site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Park sorununa ilk adım motosikletlerle atılıyor

Park sorununa ilk adım motosikletlerle atılıyor
20.02.2015
A+
A-

selcuk-motor-park-sorunu (1)

Selçuk Belediyesi, uzun yıllar ilçe halkının büyük rahatsızlık duyduğu park sorununa ilk çözümü motosikletler için park alanı oluşturarak başlatıyor. Selçuk Belediyesi tarafından ilçe merkezinde özellikle trafiğe kapalı alanlarda seyreden ve aynı zamanda görüntü kirliliği oluşturan motosikletler için park alanları oluşturuluyor. Yapılacak olan bu çalışmayla birlikte motosiklet sürücüleri, motosikletlerini sadece belediyenin belirlediği alanlara park edeceği gibi bundan böyle trafiğe kapalı alandan da geçiş yapamayacaklar. Trafiğe kapalı alandan geçiş yapan motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulanacak.

Motosiklet Park alanları oluşturuluyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Selçuk’un en büyük sorunlarından biri olan şehir trafiğinin yoğunluğu nedeniyle bir çalışma başlattıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, Selçuk ilçe merkezinde trafiğinin daha güvenli ve sağlıklı işleyebilmesi için şehrin belli noktalarında farklı kapasitelerde ‘Motosiklet Park İstasyonları’ oluşturulacağını kaydetti. Bu kapsamdaözellikle İstasyon meydanında ve trafiğe kapalı alanlarda rast gele park edilen ve görüntü kirliliği yaratan motosikletlerin önüne geçileceğini belirten Cinel, Motosikletler için şehrin belirli alanlarında tek sıra veya çift sıra şeklinde istasyonlar planladıklarını kaydetti.

Cezai işlem yapılacak

İlçe merkezinde oldukça yoğun motosiklet akışının olduğunu, trafiğe kapalı alanlarda seyreden motosikletlerin yerli ve yabancı ziyaretçileri oldukça rahatsız ettiğine dikkat çeken Cinel; “İlçemizde uzun yıllar çözülemeyen park sorununa Selçuk Belediyesi olarak bu soruna önce motosikletler ile başladık. İlk olarak 4 farklı noktadaki istasyonlarda 200’e yakın motosiklet park edilebilecek park alanları oluşturduk. Çünkü kontrolsüz ve tehlikeli sürüşler şehir merkezindeki trafik güvenliğini tehdit ediyor. Bu anlamda son zamanlarda ilçemizde meydana gelen kazalara bakıldığında birçoğunun motosiklet kazası olduğunu görüyoruz. Bunun önüne geçmek ve aynı zamanda görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak adına bu çalışmayı başlattık” dedi.

Trafiğe kapalı olan caddelerin giriş ve çıkışlarında trafik levhalarının bulunduğunu ve yapılacak olan bu çalışmayla birlikte trafiğe kapalı olan alanlara motosikletiyle giren sürücülere cezai işlem uygulanacağını hatırlatan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda uyardı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    SİZİN kendi partiliniz varken gidiyorsunuuz motoru başkasının mekanından alıyorsunuz.

  2. Anonim dedi ki:

    varsa ÖYLE BİR DELİKANLI BELEDİYECİ BANA ÇARŞI İÇERİSİNE GİRİYORUM DİYE CEZA YAZSIN. ZEYNEL BAŞKAN ÖNCE EVLERİNE BELEDİYENİN ARABALARIYLA GİDEN PERSONELİNİ YOLUNA SOKSUN. PERSONELİN BABASI ALMADI O ARABAYI ALTINA. KAMU ARACI O ÖZEL AMAÇLAR İÇİN KULLANILMAZ.