site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmenevi İhtiyacı Karşılamakta Güçlük Çekiyor

Öğretmenevi İhtiyacı Karşılamakta Güçlük Çekiyor
18.08.2014
A+
A-

selcuk-ogretmenevi (1)

Öğretmen Evinin bulunduğu sokak her akşam onlarca araç ile dolup taşıyor. Bu yıl Ramazan ayı nedeniyle geciken iç turizm Ağustos ayında patlama yaptı.

Öğretmen Evi güvenli, temiz ve ekonomik özellikleriyle yurdun her yanından gelen yerli turistlere hizmet vermektedir.

Selçuk Öğretmen Evi 1995 yılında merkezde bir otel kiralanarak kurulmuş, 2002 yılında dönemin valisi Alaattin Yüksel ve İlçe Kaymakamı Hayri Sandıkçı’nın girişimleriyle bugün de kullanılan kiralık binaya taşınmış. Dönemin Valisi ve Kaymakamı büyük destek vermişler önceleri. Kaymakamlık 2-3 yıl ilçedeki bütün fakir çocuklara yemek vermiş, yemekleri öğretmen evi hazırlamış servis etmiş köylere. Daha sonra borçları ve binanın bakımsızlığı yüzünden müşteriler de elini ayağını çekince binlerce TL borçla kalakalmış öğretmenevi.

2010 yılından sonra bakanlık atamalarda değişiklik yapınca yeni yönetimle birlikte yeni bir sayfa açılmış öğretmenevinde. Önce borçlar yapılandırılmış, odalar ve eşyalar yenilenmiş, sıcak su tesisatı, klimalar kurulmuş. İnternet ortamında yapılan tanıtımla Selçuk, Efes, Şirince ve Meryemana’yı ziyarete gelen turistlerin uğrak yeri olmuş.

Günde 400 öğrenciye yemek hazırlayan profesyonel bir kadroya sahip olan Öğretmen Evi sadece öğretmenlere değil, şimdilerde yurdun dört bir yanından gelen bütün konuklara konaklama hizmeti vermektedir.

İlçemiz son yıllarda hem orta öğretim hem de yüksek öğretim kurumları bakımından ilçe dışından gelen öğrencilerin tercih ettiği okullara kavuşmuştur. Bununla birlikte barınma sorunları doğmuş birçok öğrenci çözümü öğretmen evinde bulmuştur.

Selçuk Öğretmen evi hem ortaöğretim hem de yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrencilere ekonomik şartlarda barınma imkânı sağlamaktadır. Uzak yerlerden Selçuk’a öğrenim için gelen öğrencilerin güvenli ve sağlıklı şartlarda barınması sağlanmakta, öğrencilerin barınma, beslenme ve ders çalışma ile ilgili problemlerine eğitimci duyarlığı ile çözümler getirilmektedir.

Selçuk Öğretmen Evi ilçemizin tek kamu sosyal tesisidir. Ne yazık ki halen 1986 yılında inşa edilmiş, şahıs malı kiralık bir binada hizmet vermektedir.

Öğretmen Evi, bugün ki haliyle, 3000 yıllık Efes uygarlığına ev sahipliği yapan, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği doğa tarih ve kültür hazinesi Selçuk’a yetmemekte, ihtiyacı karşılayamamaktadır.

Selçuk’ta, Selçuk’a yakışır; içinde spor tesisi, restoran ve düğün salonları, öğrencilerin öğretmenlerle buluştuğu ve problem çözdüğü, etüt ve internet salonları ile yeri ve yabancı bilimsel toplantılara ev sahipliği yapacak uluslararası çapta modern bir öğretmen evine ihtiyaç vardır.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

selcuk-ogretmenevi (2)

YORUMLAR
  1. E.ÖĞRETMEN dedi ki:

    Öğretmen evini Selçuk’un yıldızı çok oteller gibi çalıştıran ve müşteri memnuniyeti en üst seviyeye taşıyan başta kurum müdürü İrfan YILDIZ ayıca Nilgün ve Ahmet öğretmenlerin çalışmalarını takdir ediyor başarılarının devamını diliyorum.Ayrıca öğretmen evi hem kiralık hemde devamlı bakım gerektiren bir yapıda olmasına rağmen bu başarıyı yakalamak tesadüf değildir.Üstün gayretleri ile son beş yılı karlılık kapatan Selçuk öğretmen evinde çalışan emeği geçen bütün personeli kutlar,bu kurumu yerel ve genel idare yöneticilerinin kendi binaları olması konusunda duyarlılıklarını bekliyorum.

  2. Anonim dedi ki:

    Yazık Efes’e gelenler Selçuk’ta öğretmen evinin kiralık olduğunu duyunca çok şaşırıyorlardır.