site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Pamucak Sahili Yelken Sporunun Yeni Adresi Olacak

Pamucak Sahili Yelken Sporunun Yeni Adresi Olacak
12.01.2020
A+
A-

Efes Selçuk Pamucak Sahili yelken sporlarının merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Efes Selçuk Belediyesi’nin Türkiye Yelken Federasyonu ile yapmış olduğu ortak fizibilite çalışmaları ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Efes Selçuk’un yelken sporunun adreslerinden biri olması yönünde analiz çalışmaları yapılacak.

Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilciliği 2. Kulüpler Değerlendirme Toplantısı Efes Selçuk’ta yapıldı. Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah başkanlığında 15 yelken kulübünün katılımıyla yapılan toplantının ardından Başkan Sengel, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve federasyonun İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah Efes Selçuk Sahili’nde incelemelerde bulundular. İncelemelerde kite boarding olarak da bilinen, güçlü bir uçurtma ve küçük bir board ile beraber sörfçüye su üzerinde özgürce hareket etme olanağı sağlayan kite surfing sporu başta olmak üzere sahilin yelken sporları açısından uygunluğu üzerine mutabakata varıldı.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Yapılan incelemelerin ardından Efes Selçuk Sahili’nde spor adına neler yapılabileceğine dair düşüncelerini paylaşan Başkan Sengel: “Efes Selçuk Sahili’nde spor adına neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Şu an analiz çalışmaları yürütüyoruz. Bundan sonra ilerleyecek projelerin hepsinde güzel işler yapacağımıza dair umudumuz var. Türkiye Yelken Federasyonu ve bu federasyona dahil olan kulüpler dahilinde neler yapacağımızın tam olarak sınırlarını çizebileceğimizi, güzel işlere imza atabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN SENGEL’İN VİZYONU BİZİ HEYECANLANDIRDI

Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah ise Başkan Sengel’in vizyonunun kendilerini Efes Selçuk’a yönelttiğini belirterek; “ Başkanımız projesini anlatınca biz de çok mutlu olduk. Başkanımızın enerjisi bizi Efes Selçuk’a yöneltti. Ne kadar çok çocuğu denizle buluşturabilirsek federasyon olarak bizler de amacımıza ulaşmış oluruz. Böyle güzel bir sahilin bunca yıl atıl kalmış olması da bizi bu projenin adresi olarak Efes Selçuk’u seçmeye yönlendiriyor. Burada ulusal ve uluslararası yarışlarla birlikte Efes Selçuklu çocuklarımızın denizle buluşması yönünde adım atılacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilciliği 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nın 15 yelken kulübün katılımıyla Efes Selçuk’ta yapıldığı bilgisini veren Timurşah; “Efes Selçuk Sahili’nin çok iyi bir parkur olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde de çalışmalarımızı bir rapor haline getirip belediyemize sunacağız. Ona göre de bir yol haritası belirleyip burayı hem Efes Selçuklu hem de Türkiye’nin çocuklarının kullandığı ve uluslararası boyutta etkinlikler yapabileceğimiz bir yelken merkezi haline getirmeye çalışacağız. Olumlu sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum. Başkan Sengel’e vizyonuyla bizi heyecanlandırdığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Timurşah ayrıca Efes Selçuk’un, antik kent, Meryem Ana gibi tarihi yerlere yakın olmasının da önemli bir avantaj olduğunu da belirtti. Yapılan incelemelerin ardından sporcular denizde kitesurf ve surf denemesi yaptı.
Haberin videosunu aşağıda ki playerden izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.