site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Paraşütle 95 kişilik rekor atlayışı rüzgara takıldı

Paraşütle 95 kişilik rekor atlayışı rüzgara takıldı
23.11.2015
A+
A-

Cumhuriyetin 95’inci yıldönümü öncesi yapılan hazırlıklar kapsamında, İzmir’in Selçuk İlçesi’nde 95 serbest paraşütçünün havada Türk bayrağı şeklini alarak bir rekora imza atma hedefi, şiddetli lodos engeline takıldı.

Geçen yıl ’42 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru’nu kıran amatör Türk paraşütçüler, yeni bir rekor için tekrar bir araya geldi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait C-160 Transall uçağıyla yapılması planlanan atlayışını izlemek için THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ile Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen de THK’ye ait uçakla Türkiye’nin ilk ve tek atlayış merkezi olan THK Efes Atlayış Merkezi’ne geldi.

Cumhuriyetin 95’inci yılının kutlanacağı 2018’de, 95 paraşütçüyle havada Türk Bayrağı şeklini alarak bir rekora imza atmak için geçtiğimiz yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren paraşütçüler, rüzgara takıldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle rekor denemesi de olacak atlayışı gerçekleştiremedi.

Gruba bu yıl başarılı bulunan 36 amatör paraşütçünün dahil olduğu belirtildi. Son 10 gün içinde C-160 uçağıyla 459 atlayış gerçekleştirildiği ifade edildi. Atlayışı gerçekleştiremeyen gruba, THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ile Kürşat Tüzmen başarı sertifikası verdi.

ÖNEMLİ OLAN HEDEF

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, “Hava kuvvetlerimizin bize tahsis etmiş olduğu bir C-160 uçağıyla, bir hafta boyunca burada rekor denemeleri yaptılar. Uzun süredir, burada böyle bir imkan bulamadıkları, antrenmandan yoksun oldukları için rekoru tazeleyemediler. Yeni rekor kıramadılar. Amatör paraşütçü arkadaşlarımıza sağlayacağımız olanaklarla çok daha güzel rekorlara ulaşacaklar. Devletimizin de bir takım kurumlarını, yetkililerinin, siyasilerin, Spor Bakanlığının bu işe eğilmesi için çabalarımız olacak. Eski bakanlarımızdan sayın Tüzmen de bu grubun içinden bir paraşütçü. Onların tüm kurumların desteği ile arkadaşlarımızı yeni rekorlara taşımak için gayret göstereceğiz. Önemli olan hedefinizi iyi belli edeceksiniz. O hedef için gayret göstereceksiniz. Amatör paraşütçü arkadaşlarımızla ilgili önümüze bir hedef koyduk, inşallah onların daha güzel neticeler alacakları günler göreceğiz” diye açıklamlarda bulundu.

ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYON DÜŞÜNCESİ

Uluslararası bir paraşüt organizasyonun ülkede gerçekleştirilebileceğini söyleyen Atılgan, “Aslında organizasyonlar açısından G20 toplantılarına ev sahipliği yapan bir konuma geldik. Bu branşta da dünya çapında bir şampiyona burada düzenlenebilir. Bu, çok ciddi bir gelir de getirebilir. Bu iş için iyi organize olmak lazım. İyi çalışmak lazım. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile THK gibi bir organizasyon yok. Gazi Mustafa Kemal işaret edip, bu kurumu kurduğunda, ne kadar ileriyi gördüğünü şükranla anıp, hem de taktir etmek lazım. Türkiye’de bir uluslararası organizasyon yapılabilmesi için arkadaşlarda gerekli bilgi birikimi ve tecrübe var. Önemli olan onun kaynaklarını bulmamız. Türk Hava Yolları, Koç holding gibi bir sponsor bulmamız lazım” deyi konuştu.

TÜZMEN İMKANLARA DEĞİNDİ

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, “Türkiye’de çeşitli spor branşlarında bulundum. Bu rekor denemeleri paraşütçüler işin en üst noktası. En fazla adrenalin salgılanan spor dalı, paraşüt. Fakat, Türkiye’de gerek ordumuzun yetiştirdiği personel, gerekse sivil havacılıktan yetişen personel oldukça az. Paraşütçü sayılarını artırmak, bu sporu Türkiye’de herkese tanıştırmak için herkes elinden geleni yapmalı” dedi.

(DHA – Latif SANSÜR)

lodosengel-oldu2

lodosengel-oldu3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.