site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

PKK’nın Elindeki Kamu Görevlileri Serbest Bırakıldı

PKK’nın Elindeki Kamu Görevlileri Serbest Bırakıldı
14.03.2013
A+
A-

pkk-rehin-tuttugu-8-kamu-gorevlisini-teslim-etti
PKK’nın elinde tuttuğu kamu görevlileri serbest bırakıldı. Kamu görevlilerini almak üzere Irak’ın kuzeyine giden heyet PKK’nın elindeki görevlileri teslim aldı.

65 general ve amiral, 40 bin subay, 95 bin astsubayın yanı sıra uzman personel ve erlerle 700 bini aşkın askeri güce sahip TSK, ‘müzakere’ uğruna bir avuç teröriste diz çöktürüldü

Bünyesinde 365 general ve amiral, 39 bin 975 subay, 95 bin 824 astsubay, 24 bin 700 uzman jandarma, 40 bin 515 uzman erbaş, 201 bin uzman personel, 6 bin 829 yedek subay ve 465 bin er ve erbaş barındıran Türk Silahlı Kuvvetleri, siyasi otorite tarafından “müzakere” uğruna bir avuç çapulcuya diz çöktürüldü. Terör örgütü tarafından yaklaşık 2 yıl önce kaçırılan kamu görevlilerini kurtarmak için TSK’nın Kandil’e müdahale etmesine izin vermeyen siyasi otorite, bebek katilinin emri ile serbest bırakılan 8 rehineyi Habur’dan teslim aldı.

Tutanak imzalattılar

PKK tarafından değişik tarihlerde kaçırılan kamu görevlileri, IKBY yetkilileri tarafından Türkiye’den giden heyete teslim edildi. Kaçırılan kamu görevlilerini Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’ndan oluşan heyet teslim aldı.
Bölgedeki bir PKK kampında kaldıkları öğrenilen kamu görevlileri, geniş güvenlik önlemleri altında kamptan çıkartılarak Türkiye’den gelen heyetle Amediye yakınlarında buluştu. Heyete, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Özel Güvenlik birimleri eşlik etti. Rehinelere eşlik eden PKK’lılar ile Türkiye’den gelen heyet, Kürdistan Bölgesel Yönetimi temsilcilerinin gözlemciliğinde önce “Teslim Tebellüğ Tutanağı” imzaladı. Tutanakta, “PKK’nın elinde bulunan isimler teslim almaya gelen heyete sağ olarak teslim edilmiştir” ifadesi yer aldı. Ardından kamu görevlileri ve heyet, yine geniş güvenlik önlemleri altında özel araçlarla Habur’a doğru yola çıktı. Rehineler Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan ile Polis Memuru Nadir Özgen, Habur’da devlet yetkililerince teslim alındı.

Kapıda bekle geliyorum

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı başkanlığındaki heyet tarafından karşılanan kamu görevlileri, daha sonra helikopterle gümrük sahasından ayrıldı. Kamu görevlileri, giriş işlemlerini tamamlayıp, 640 günü bulan ayrılığın ardından ailelerine kavuştu. Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, “Mutluyuz, huzurluyuz, rahatız. İçimde hem doğruları yapmış olmanın memnuniyeti hem de aileme yaşattıklarımdan dolayı bir eksiklik var” dedi. Astsubay Abdullah Söpçeler de, eşini telefonla aradı ve “Her zamanki gibi kapıda bekle geliyorum” dedi.
Rehineler, 7 askerimizi şehit eden caniden teslim alındı

Kamu görevlilerini PKK’lıların başında bulunan ve Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 7 askerin şehit düştüğü saldırı emrini veren “Baver Dersim” kod adlı terörist Süleyman Şahin gelen heyete teslim etti. Kamu görevlileri, bölgeden ayrılırken kendilerini heyete teslim eden teröristin elini sıkmadılar. Kamu görevlilerini teslim almaya gelen heyeti, PKK yöneticilerinden ve 2009 yılında Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren ‘Baver Dersim’ kod adlı Süleyman Şahin ve adamları karşıladı. Süleyman Şahin, aylardır ellerinde tuttukları kamu görevlilerini koşulsuz teslim edeceklerini, ellerinde başka resmi görevli bulunmadığını söyledi.

