site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sağlık Bakanı Koca, korona bilançosunu açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye’deki koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1.769’a yükseldiğini duyurdu. Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu saat 14.00’te video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca son 24 saatteki vaka ve can kaybı sayısını “126 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Toplam vefat eden vatandaş sayımız bin 769 oldu. 4 bin 353 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 78 bin 546’ya yükseldi” sözleri ile açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, korona bilançosunu açıkladı
17.04.2020
A+
A-

Türkiye’de koronavirüsten can kaybı son 24 saatte 126 artarak 1769’a yükseldi. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Yatak doluluk, yoğun bakım doluluk oranı şu dönemde stabilleşti. Bu tablo sevindirici” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca’nın açıklaması sırasında Türkiye’deki koronavirüs salgınına ilişkin son rakamlar da açıklandı. Türkiye’de koronavirüsten can kaybı son 24 saatte 126 artarak 1769’a yükseldi. Bugün 4353 yeni vaka tespit edilirken toplamda vaka sayısı 78 bin 546’ya yükseldi. Bugünkü test sayısı ise 40 bin 270.

Konuşmasında filyasyonun önemine değinen Bakan Koca, “Filyasyon sonrası erken tedaviye başlananlarda yoğun bakım ihtiyacı yüzde 4 oldu” dedi. Koca, “Yatak doluluk, yoğun bakım doluluk oranı şu dönemde stabilleşti. Bu tablo bizim için sevindirici” diye konuştu.

“Hayat ne zaman normale döner?” sorusuna da yanıt veren Bakan Koca, “Tedbiri asla elden bırakmamalıyız. Şu an rakamları hepimiz biliyoruz. Bu rakamlarla geldiğimiz durumu da biliyoruz. Önümüzdeki bir hafta 10 gün içinde bir pik noktasına erişebileceğimizi görüyoruz. Devamında dünya örneklerinden edindiğimiz tecrübe ile iki haftalık bir plato dönemi olacağını devamında 2-3 hafta içinde düşeceğini tahmin ediyoruz. Tedbiri elden bırakmamalı yeni bir dalgaya asla müsaade etmemeliyiz. Bu sağlanabilirse erken dönemde hayat normale döner diye düşünüyoruz ” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.