Selçuk Haber

Öğretmen Akp’liyse Siyaset Yapabilir

ogretmenler

Eğitim Yerine Siyasetteler…

Mevcut yasalar öğretmenlerin siyaset yapmalarına izin vermiyor. İlçemizde bazı eğitimciler bu yasağı hiçe sayarak, AKP’de siyaset yapabiliyor, ilçe binasına giderek milletvekili adayları ile açık açık toplantılara katılabiliyorlar. Selçuk’ta bazı öğrenci velileri, “Öğretmen AKP’liyse siyaset de yapar, toplantılara da katılır” diye yapılan bu ayrımcılığa tepki gösterdi.

Öğrenci velisi Maksut Çalışkan gazetemize verdiği demeçte; “Bu öğretmenler CHP’li veya MHP’li olsaydı çoktan soruşturma açılırdı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, AKP’nin değil de Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Müdürü gibi davranarak, yasaları hiçe sayan bu eğitimcilerle ilgili derhal soruşturma açmalıdır” dedi.

657 sayılı devlet memurları kanunun 7. maddesi şöyle der; “Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken, dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayırımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar.”

Görüşlerini aldığınız bir diğer öğrenci velisi Hüseyin Gözüpek ise şöyle dedi; “Ne yazık ki çocuklarımızı emanet ettiğimiz bazı eğitimciler iktidar partisinin resmi üyesi gibi davranıyorlar. Eyleme katılıp ne koparırız derdi ile hareket ediyorlar. Tarafsızlık ve güvenirlik ilkesini çiğniyorlar. İşine geldiğinde yasalardan yararlanıyorlar, işine gelmediğinde kanunları tanımıyorlar. Nasıl olsa üç dört gün sonra unutulur diye düşünüp siyasi parti üyesi gibi davranıyorlar. Bu ülkede adalet herkese lazım olacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Devletin kurumlarına tarafsız olması gerekenler siyasi parti üyesi gibi davranamazlar. Öğrenci velileri olarak kamuoyunun gözü önünde yaşanan bu kanun tanımazlığın takipçisi olacağız” dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız öğrenci velisi Mesut Yıldırdı ise şunları söyledi; “Selçuk eğitimi kötüymüş düzelmezmiş nasıl düzelsin ki. Okul müdürleri okulları yöneteceklerine milletvekili adaylarıyla parti gezmelerine gidiyorlar. Ne olacak, nasıl olacak bu çocuklarımızın eğitimi, umurunuz da mı ki? Bu müdürlerin nasıl atandıkları belli okul, öğrenciler umurlarında değil ki” diye sitem ettiler.

Exit mobile version