site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmenler günü Selçuk’ta kutlandı

Öğretmenler günü Selçuk’ta kutlandı
24.11.2014
A+
A-

selcuk-24kasim (37)

Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini 1928 yılında kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, Atatürk Anıtına Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğününçelenk sunumu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda devam etti. Kutlama programına Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Gökhan Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili Doç Dr. İrfan Akkoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay yaptı. Atatürk’ün eğitim ile ilgili sözlerinden örnekler veren Gençay, Mustafa Kemal’in “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir. Fakat bu iki ordudan hangisi daha değerlidir, hangisi bir diğerinden üstündür? Şüphesiz böyle bir tercih yapılamaz. Bu iki ordunun ikisi de hayatidir.Yalnız siz irfan ordusu mensupları, sizlere mensup olduğunuz ordunun değer ve yüceliğini anlatmak için şunu söyleyeyim ki sizler ölen ve öldüren birinci orduya, niçin öldüğünü öğreten bir orduya mensupsunuz. Yani o orduya ruh veren neyi niçin yaptığını öğreten ikinci orduya mensupsunuz” sözlerini hatırlatarak “ Sizler bayrak, vatan, millet kavramlarını öğreten, manevi değerlerini yükleyen her zaman söylediğim gibi bayrağa baktığında içi titreyen insanlar yetiştiren ordu milli eğitim camiası sayesinde olacaktır” dedi.

Aynı zamanda bir öğretim üyesi olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ve önemine vurgu yaptı. Başkan Bakıcı; “Ne olursak olalım öğretmen olmak farklı bir şeydir. Hitapların en güzeli sanıyorum “Hocam” ifadesidir. Bunu yaşadığım için çok mutluyum” dedi.

Genç Öğretmenler Yemin Etti

Kutlama programı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü kutlama yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince stajyerliği kalkmış öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Selçuk’ta çeşitli okullarda öğretmenlik görevine başlayan dokuz öğretmen Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mustafa Kemal Talaslı eşliğinde yemin ettiler. Daha sonra göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Selçuk İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hümeyra Çakır meslek hayatıyla ilgili düşünce ve anılarını paylaştı. Çakır;“Bu mesleğin olmazsa olmazı sevgi ve empatidir” vurgu yaptı.

Daha sonra görevini tamamlayan ve emekli olan öğretmenlere şeref belgeleri verildi.

Başarılı Öğretmenler ve Öğrenciler Ödüllendirildi

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programında Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Selçuk’taki ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlene şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yine 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgiliöğretmenler arasında düzenlenen satranç, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere de ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kutlama programında Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğrencileri okuduğu şiirlerle tüm katılımcılardan büyük alkış aldı. Okul öğrencilerinin eğitime ilişkin hazırladıkları skecin sahnelenmesinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü Anma Programı son buldu.

HABERİN VİDEOLARINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

selcuk-24kasim (19)

selcuk-24kasim (44)

selcuk-24kasim (70)

selcuk-24kasim (112)

selcuk-24kasim (162)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Bir öğretmenler eksik nasıl bir etkinlikse bu müdür kendi çalmış kendi oynamış zavallı

  2. anonime kızan dedi ki:

    Siz ne biçimkonusuyonuz ?

  3. Emekçi dedi ki:

    Malzeme, malzeme….Elimizdeki malzeme ne demek ya….Malzeme öğrenci mi yoksa?

  4. ÖĞRETMEN dedi ki:

    24 Kasım Öğretmenler gününde, okul müdürlerini saymazsak salonda kaç öğretmen vardı acaba? Belediye başkanı da öğretmenlere hitaben konuşurken kaç öğretmen olduğunu saydımı ki?
    Kutladıkları ÖĞRETMENLER GÜNÜ filan değil aslında….Çocukların oyunu bile daha gerçekçi duruyor!