Selçuk Haber

Oğlu uyuşturucu tuzağına düşen İzmirli annenin feryadı

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde oturan Serpil Gülşer, uyuşturucu bağımlısı oğlu 18 yaşındaki O.İ.’nin her geçen gün gözünün önünde adım adım ölüme gittiğini belirterek, kurtarılması için feryat ediyor.

Torbalı’da yaşayan 38 yaşındaki Serpil Gülşer, 3 yıl önce oğlu O.İ.’nin uyuşturucu kullandığını öğrendi. Anne Gülşer, tüm çabalarına rağmen oğlunu uyuşturucudan vazgeçiremedi. Dedektif gibi oğlunu takip eden ve uyuşturucu satın aldığı kişileri tespit eden Serpil Gülşer, oğlunu kurtarmak için neredeyse çalmadık kapı bırakmadı. Polis ile işbirliği yapan gözü yaşlı kadın uyuşturucu satıcılarını tespit ettirip, gözaltına aldırdı. Ancak, uyuşturucu satıcıları her defasında serbest bırakıldı. Her geçen gün oğlu daha kötüye giden Gülşer, “Oğlumun ölmesini istemiyorum. Ne olur oğlumu kurtarın” diye feryat etti. Uyuşturucu aldığında oğlunun 11 yaşındaki kardeşi E.İ. ve kendisine saldırdığını da anlatan Gülşer, devletin yardım elinin uzatmasını istedi.

“ARTIK GÜCÜM KALMADI”
Oğlunun Torbalı’da bir restoranda garson olarak çalıştığını, kazandığı parayı uyuşturucuya yatırdığını belirten Gülşer, her geçen gün oğlunun gözünün önünde eriyip gitmesine çare bulamadığını söyledi. Gece- gündüz demeden uyuşturucu aldığı için sürekli olarak yarı baygın gezen oğlu O.İ.’nin tedavi olmayı kabul etmediğini de vurgulayan Gülşer, “Onun davranışları nedeniyle kızımda etkileniyor. 9 yıl önce boşandığım eşim ise çocukların sorunları ile hiç ilgilenmiyor. Tek başına bu illet ile mücadele etmekten artık yoruldum. Dayanacak gücüm kalmadı” diyerek, çaresizliğini dile getirdi.

“18 YAŞINDA BİR GENÇ ÖLÜME GİDİYOR”
Eşinden aldığı nafaka ve kendi ailesinin yardımıyla 2i çocuğuna bugüne kadar baktığını anlatan Gülşer, oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu söyledi. Gülşer, şöyle devam etti:
“Oğlum göz göre göre ölüyor ve elimden gelen bir şey yok. Bugüne kadar birçok kurum ve kuruluşa başvuru yaptım. Hiçbir yerden olumlu cevap alamadım. Son olarak Torbalı Kaymakamlığı’na bana yardımcı olması için dilekçe yazdım. Daha geçenlerde 22 yaşında bir genç bonzai nedeniyle hayatını kaybetti. Oğlum da adım adım ölüme gidiyor. Çalıştığı işyerinde hayata bağlanması için idare ediyorlar ama orada da madde kullandığı için fenalaşıyor. Geçen 13 Haziran’da yine işyerinde fenalaşınca eve getirdiler. Son zamanlarda artık söyleneni bile anlamıyor. Bir an önce tedavi görmesi lazım. Devlet yetkililerinden bana yardımcı olmalarını istiyorum. 18 yaşındaki bir genç ölüme gidiyor.”
EGE MECLİSİ – (Gökhan YALKALK / DHA)

Exit mobile version