site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şehit ve Gazi Çocuklarına Efes’te Büyük Ayıp

Şehit ve Gazi Çocuklarına Efes’te Büyük Ayıp
06.07.2012
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın, bakım ve öğrenim yardımı sağladığı şehit ve gazi çocukları için düzenlediği kültür gezisi çerçevesinde 99 çocuktan 43’ü kimlikleri yanlarında olmadığı için Efes Antik Kenti’ne ücretsiz alınmadı. Vakıf yöneticilerinin giriş ücreti ödemesinden sonra gençler antik kenti gezebildi.

Mehmetçik Vakfı, şehit ve gazi çocuklarının gezi keyfi Efes Antik Kenti’nde müze giriş görevlilerinin tavrı yüzünden gölgelendi. 1 Temmuz’da Ankara’dan yola çıkan lise ve üniversiteli 99 genç, çeşitli illere uğradıktan sonra İzmir’e geldi. Selçuk İlçesi’nde bulunan Efes’i gezmek isteyen gençlerden antik kentin giriş kapısında kimlik soruldu. Yanında kimliği bulunmayan 43 gençten giriş parası alındı. Ankara, Afyonkarahisar, Denizli’deki tarihi ve ören yerlerini gezen şehit ve gazi çocukları, ilk defa böyle bir muamele ile karşılaştıkları için morallerinin bozulduğunu söyledi.

Mehmetçik Vakfı Bağışlar Müdürü Emekli Albay Gürkan Akyüz, düzenlenen kültür gezisi çerçevesinde gidilecek tüm ören yerlerine önceden yazı gönderildiğini söyledi. Akyüz, şu bilgiyi verdi:

“Çeşitli illerden gelen 99 lise ve üniversite dengi öğrencimiz ile gezimiz 1 Temmuz’da Ankara’dan başladı. Amacımız Kurtuluş Savaşı’na sahne olan taarruz bölgelerini gezmekti. Ancak gittiğimiz yerlerdeki kültürel bölgeleri de ziyaret ediyoruz. Polatlı, Afyonkarahisar, Denizli güzergâhından sonra bugünkü durağımız Meryemana ve Efes Antik Kenti oldu. Efes girişinde küçük bir tatsızlık yaşadık. Daha önce yazı gönderdiğimiz halde, kimliği yanında olmayan 43 çocuğumuzun içeri alınmayacağı söylendi. Israrlarımız sonuçsuz kalınca ücretlerini ödedik. Geziye katılanların tümü armalı tişörtlerimizi kullanıyor. Yaz olduğu için denize gireriz diye kimliklerini yanına almayan çocuklarımız olmuş, valizlerinde unutanlar olmuş. Kimliklerinin yanlarında olmaması bizim eksikliğimiz, ancak kafile halinde olduğumuz ve hepimizin aynı tişört ve şapkaları taktığımız için bir sorun çıkacağını hiç düşünmedik. Gezimiz boyunca da böyle bir şey yaşamadık.”

Efes Antik Kenti girişindeki görevlilerin tutumunu eleştiren çevredeki esnaf ve Türk ziyaretçiler, şehit ve gazi ailelerine böyle bir uygulamanın yapılmasına tepkilerini dile getirdi. Müze görevlilerinin parayı milli duyguların önünde gördüklerini savunan Efes Alt Kapı esnafı kafiledeki tüm gençlere ücretsiz soğuk su dağıttı.

Moral bozukluğu ile Efes antik kenti gezen şehit ve gazi çocukları Selçuk’ta Hitit Restoran’da öğle yemeklerini yediler, Hitit Otel Restoranın müdürlüğünü yapan emekli bir asker olan Nuri Türköz ile de uzun uzun sohbet ettiler. Yemeğin ardından kafile Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR
  1. AYDIN dedi ki:

    YAZIKLAR OLSUN

  2. Anonim dedi ki:

    ya pkk çocuyu olaydı el etek öperler saygıda kusur yapmazlardı çocuk adı üstünde devlet almayabilir ama asker çocuyu almazmı canını bile alır

    1. Ferdi dedi ki:

      kraldan çok kralcı olanlar unutmayın ki kimse yerinde kalıcı değil, hiçbiriniz güvenmeyin bugün ki iktidara bu düzen hep böyle gidecek değil ya, elbet bir gün devran dönecek, ileride diğer kişilerin yüzüne bakacağınızı unutmayın emi, bu dünya SULTAN SÜLEYMANA BİLE KALMADI, kimseye kalmaz yani. Makam mevki 2-3 yıllık iş için değerlerimizi çiğnemeye gerek yok, belli değil mi kardeşim işte ellerinde yazı var hepsi de şehit ailesi zaten gruptan olmayan da o tsirt şapka neden olsun ki, ah be arkadaşlar çocukları üzdünüz değdi mi hiç

    2. Anonim dedi ki:

      helal olsun esnaf kardeşlerimize çocuklara 120 tane suyu ücretsiz dağıttılar.
      Gözden Kaçan Birşey Var Sayın Bakanımız Efes’e gelince Çevre İl ve İlçelerde ki Tüm Akp teşkilat üyeleri Yanında Efes’e Ücretsiz Giriyor Onlardan niye Bilet Almıyorsunuz Acaba?
      ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞU GELENLER DÜŞMAN ASKERİ DEĞİL Kİ……..!

  3. Ayse utan gokalemin dedi ki:

    Cocuklugumuzdagezdigimiz yerlerdir piknik ve şenlikler yapılırdı.o güzellikler bile paraya dönüştürüldü.sınırlarımızı koruyan evlatlarımızın cocuklarını girmek için bilet satılmış halimiz çok komik.

