site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmenler Günü Selçuk’ta Törenlerle Kutlandı

Öğretmenler Günü Selçuk’ta Törenlerle Kutlandı
28.11.2019
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler Günü Selçuk’ta kutlandı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni ile başlayan kutlamalar Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda düzenlenen program ile devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Selçuk’ta Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni düzenlendi. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasından sonra saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı okundu.

Öğretmenler günü, 25 Kasım pazar günü Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa Selçuk Kaymakamı  Ekrem İnci, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Ekrem Büyüktekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, daire çalışanları, siyasi partilerin başkan ve üyeleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli bir konuşma yaptı. Bilekli konuşmasında; “Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi üstlenen, nesillerin emanet edildiği, geleceğimizin mimarı, Cumhuriyetimizin fedekar evlatları, kıymetli öğretmen arkadaşlarım. Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca bireylerin kendilerine gerekli bilgilerin kazanmasına yardımcı olan ver topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmamalıdır. Öğretmenlik mesleği bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir” dedi. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli konuşmasını tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak bitirdi.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada “Öncelikle öğretmenlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir, bu konuda bir çalıştay yapabiliriz, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sordular Paşam Vekil maaşlarını ne kadar yapalım diye, Gazi’de öğretmen maaşı kadar demiştir” dedi.

Başkan Sengel konuşmasını tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak noktaladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen programda konuşma yapan Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci; Sevgiyle evlatlarımızı yarınlara taşıyan, doğru ve yanlışı öğreterek akıl ve vicdanlarımızı aydınlatan, emek vererek bilimle yol almamızı sağlayan toplumumuzun vazgeçilmez değerleri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Tarihimize yön veren atalarınızın yaşamları incelendiğinde görülecektir ki öğretmenlerine büyük değer vermişlerdir. Fatih Sultan Mehmet’e İstanbul fethinin yolunu açacak fikirlerin tohumlarını, Fatih henüz bir öğrenci iken Akşemsettin ve Molla Gürani ekmişlerdir. Fatih Sultan Mehmet Hocası Akşemsettin’e kendisine sunulan çiçeği vermiştir. Yavuz Sultan Selim yolculuk sırasında hocasının atı kaftanına çamur sıçratınca, hocası üzülmesin diye vasiyet vererek bu kaftanı ben ölünce tabutumun üzerine örtün demiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.”

“Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.”

“Memleketi ilim, irfan, ekonomi ve bayındırlık alanlarında da yükseltmek, milletimizin her hususta çok verimli olan kabiliyetlerini geliştirmek, gelecek nesillere sağlam, değişmez ve olumlu bir karakter vermek lazımdır. Bu kutsal amaçlar elde etmek için mücadeleye atılanların arasında öğretmenler en önemli ve en hassas yeri almaktadır.”

Tarih boyunca medeniyetlerin mimarları olan öğretmenler, insanlığın yeni çağında da yine en önemli rolü üstlenecek, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek yeni nesiller öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Öğretmenlerimizin, kalbine dokunacakları her çocuğumuz, onlardan alacakları ilham sayesinde merhametle, adaletle, insan sevgisiyle donatılmış olarak yalnız bizim milletimizin değil, dünyadaki birçok milletin de umudu olarak yetişecektir.

Ailelerinin kıymetlisi evlatlarımızı yetiştirmek, toplumumuzu gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaştırmak ve eğitimde kaliteyi artırmak için öncül kaynağımız, kanalımız ve eğitimin en temel unsuru öğretmenlerdir. İstikbalimiz sizlerin ellerinde büyümektedir. Görkemli bir geçmişten ışıltılı bir geleceğe ancak sizlerle ulaşabiliriz. Öğretmen, insanı ve dolayısıyla toplumu şekillendiren, aydınlık yarınların anahtarıdır.

Her günü evlatlarımızı ileri taşımak için yeni bir sayfa olarak değerlendiren kalbi vatan ve meslek aşkıyla dolu, Selçuk ilçemizde görev yapan öğretmenlerimize ve bu kutsal mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve siz kıymetli öğretmenlerimizin üstlendiği önemli görevin farkında olan vatanımıza kast etmiş terör örgütlerince şehit edilmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu yarınlar niyaz ediyorum” dedi

Kaymakam İnci’nin konuşmasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kutlama mesajı okundu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra öğretmenliğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Yemin eden öğretmenler adına Kadriye Bozkurt bir konuşma yaptı Ödül töreninden sonra Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve Kaymakamımız tarafından çeşitli hediyeler verildi. Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi ve Şehit Polis Demet Sezen Mesleki Teknik Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı zeybek gösterisi ile devam eden program; 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda yer alan oratoryo ve konser katılımcıların büyük beğenisini topladı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve türkülerden sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle hazırlanan program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.