Selçuk Haber

Selçuk AKP Belediye Meclis Üyesi Adaylığı İçin Başvuranlar

ak-parti-logo

Selçuk AKP’den Belediye Meclis üyeliği için başvuruda bulunan isimler, parti yönetiminin aldığı karar gereği mülakata alındı. Meclis üyeliklerinin belirlenmesinde de son sözü genel merkezin söyleyeceği açıklandı.

Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi AKP Selçuk İlçe Teşkilatı’nda belediye meclisi üyeliklerine aday adayı olan isimler için mülakat düzenlendi. AK Parti İzmir İl Başkanlığının aldığı karar gereği İzmir’de bulunan 1500’e yakın Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ile mülakat yapılması çerçevesinde Selçuk Belediye Meclisi üyeliklerine aday adayı olan partililerle bire bir görüşmeler yapıldı. Mülakat öncesi toplantı düzenlendi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Uzun, Selçuk AKP İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeliği aday adayları hazır bulundu. Meclis üyeliklerine aday adayı olan partililerle bir ön görüşme gerçekleştirildiğini ifade eden AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, partinin tüm birimleriyle 30 Mart’taki seçimlere hazır olduğunu vurguladı. Yeşilçimen yapmış olduğu açıklamalarda;’’ İzmir’den gelen heyetimiz bugün Meclis Üyeliği için aday adayı olan arkadaşlarımız ile bire bir mülakat yaptılar. Arkadaşlar da ilgili evrakları hazırladılar. Partimizdeki yerel seçim süreci bu şekilde devam edecek dedi.
Son söz genel merkezin Geçen dönemlere göre bu seçim sürecinde alışılmışın dışında hareket ettiklerini belirten Yeşilçimen: ’’Belediye Başkan Adaylarının, bu süreçte Belediye Meclis Üyesi belirlemeleri söz konusu olmayacak. Sadece müracaat eden adaylardan kontenjan olarak öneride bulunabilecekler. Bu öneri yine İl tarafından değerlendirilecek. Yani kısacası geçen dönemlerde olduğu gibi Belediye Başkan Adayları grup belirleyemeyecek. Belediye Meclisi grubunu İlçe Başkanı, İl Başkanı ve Genel Merkez seçecek.Adaylarda kişilerin adamı değil, partinin adamı ve aidat duygusu aranacak’’ dedi.

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Yardımcısı Kenan Çakar ise yaptığı açıklamada; Selçuk’ta Belediye Meclisi Aday Adayı olan arkadaşlarımızla; aday adaylarını daha yakından tanımak, ilçe sorunlarını konuşmak, birikimlerini, ehliyetlerini görmek ve toplum için yapacaklarını görmek için geldiklerini daha önce de Belediye Başkan Aday Adaylarımız için Selçuk‘a geldiklerini söyledi. Kenan Çakar “O zaman ve şimdi de partililerimizde ve Selçuklularda kazanma şevk ve hırsını gördük” dedi.

Çakar ayrıca, Selçuk’ta bu sefer AK Parti’nin iktidar olacağını söyleyerek Selçuk’un geleceğinin aydınlık olduğunu, geri kalmışlıktan, kavgacı anlayıştan, ideolojik düşünceden kurtularak halka ve hakka hizmet verecek olan AKP  iktidarının geleceğini söyledi. Selçuk Belediye Başkan Adayının belirlenmesinin Aralık ayı sonu Ocak ayı başını bulabileceğini, meclis üyesi adaylıklarının ise Ocak sonu belli olacağını belirterek sözlerine son verdi.

Kaynak: Sekiz Eylül Gazetesi

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version