site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

O Polislere Soruşturma

O Polislere Soruşturma
09.06.2013
A+
A-

sorusturma

İzmir’de Gezi Parkı eylemlerine katılmadıkları halde Kordon’da oturan gençleri coplayan, saçlarını çeken üç çevik kuvvet polisinin kimlikleri belirlendi ve haklarında soruşturma açıldı

İZMİR’DE geçtiğimiz pazar günü, Gündoğdu Meydanı’nda polislerle eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Polis biber gazı ve cop kullanırken, gruptan da polise taş atıldı. Polis kendilerine direnen gençleri dağıttı. Bu sırada Kondon’da rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı belirtilen birkaç genç de polis coplarından nasibini aldı. 3 polis buradaki gençleri copladı, biri de hırsını alamayıp genç bir kızın saçından çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. Edinilen bilgiye göre bu olaya karışan üç Çevik Kuvvet polisinin kimliği kask numaralarından belirlenerek haklarında soruşturma açıldı.

Sopalılar da aranıyor

İzmir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere müdahale eden sivil kıyafetli eli sopalı kimiler de tartışmaya neden olmuştu. İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın “Onlar sivil polis” demesine rağmen Vali Mustafa Toprak “Eli sopalı polis mi olur. Hepsi incelenecek” açıklaması yapmıştı. Vali Toprak, eli sopalı sivil kıyafetli kişileri araştırmak için İçişleri Bakanlığı’ndan talep edilen müfettişlerin kente geldiğini belirterek şunları söyledi:

Yanlışa yanlış demeliyiz

“Gündoğdu Meydanı güzergahı üzerinde yürüyen vatandaşlar kanuni sınırlar içinde demokratik haklarını kullanıyorsa bunda hiçbir sorun yok. Orada bir sorun olmadı. Demokratik olayların kullanımı sonrasında bazı olaylar yaşandı. Bana ziyarete gelen oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları demokratik hakların kullanımı sonrası yaşanan olayların eylemlerle ilgisi olmadığını söyledi. Şiddet olaylarına konu olanların demokratik hakkını kullananlarla alakası olmadığını dile getirdiler. Biz de bu çerçevede şiddeti ve şiddeti doğuran unsurları reddediyoruz. Tabi şiddeti engellemek için güvenlik hizmetinde yanlışlar varsa bu yanlışlıkları da kabul etmemiz mümkün değildir. Olayların oluşumundan itibaren devletimizi ve devletimiz adına güvenlik görevlerinin saygınlığının devam etmesi için yanlışa yanlış dememiz gerektiği bildiğimiz için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulunduk. Bugün (dün) bir mülkiye başmüfettişi ve polis başmüfettişi kentimi gelerek görevlerine başladı.”

‘Delilim var’ sitesi

Eli sopalı sivil şahıslar sadece İzmir’de değil bir çok ilde görüldü. Gezi’de polis şiddetini belgelemek için kurulan “Delilim var” adlı internet sitesine fotoğraf yağıyor. İçişleri Bakanlığı’da sitede fotorafları yer alan illere müfettiş yolluyor.

Eli sopalı sivil kıyafetli kişiler en son Antalya ve Adana’da da görüldü. Antalya’da yapılan inceleme sonunda eli sopalı kişilerin emniyet mensubu olduğu tespit edildi. Antalya Emniyeti müfettiş talebinde bulundu.

CHP’den soru önergesi

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Acar “Bu kişiler sivil polis midir? Bu tablonun sorumluları hakkında bir işlem yapılacak mıdır?” diye sordu.

izmir-polis-sorusturma

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.