Selçuk Haber

Orhan Karagüzel İstifa Etti

karaguzel-istifa-etti

AK Parti Selçuk Kurucu üyelerinden ve bir dönem AK Parti İlçe Başkanlığını görevini de üstlenen Orhan Karagüzel AK Parti Meclis Üyeliğinden istifa etti.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde 4. Sıra adayı olarak meclise giren Orhan Karagüzel, Zeynel Bakıcı’nın zulmüne, partisinin kurumsal kimliğine ve kendisine yapılan onur kırıcı davranışlara daha fazla dayanamayarak meclis üyeliğinden istifa etti.

İstifa dilekçesini noter kanalı ile belediye ve seçim kuruluna yapan Karagüzel, iddialara göre yakın dostlarına “Siyasette bazen böyle durumlar yaşanıyor. Ben Ak Parti’nin Selçuk’ta kurucu üyesiyim. Ancak 2014 seçimleri kazanmamızın ardından 16 ay gibi bir süre geçti. 25 yıllık Selçuk’un üstüne çöken kara bulutları 30 Haziran’da dağıtmış, ve Selçuk’ta yeni bir ufuk açtığımızı sanmıştık. Ancak yanılmışız. 16 aydır Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın akıl dışı yönetim tarzına daha fazla seyirci kalamazdım. Onurumuz kırıldı, partimizin kurumsal kimliği ayaklar altına alındı. Görüştüğümüz konuştuğumuz her konuda bize doğrular söylenmedi, eyyamcılık yapıldı. Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte meclis toplantısına katılmayarak mesaj verdik alınmadı, bu saatten sonra değişim adına bir şey görmediğimden dolayı istifa etme gereği duydum. İstifam sadece meclis üyeliği ile sınırlıdır. AK Parti üyeliğim ve yönetim kurulu üyeliğim ise devam ediyor. Çünkü ben bu partinin Selçuk’ta kurucu üyesiyim ve öylede kalacağım” dediği belirtiliyor.

ORHAN KARAGÜZEL YERİNE HAKAN BAYRAKLI

Yüksek Seçim kurulu kararlarına göre istifa yada ölüm ile sonuçlanan meclis üyeliklerinde yerine, birinci yedek üye gelir. İstifa eden meclis üyesinin istifası belediye başkanına ulaştıktan sonra, belediye Başkanı meclise bilgi verir. Ancak meclisin istifa ile ilgili bir görüş bildirimi asla olamaz. Belediye Başkanı Yüksek Seçim kurulundan yedeklerden hangisinin geleceğini sorar, Yüksek seçim kurulu birinci yedek olanı bildirir ve belediye başkanı da 5 gün içinde yedek üyeyi meclis üyesi olarak görevlendirir.

Bu anlamda Orhan Kargüzel’in istifasının ardından birinci yedek üye Hakan Bayraklı gelecek ve bundan böyle AK Parti’nin meclis üyesi olarak görev yapacak…
Kaynak: Efes-Selçuk Gazetesi

Exit mobile version