bir marka yaratacağız” dedi.

“Turizmi Yerelde Geliştirmeliyiz”

“2012 yılında yaptığımız 83 bin 500 metre kare yol, 222 bin 534 metre kare yeşil alan ile hem yaşanabilir hem de ziyaret edilebilir bir Selçuk yaratmanın yanı sıra turizmi geliştirmek için de büyük gayret harcadık”  diyen Başkan Ülgür “Turizmi yerelde geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü Selçuk kültür turizmi açısından Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Genel ziyaret edilebilme oranına baktığımızda ise İstanbul’dan sonra ikinci sırada. Merkezi yönetim turizm çözümleri ile birlikte kendi sermayesini de getiriyor ve Selçuk’un turizm gelirleri Selçuk’a ve Selçukluya gelmiyor. Yani turizmde çok büyük bir pasta yaratmamıza rağmen ilçe halkı olarak yeterince pay alamıyoruz. Bunun için zaman zaman çözüm yaratma girişimlerimiz oldu. Bunun en bilinen örneği Efes’teki dükkânlar için verdiğimiz mücadeleydi. Bunun için eski Turizm Bakanı ile tartışmalar yaşadık. Adım kavgacı başkana çıktı. Ama burada amaç Selçuk’un ve Selçuklunun çıkarlarını korumaktı. Sayın Bakanla bu konuda çatışmalar yaşadık ama ortak işler de yürüttük. Ama
Selçuk’un çıkarları söz konusu olduğunda yine gözümü budaktan sakınmam ve mücadele ederim. Çünkü görevim Selçuk’un ve Selçuklunun çıkarlarını korumak” dedi.

Efes Unesco Yolunda

Turizmi geliştirmek ve ören yerlerini korumak için Efes Alan Yönetimi çalışmasını tamamladıklarını artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Efes’i Unesco Dünya Mirası Listesi’ne önermesini beklediklerini söyleyen Başkan Ülgür bu planın Efes’in yanı sıra Kale, St. Jean Bazilikası ve Artemis Tapınağını da kapsayan yeni bir turizm destinasyonu yaratarak Selçuk içine de turist çekmek gibi önemli bir işlevi yerine getireceğini ifade etti.

İzmir’in Güney Kapısı İstasyon Meydanı

Hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla İzmir’in Güney Kapısı olacak İstasyon Meydanında da 2012 yılında eski İş Bankası binası ve Efes Mandırası gibi binaların kamulaştırılıp yıkılması gibi önemli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Ülgür “İstasyon Meydanı 2013 yılında bambaşka bir kimliğe bürünecek” dedi.

Şahabettin Dede Caddesi ve Emlak Park Bölgesi Yeni Bir Cazibe Merkezi Oluyor

Şahabettin Dede Caddesi ve Emlak Park bölgesinin yapılmaya başlanan yeni tesisler ve cadde ile Tansaş Binasında yapılacak yeni düzenlemelerle yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürüleceğini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür “Şahabettin Dede caddesinde  Selçuk Köftecisi diye bilinen restoran binasının yerine yeni bir restoran binası ve Emlak Park’ta yeni bir sosyal tesis inşaatına başladık. Bu çalışmalarımızla ilçemiz halkının sosyal yaşamına da önemli bir katkı sunmuş olacağız“ diyerek Belediye tarafından yapılan çalışmalarla Selçuk’un her geçen gün biraz daha geliştiğini vurguladı.

Belediye Restoranı Yeni Yüzüyle Hizmete Girecek

Kamuoyunda merakla beklenen Belediye Restoranının yeniden faaliyete girmesi konusunda da harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Hüseyin Vefa Ülgür  “Restoranımız yeni bir düzenlemeyle tekrar hizmete girecek. Restoran binamızı baştan aşağı yenileyecek uygulama projelerimizi tamamladık. Yeni düzenlememiz her kesin beğenisini kazanacak” dedi.

“Daha Yeşil Bir Selçuk İçin Yeni Parklar Yapmaya Devam Ediyoruz”

2012 yılında Selçuk’a birçok yeni park kazandırdıklarını ve Selçuk’taki yeşil alan miktarının 222 bin 534 metrekareye ulaştığını ifade eden Başkan Ülgür; “Çağdaş şehircilik anlayışında kişi başına düşen yeşil alan miktarının 7 metre kare olması gerektiği önerilir. Selçuk’ta bu oran daha şimdiden aşılmış durumda. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7.94 metrekare. 2013 yılında da yeni park ve yeşil alanlar yaratma çalışmalarımız sürecek ve ayrıca ilçemizin tüm parklarını yeniden düzenleyerek yeni oyun ve spor üniteleri ile oturma guruplarıyla donatacağız.  Bu sayede yeşil Selçuk’umuz daha da yeşil olacak” dedi.

“Kimsesizlerin kimsesi olduk”

“En önemli hizmet ilkelerimizden biri olan sosyal belediyecilik anlayışıylaKimsesizlerin kimsesi olduk” diye konuşan Başkan Ülgür, ihtiyaç sahibi ailelerin yılda birkaç ay değil yılın on iki ayı daima yanında olduklarını ifade ederek “ Aş Evi, Huzur Evi gibi oluşumlarımızla, erzak, yakacak, öğrenim, giysi gibi ayni ve nakdi yardımlarımızla onların yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Kısacası bir tarafta Pamucak’ta denizin dibinde balık yuvası, bir taraftan Şirince’de ki dağlarda yol oluyoruz. Bir tarafta da gönül dostu olmaya devam ediyoruz. Bana göre de yerel yönetim bu demek. Türkiye’de çok genç bir belediye olarak Selçuk Belediyesi birçok il belediyesine taş çıkartırcasına yaşamın tüm alanlarında varlık gösteriyor. Tabi ki eksikliklerimiz var. Ama her geçen gün bu eksikliklerimizi azaltıyoruz. Selçuk’ta işler yolunda. Ama Türkiye’deki ekonomik olumsuzluklardan ilçe de nasibini alıyor. Son 3 yıldır teknolojik ve personel yapısı olarak kendimizi yeniledik. Kentimizi de yenilemeye devam ediyoruz, edeceğiz.

Bu başarılı çalışmalarımıza katkı sunan tüm belediye personelimize ve bizi destekleyen halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Exit mobile version