    1. Anonim dedi ki:

      Yasa Diyor Ki; Şehit ve Gazi Aileleri Müze ve Ören Yerlerinden Ücretsiz İstifade Eder.

  4. Kadriye Bakıcı dedi ki:

    Ne yazık,ki nasıl bir ülkede yaşadığımı unuttuk artık.Ben söyleyim bu ülkede şehidine ,gazisine değer vermeyen çocuklarına nasıl vereceğini düşünüyorsunuzki .Üzgünüm artık insani duygularımız yavaş,yavaş yok oluyor dünya çıkar dünyası oldu. Gerçekten böyle bir olaya çok üzüldüm.Bu olay Selçuk içinde iyi bir intiba bırakmadı çocuklarımızda artık onlar Selçuk dedilermi akıllarına kendilerine yapılan muammele gelicek başka söylenecek söz yok saygılar.

  5. selcuklu dedi ki:

    onların babaları bu ülke icin bosuna sehit olmuslar yazıklar olsun

  6. 10.köy dedi ki:

    arkadaşlar herkes kurallara uyarsa böyle sorun olmaz.kurallara uyalım lütfen.

  7. AYASULUK'LU dedi ki:

    torpil’il olmadigi zaman bole olursun çok uzucu bi durum! selçuk AK P ne is yapar????

  8. Anonim dedi ki:

    EEE yahudi işletmesi olursa bu ülke ıcın canını feda eden bırının cocugunu tabıkı sokmaz !!!

  9. hasan dedi ki:

    bu kapıdakı yaratıklar 10 yasında 30 kıloluk cocuga bıle kımlık soruyorlar .bu yerlerı bunlara satıp peskeş cekenlerden gun gelır hesap sorulur.kendı yurdumuzda öksuz olduk ALLAH B….. VERSİN

  10. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Bu ülkenin Başbakanı şehide “Kelle” diyorsa, terörist ile savaşan asker terörist ilan edilip tutuklanıyorsa, teröristbaşı ile oturulup müzakere ediliyorsa, Habur’ da PKK teröristleri törenle karşılanıp çadır mahkemelerinde göstermelik şip şak mahkemeler yapılyorsa daha ne beklersiniz ki ?

  11. üst kapı dedi ki:

    uluderenin kaçakçıları olsaydı baştacı ederdiniz yazıklar olsun size

  12. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    oy zamani bu yazilanlari herkes unutuyor nedense??? her seferin de adamlar 4 kisiden ikisinin oyunu aliyorlar!!! sonra bole durumlarda ahhh ahhh diyolar hem yine seçimler anketinde bile yine onlar birinci geliyor??? UYUMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (çuval agzi aç!)

  13. HER ŞEY VATAN İÇİN dedi ki:

    SAYIN GİŞECİ ARKADAŞLAR BAŞINIZ GÖĞE ERDİMİ BU ÜLKE İÇİN BEDELİNİ ÖDEMİŞ İNSANLARIN ÇOCUKLARINA BİLET PARASI ÖDETTİNİZ DERSİNİZİ İYİ ÇALIŞMIŞINIZ YAZIKLAR OLSUN SİZE HEPİNİZ AFERİN ALDINIZMI KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER

  14. misafir dedi ki:

    şehit evlatlarına yapılan büyük bir saygısızlıktır. güya elin kaçakçısı dedikleri kişilere yüklü tazminatlar ödediler ama benim şehidimin çocuğu devlete ait bir yeri ziyaret ederken ücret soruldu. ayıptır. bilintur başınız göğe erdi mi o paraları aldığınızda yazıklar olsun sizin gibilere. birde üniversite ye ait şirketsiniz.binlerce yazıklar olsun. ama kabahat benim ilçemin insanında orası ihlae edileceği gün birlik olup bu iş engellenmeliydi. ama yazıkki selçukta herkes birilerinin arabasına binmiş gidiyor bir alamete sonumuz hayır olsun.

  15. HeparSelçuk dedi ki:

    Bu ülke sizin gibi ac nesiller yüzünden bu hale geldi idolojik para hortumlamanızı halkımızın kahramanları şehit ve gazilerimizin çocuklarına kadar sıçrattınız helal olsun kahrolsun Selçuk Belediyesi!!! HEPAR::

  16. şirin baba dedi ki:

    gönderilen yazıda belirtilen kişi sayısıyla, gelen öğrenci grubunun sayısını karşılaştırıp bu çocukları kimlik sormadan içeri almayı akıl mı edemediniz, akıl etmek işinize mi gelmedi? “iyi bilet satmışsın, aferin” diyecekler diye yaptıkları rezilliğe bak.

  17. Anonim dedi ki:

    ne kadar, bi haber bir toplum olduğumuz gün gibi ortada bilende konuşuyor bilmeyende. yahu selçuk’ ta yaşıyor ama efesteki girişin selçuk belediyesinin olmadığını bile bilmeden sırf çamur atmak uğruna selçuk belediyesine kahrolsun diyor. ondan sonrada hepar selçuk yazıyor. senin gibi adamlar yüzünden bu memleketteki siyaset anlayışı değişmiyor.

  18. selçuklu dedi ki:

    hepar siyaset yapacaksan bilinçli olacaksın arkadaşım efes belediyeye ait bir yer değil. aksine hükümetin tam 12 eylül refarandumunun ertesi günü ihale edip bilintur tarafından çalıştırılan bir yerdir. yazıkki ilçemdeki kişiler bile bu işten bi haber. iyi uykular.