site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Torbalı da okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Torbalı da okuma-yazma bilmeyen kalmayacak
20.11.2015
A+
A-

Torbalı Halk Eğitimi Merkezi, Okuma-Yazma bilmeyen kişi sayısını azaltmak için kolları sıvadı. Kapsamlı bir çalışma başlatan Halk Eğitimi Merkezi, Okuma-Yazma bilmeyen vatandaşları tespit ederek eğitim alabilmeleri için ciddiyetle çalışıyor
TORBALI Halk Eğitimi Merkezi, ilçedeki okur yazarlık oranının artırılması için kolları sıvadı. Çok geniş kapsamlı bir çalışma başlatan Halk Eğitimi Merkezi, okuma-yazma bilmeyen vatandaşları tespit etmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen başvuruları değerlendirerek mahalle muhtarları ve okul müdürleriyle ciddi bir şekilde çalışıyor. Bu yapılan çalışmalar ile Okuma-Yazma kurslarının sayısı ve eğitim alan vatandaşların başarı seviyesinin artması hedefleniyor.

90 KİŞİDEN 65’İ BAŞARILI OLDU

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı dahilinde Temmuz Ayı’ndan itibaren açılan kurslar ile 90 kişinin eğitime başlaması sağlandı. Bugüne kadar yapılan sınavlarda ise 65 vatandaşın, eğitimini başarılı bir şekilde tamamladığı öğrenildi. Ayda 1 yapılan sınavlar ile kursiyerlerin öğrenme seviyesi belirlenirken yeni kursların açılması ve bu kurslardan faydalanmak isteyen kişi sayısının artırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Atatürk Mahallesi Fatih İlköğretim Okulu’nda 1, Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda 1, Çapak Mahallesi’nde 2 yeni kurs açılmakla beraber Sağlık Mahallesi’nde de okuma-yazma kursu açılması iççin planlamalar yapılıyor.

“OKUR-YAZARLIK ORANI ARTIRILACAK”

OKUR-YAZARLIK oranının artırılması için çalışmalara ivme kazandırıldığını belirten Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emine Çobanoğlu, “İlçemizdeki okur-yazarlık oranının artırılması için çalışmalarımıza hız kazandırmış bulunmaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğümüze gelen listelerin yanı sıra Okul Müdürlerimizin de bu konu üzerine eğilmektedir. Ayrıca mahalle muhtarlarımızla irtibata geçerek okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın listelerini elde etmekteyiz. Bu yapılan çalışmaların üzerine belediyemizin de destekleri ile yer bularak kurslarımızı açmaktayız. Yaptığımız çalışmalar ile Okuma-Yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmamasını hedeflemekteyiz” şeklinde bilgiler verdi.
BURAK AKTAŞ-torbaliege.net

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.