site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Alevi Kültür Dernekleri 4+4+4 Sistemine Karşı

Selçuk Alevi Kültür Dernekleri 4+4+4 Sistemine Karşı
18.09.2012
A+
A-

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Mensupları Düzenledikleri Basın Toplantısında, 4+4+4 Eğitim Sistemine Karşı Olduklarını Söylediler.

ALEVİLERE ASİMİLASYONCU BASKI UYGULANIYOR

Alevi Kültür dernekleri Selçuk Şubesi yeni eğitim sistemine ve hükümetin Aleviler üzerinde baskıları olduğunu iddia eden bir basın toplantısı düzenledi. Selçuk İstasyon meydanındaki basın toplantısında Başkan Düzgün ÇELİK şunları söyledi; “  Biz Aleviler bugüne kadar inkâr edildi. ,baskı, zulüm, katliam ve sürgünlere tabi tutulduk. Her dönemde inkârcı asimilasyoncu eğitim sistemi ile yok sayıldık.

Irkçı Türk/İslamcı zihniyetinin ve 12 Eylül faşizminin “ Zorunlu Din Dersi” çocuklarımız için işkenceye dönüştü. Bu işkenceden kurtulmak için mücadele ederken daha katmerli bir işkence ile karşı karşıyayız. Avrupa İnsan hakları mahkemesinin kararlarına uymayan ve “ zorunlu din dersi”   uygulamasında ısrar eden AKP hükümeti “4+4+4 Eğitim Sistemi”  ile nihai asimilasyon projesini uygulamaya koymuştur. Bu sistemi yapanlar ve uygulamaya koyanlar “Tek Din” için “Tek Toplum” yaratma peşindedirler. “ 4+4+4 sistemine “ karşı oluşan toplumsal tepkiyi hazmedemeyen Milli Eğitim Bakanı sistemin ne olduğunu açıklayamıyor. Türkiye genelinde oluşan haklı tepkiye karşı her zaman olduğu gibi çaresizliğin bir sonucu olarak açıklamalar yapıyor. Milli Eğitim Bakanı “ 4+4+4” Sistemine karşı çıkanlar için bunlar PKK lılar Eğitim sisteminde ve programında hiçbir bilimsellik kalmamış ve Laikçilerdir diyerek bizleri susturmak istiyor. Milli Eğitim Bakanının bu söylemi demokrasiye, insan haklarına ve inancımıza nasıl baktığının açık bir ifadesidir.

10 yıllık iktidarında el attığı her sorunu kör düğüme çeviren AKP hükümeti dört artı dört uygulaması ile zaten karma karışık olan eğitim siste minide kör düğüme çevirmiştir. Seçmeli yalanı ile uygulamaya konan dersler aslında zorunludur. Eğitim programında ve sisteminde hiçbir bilimsellik kalmamış, tamamen ırkçı, inkârcı bir sistem haline dönüştürülmüştür. Bu sistem ilgili hiç kurum kuruluş ve bilim adamıyla temas edilmeden AKP nin kurmaylarıyla hazırlanmıştır.

Başbakan ‘‘ tek Din“ söylemi ile gizliden ve dipten yürüttükleri eğitim politikasını ifşa etmiştir. Eğitim programının tamamı  “Zorunlu Din Dersi”  haline getirilmiştir. Biz Aleviler sadece zorunlu din dersi işkencesine karşı mücadele etmiyoruz. Bir bütün eğitim sistemine ve Irkçı, Şoven, Türk/ İslamcı eğitim sistemine karşı mücadele ediyoruz. Avrupa Ülkelerinde yaşayan Türkiye vatandaşları söz konusu olduğunda “Asimilasyona Hayır”  Entegrasyona evet” diyen R.Tayyip Erdoğan söz konusu biz Alevilerin talepleri olunca Maviye zihniyeti davranmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında “ İlköğretim devlet okullarında parasız ve zorunludur “  yazdığı halde bugün eğitim paralı ve kesintili hale gelmiştir. Öğrenci velisine “Müşteri” Eğitim ortamına “Piyasa”  diyen AKP zihniyeti Özel okullara Fetullah Kolejlerine her türlü olanağı sağlarken Devlet okullarının ihtiyaçlarını gidermeyi Okul müdürlerine, öğretmenlere, ekonomik sorumluluğunu da velilere havale etmiştir. Devlet okullarının ısınma, temizlik, ders aracı gereci gibi devletçe karşılanması gereken en doğal ihtiyaçları bile karşılanmamaktadır.  Devlet okulları Adeta yolsuzluğun, velilerden toplanan paraların çarçur edildiği arpalıklara dönüşmüş durumdadır. Yaşadığımız yüzyılda eğitim parasız ve temel bir insan hakkı olması gerekirken, ihalelere yolsuzluklara,  para bulmakta zorlanmayan AKP hükümeti sıra eğitim bütçesine geldiğinde kaynak yok diyebilmektedir.

