site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Otokent esnafı kan ağlıyor: 2,5 aydır siftah bile yapamıyoruz!

İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, ikinci el araç satışlarının bıçak gibi kesildiğini belirterek, “400 dükkanın 400’ü de aynı durumda. Ayda bir yada iki tane araba satan, mutlu oluyor” dedi.

Otokent esnafı kan ağlıyor: 2,5 aydır siftah bile yapamıyoruz!
07.02.2021
A+
A-

Pandemi sürecinde olağanüstü ilgi gören ikinci el araçlara olan talep, dip yaptı. İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, ikinci el araç satışlarında son 2.5 ayda inanılmaz bir durgunluk yaşandığını belirterek, “Her yıl Ocak-Şubat aylarında satışlar azalırdı ama hiçbir zaman bu yılki gibi bir durgunluk yaşamadık. Otokent’te 400 dükkan var. Hepsi de siftah yapamadan günü bitiriyor” dedi.

PANDEMİNİN AĞIR GEÇTİĞİ SÜREÇTE GÜNDE 500 ARAÇ SATILIYORDU
İkinci el araç fiyatlarının yüzde 25 oranında düştüğünü, buna rağmen işlerin azaldığını anlatan Başkan Fevzi Demir, “2.5 aydır Otokent’te tık yok. Araç kredi faiz oranlarının yükselmesinin bunda etkisi büyük. Otokent esnafı arasında günde değil, ayda bir yada iki araç satan, mutlu oluyor” açıklamasında bulundu. Pandeminin en ağır geçtiği dönemde bile Otokent esnafının günde 500’ün üzerinde satış yaptığını hatırlatan Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

OTOKENT ESNAFI, MART AYINDA PİYASANIN CANLANMASINI BEKLİYOR
“Pandemi döneminde noterden, trafikten aldığımız veriler, günde 500’den fazla araç satışı yaptığımızı ortaya koyuyordu. O günleri mumla arıyoruz. Bugün Otokent’e uğrayan var ama satış yok. Bu böyle gitmez elbette. Mart ayından sonra bir hareketlenme olacağını öngörüyoruz. Bankaların, kredi faizlerini az da olsa geri çekmesi lazım. İnsanlar bugünkü yüksek oranlardan kredi çekerek araç satın alamaz. 2.5 aydır devam eden durgunluk, esnafımızı karamsarlığa itti.”
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.