site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sandığa Gitmem Ya Da Ekmeleddin’e Oy Vermem Diyenler

Sandığa Gitmem Ya Da Ekmeleddin’e Oy Vermem Diyenler
13.07.2014
A+
A-

fikri-atilbazHer kim ki 11 yılın acısıyla yaşıyor, Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi bölmeye çalıştığına, ülkeyi kamplaştırdığına inanıyorsa, yapacak olduğu iş gayet basittir. Yapacağı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vermemekle kalmayıp, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermek olacaktır. Kimse kimseyi kandırmasın. Oy vermeye gitmen kimse, bu ülkenin siyaseti ve geleceği hakkında hiç konuşmasın.
‘Efendin Tayyip’in karşısındaki aday zayıf’ veya ‘ben bu adamı beğenmedim’ ‘Bu da onlarla aynı görüşte’ ‘Bıyıklarını beğenmedim’ ‘cemaatçi’ diyerek, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeyecek olan kişi kendisini kandırmaktadır. Şunu bilin ki, hiç kimse Erdoğan’dan daha kötü olamaz. 1’den 36 çıkaramaz. O, Türklüğü şu ya da bu sebeple kabul etmeyen bir adamdır. Türklüğünle gurur duyacağına, O’na hakaret eden, Türk Milliyetçiliğini ayaklarının altına alan kişidir o.
Şimdi, ‘Ben Ekmeleddin’e oy vermem’ diyen zevat, oyunu kime vereceksin? Aralarında hiçbir fark olmayan, aralarında karbon kağıdı bulunan, kimin üst sahifede, kimin altta olduğu belli olmayan Erdoğan’a mı, Demirtaş’a mı, kime? Bazılarının hiçbirine vermeyeceğim dediğini duyar gibi oluyorum. O hiçbirine diyenlerin, Ekmeleddin Bey hakkındaki tavırlarının, bir fikir sahibi oldukları için değil, anlaşılmaz bir durumdan kaynaklandığını biliyorum.

Bunlar ya partilerine muhalif, ya Lidere müzmin muhalif, ya farkında olmadan AKP’nin dümen suyuna girmiş olanlar ya da AKP’yle alış verişi olanlardır. Vebal altında kalmayın. AKP’nin oyuncağı, İrade-i Tayyip’in adamı olmayın. Davanızdan sapmayın. Yalan dolan, hile, oyun olduğunu bile bile AKP’nin tuzağına düşmeyin. BOP müridi olan Erdoğan’a teslim olmayın.
‘Efendim, eee aday’ falan filan hiç gevelemeyin, Ekmeleddin Bey adam gibi adam. Ha ‘biz adam değil, 11 yıldır anamızı ağlatan Erdoğan’ı istiyoruz’ diyorsanız o başka. Bide o gözüne perde inenlerdeniz diyorsanız o başka.
Şuraya bakın Murat Karayılan anons geçiyor; “Kuzey Kürdistan’ı kurduk. Karakolların devir teslimini 11 Ağustos’ta yapıyoruz.” Buna gönlün razı oluyorsa, indirilen bayraktan sen de onlar gibi rahatsızlık duymuyorsan, söyleyecek bir şey kalmıyor demektir. Kavga ortamından uzaklaşmak istemiyorsan sen bilirsin. İsrail’in madalyalı oyuncağı olmayı kabul ediyorsan, buyur Erdoğan’a oyunu ver. Ama Allah aşkına, bir daha ağlama… Ülke gitti, battık deme, Girdiğin batakta kal.
Ekmeleddin Bey seçilmesin diye özel çaba saf edenler, bilin ki bu ülke sahipsiz değil. Doğu Perinçek çizgisine düşenler, Aydınlıkçılarla birlikteliğiniz hayırlı olsun. Çakma Atatürkçülerle birlikteliğiniz kutlu olsun. Ekmeleddin Beyi istemeyen ekibe bakın hele; AKP, PKK, HDP ya da BDP, Doğu Perinçek, Odatv ve irili ufaklı sol kayalar. Türk Solu, Birlik ve Beraberlik adına Ekmeleddin Beyi destekliyor diye feveran ediyorlar. Tayyip seçilince çıkarları ne olacak acaba?

Sandığa gitmemeyi planlayanlar. Rakısından, mangalından, tatilinden, keyfinden olmamak isteyenler… Kendinize bahaneler üretip, kendinizi haklı çıkarmaya kalkışmayınız. Tatili her zaman yapabilir, alkolü her dem tüketebilir, balığı her zaman yiyebilirsiniz. Ancak ülkenin kaderi ellerinizde; ya uçurumdan aşağıya iteceksiniz ya da uçurumdan aşağıya düşmekten kurtaracaksınız.
Sandıktan kaçmak, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermemek, Erdoğan’a ve dolayısıyla BOP’a, İsrail’e hizmet etmekten, kurulmak istenen Kürdistan’a tuğla döşemekten başka bir şey değildir.
‘Zaten kazanamayacak’ diyerek, çaldıkları minarenin kılıfını hazırlayanlar, ya matematik bilmiyorsunuz ya da ….. Son seçimde alınan oyları toplayın bakalım sonuç ne oluyor?

Velev ki Erdoğan, siz oyunuzu vermediğiniz halde kazandı. Olabilir mi? Olur. O zaman da, ‘Ne oldu şimdi’ diyeceğinize, karıncanın ‘Gittiğimiz yol belli olsun’ diyerek Hz İbrahim için yakılan ateşi söndürmek maksadıyla taşıdığı suyu hatırlayın. Unutmayın ki, “Toprak altında düz yatabilmek için, toprak üstünde dik durmak gerekmektedir.”
İyi düşünün! Türk vatanının, Türk Devletinin, Türk dünyasının, Ortadoğu’nun, İslam Aleminin kaderi ellerinizde. Kişisel kriterler yüzünden, müzmin muhalifliğiniz huyunuzdan dolayı, yaşadığınız coğrafyayı cehenneme çevirmeyin.
‘ya adamlar, iyi niyetli’ deyip süreci hoş görmeyin. Unutulmamalıdır ki cehenneme giden yol, iyi niyet taşlarıyla döşelidir.
Eğer anayasanın ilk üç maddesinin kalmasını, Türkiye’nin hala Milli Devlet, Üniter Yapı olmasını, bayrağımızın hür bir şekilde dalgalanmasını, ezanın dinmemesini istiyorsan, bütün bunların Bekçi’si olacak, öz be öz Türk, Yörük evladı olan Yozgatlı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oyunu ver.
Artık açılsın perde, görülsün gerçekler, diye istiyorsan, yargılanmadan aklanmak isteyenler yargının önüne çıksın, diyorsan bu oyuna son vermek senin elinde. Benden söylemesi…
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.