Biz Aleviler AKP’nin ırkçı, gerici, Asimilasyoncu, Türk/İslamcı eğitim sistemine izin vermeyeceğiz. Yaşamın her alanında AKP faşizmine karşı mücadelemizi yükselteceğiz ‘’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

YORUMLAR
  1. behçet dedi ki:

    Irkçı Türk İslamcı ne demek sayın başkan ?
    Türklükten ne zarar gelir size yada islamiyetten acaba?
    Bu ülke birlikte kurulmadı mı, bugüne kadar alevi kardeşlerimiz istediği gibi ibadetini yapmadı mı
    herkes birbirinden kız alıp vermedi mi
    niye insanları ayrıştırmaya çalışıyorsunuz
    bu ayrımcılık ne diye
    akp denen partiyi kötülüyeceğiz diye kendi değerlerimize niçin yanlış ithamlarda bulunuyorsunuz?
    bizler çocuklarımıza hasan ve hüseyin isimlerini vermişiz
    kerbela da çekilen acılar hepimizin acısı olmuş.
    ama bazı grupların insanları ayrıştırmak için herşeyi yapmasını da anlayamıyoruz.

  2. hüseyin erdoğan dedi ki:

    sayın behçet bey türlük türk islam birliği bunun ıcın sölediğinize sözüm yok ama alevi kardeşleriniz bu güne kadar istediği gibi ibadet edemedi hep dinsizlikle imansızlıkla suclandı baska isimler baska seyler verılerek gördüğü zulümleri bir tek aleviler bilir…..

  3. Anonim dedi ki:

    muharrem orucunuza kim engel oluyorki.saz çalıp türkü söylemeye mi ibadet diyorsunuz

  4. M.Türk olarak dedi ki:

    Biz Türk milleti olarak asla Irkçı Türk İslam zihniyeti kelimesini kabul etmiyoruz edilemez zatende eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı Avrupa ve Afıkada pek çok ülkede şimdi Türkçe konuşuluyor olurdu türkler asla Irkçı Türk İslam zihniyetiyle yönetilmemiştir kabul edılemez bir kelimedi o kelimeyi söyleyenlere iade ediyoruz .Alevilerin dini ney önce onun kararını versinler eğer müslüman ve islamız diyorlarsa o zamanda bu dinin ibadetleri kültür manevi konuları herkez için ama aleviler islamı kabul etmıyorda başka dine mehsubuz dıyorlarsada o zaman onların o dinlerine göre kültürlerüne müsade edilmeli elbette zaten anadoluda çok çesitli kültürlülük var ama islam her yerde birdir sadece aralarında azda olsa farklılıklar olabilir…..

  5. anonim dedi ki:

    sayın hüseyin erdoğan ben çok iyi biliyorumki siz ibadet edemiyoruz diyorsunya selçukta alevi kardeşlerimizin ibadet edebilmeleri için sayın hüseyin vefa ülgüre kimler cem evi için başvurdu ve ne cevap aldılar lütfen onu bir açıklayın çıkıyorsunuz meydana 10 kişi onunda yarısı alevikle alakası olmayan kişiler kime ne amaçla hizmet ettiğiniz belli

  6. Anonim dedi ki:

    benim anlayamadığım niye bu ülkede kendilerini alevi diye ayıran insanlar bir kolej açmıyolar. sözü habire Fetullah kolejlerine dayandırıyolar anlamadım. bende şamanım ama ibadetimi evimde huzurla yapabiliyorum bir şamanevi isteğim hiç olmadı. şaman arkadaşlarla her hafta birinin evinde buluşup ibadetimizi yapabiliyoruz kimsede bi şey demiyor. ayrıca bir çok farklı kimlikle tanığım insanlar var mesela tarikattan olan arkadaşlarım var ama kendi imkanlarınca bir şeyler yapıyorlar ve hiç kimsenin bu konuları dillendiripte yaw ben şu evden aççam gibi bi yaklaşımları yok. laz arkadaşlarım var mesela lazcayı çok rahat konuşabiliyolar. gürcü lerde öyle , çerkez arkadaşlarda öle. hiç kimse çıkıpta özel statü istemiyo anlıyacağınız. şimdi kim ırkçı oluyo siz karar verin.

  7. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Turkiye kurtulus savasini nasil kazandigini unutmamali dir…. SAYGILAR….