Başka görevli yok

Bununla çözüm sürecine katkı yaptıklarını söyleyen PKK’lı Şahin, “Buraya gelen heyete kamu görevlilerine sağ salim teslim ediyoruz. Sayın Öcalan’ın çağrısı ve KCK’nın talimatıyla bu kişileri şartsız bir şekilde heyete teslim edeceğiz. Bir protokol imzalayarak heyete teslim edeceğiz. Bunları serbest bırakmamızın demokratik çözüm sürecine katkı sunacağını umuyorum. Türkiye halkı buna değer biçmelidir. Bu 8 kişinin dışında bizim elimizde herhangi bir resmi görevli yoktur” dedi.
Teslimden sonra PKK’lı grubun lideri ‘Baver Dersim’ kod adlı Süleyman Şahin, kamu görevlilerinin yanına gidip, “Geçmiş olsun, bitti bu iş” diyerek ellerini sıkmak istedi. Ancak kamu görevlileri, “Biz daha önce arkadaşlarla konuşmuştuk” diyerek, PKK’lı Süleyman Şahin’in elini sıkmadı. Bunun üzerine PKK’lı Şahin, bir kamu görevlisinin omzuna dokunup “Gözünüz aydın” dedi. Heyetle PKK’lılar arasında yapılan görüşmenin ardından, grup halinde kamu görevlilerinin rehin tutulduğu ve yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bölgeye gidildi. Türkiye’den giden heyet üyeleri burada bir süre PKK’nın rehin tuttuğu kamu görevlileriyle görüştü. Görüşmenin ardından teslim için işlemlere başlandı.

Diğerleri de gelecek

Heyet adına konuşan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, bölgeye kamu görevlilerini teslim almak için geldiklerini ve teslim işlemleri için Bölgesel Kürt Yönetimi’nin de kendilerine büyük destek verdiğini söyledi. Kurt, “Sevinçliyiz, 8 kardeşimizi İbrahim Halil Sınır Kapısı’nda aileleriyle buluşturacağız. Ama bir tarafta da üzüntülüyüz. Bu sorunu çözemediğimiz için buradaki kardeşlerimizi Türkiye’ye götüremiyoruz. Öyle arzu ediyorum ki, bir gün bu kardeşlerimiz de gelecek” dedi.
Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

pkk-rehin-tuttugu-8-kamu-gorevlisini-teslim-etti-3

REHİNKAMUGOREVLİLERİ

YORUMLAR
  1. A.d dedi ki:

    Fotoğrafa baktığımda içim sızlıyor.Birde sözde protokol bile hazırlanmış teslim için.Orda ki kardeşleri Türkiye ye gelemiyormuş.Sen kalk benim Devletimin askerini şehit et sonra bir şey yokmuş gibi gel o zaman demezler mi Şehidimin kanı yerde kaldı diye.Ülkemiz de zaten hepimiz kardeşiz suça karışmadığımız sürece herkese eşit muamele uygulanıyor.Herkes kendi dilini gelenek ve göreneklerini özgürce yaşıyabiliyor.Ayrımcılık ve ırkçılık gelişmiş denilen avrupa ülkelerinde var.Bunu herkes bilmeli ve anlamalı dünyanın en özgür ve demokratik ülkesi Türkiyedir.Görmek istiyenler meclise baksınlar çalışma sahalarına baksınlar yerel yöneticlere baksınlar daha bunun gibi bir çok alanda her yerde herkes var.Ama önce şunuda anlamak lazım bir tek Türkiye Cumhuriyeti ve tek bir bayrağı bölünmez toprak bütünlüğü vardır.Bunu kabul eden herkes bu Ülkenin insanıdır.