site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

NE İÇTİNİZ SİZ ?

25.05.2015
A+
A-

huseyin-tasyakanSon yılların moda ifadesidir ki; Konuşurken olağanüstü derecede saçmalayanlar için sık sık kullanılır. Zira bir insanın dediğiyle yaptığı arasındaki çelişkinin afaki derecede olması illaki bir şeyler içtiğine, ya da içtiği her neyse yüksek oranda kafa yaptığına da işaret eder.
Seçim yaklaştıkça gazete sayfalarında özellikle iktidar partisinin tam sayfa ilanlarını mutlaka okuyorsunuzdur. Her ilanın yanında da, Başbakanlık koltuğunda oturduğu halde Başbakanlık iradesine sahip olamayıp; ülkenin yönetimini başkanlık arzusundaki bir adamın keyfiyetine veya egosuna teslim etmiş Ahmet Davutoğlu’ nun fotoğrafı durur. Sanırsınız ki, sayın Davutoğlu hakikatten Başbakan ! Oysa artık Türk halkı gerçeği görecek kadar tecrübeyi yaşamış durumdadır. Yani Davutoğlu’nun mitinglerde seslendiği kalabalıklardan, tekrar Başbakan olmak için değil, kendisini o makama geçici olarak montalayan RTE’ nı Başkan yapabilmek için oy istediğini aklıselim düşünen herkes görmektedir. Bu açıdan baktığınızda, Davutoğlu’ nun miting meydanlarında muhalefete karşı efelenmesinin aksine, aslında nasıl bir ezginlik ve acınası bir çaresizlik içinde olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek değerli okuyucular. Hele ki hem bu durumlara düşüp hem de yalan dolandan ibaret seçim ilanlarında tam bir zırvalama örneği göstermeleri ve birilerinin bu zırvalar ile karşımıza dikilip avukatlığını yapıyor olması ise haklı olarak biz de başlıktaki soruyu yöneltme ihtiyacı doğuruyor.
Ne içtiniz siz ?
Yeni Türkiye başlığı altında ve ilan yoluyla vatandaşların aklıyla alay etme çabalarına şöyle bir bakalım isterseniz değerli okuyucular.
Mesela tam sayfa ilanlarından birinde de kullandıkları, ‘’ Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü’’ başlığı var ki; Bu ülkede iktidar marifetiyle hukukun yerlerde süründüğünü bizzat görüp yaşayan herkesi gülmekten kırıp geçirmiştir herhalde.
Yada; devletin en tepesinde ama kaçak sarayda ikamet ederken, ettiği tarafsızlık yeminini defalarca ve ısrarla çiğneyen birinin, muhalif olarak gördüğü her şeye ve herkese yasakçı bir zihniyetle yaklaşıp, bu uğurda her türlü darp ve şiddeti vatandaşına karşı kullanmaktan çekinmeyenlerin, aynı ilanlarda ‘’Her zaman vesayetçi ve yasakçı zihniyetle mücadele ettik’’ demesi de yine ve illaki başlıktaki sualin sorulması ihtiyacını doğurur.
Ne içtiniz siz!?
Sokaklarda hiç bir demokratik eylem, yürüyüş ve son olarak 2014 te yitirdiğimiz 301 madencinin anma törenine dahi müsade etmeyip, karşı çıkanları birer kıyım makinesi haline getirdikleri polis gücüyle darp edenlerin, tam sayfa palavraları içerisinde ‘’Demokratik reformları kararlılıkla sürdürdük’’ demesi de muazzam bir ironi olsa gerek.
Koskoca ülkeyi tek bir kişinin otoritesine teslim edip, gelmiş geçmiş darbelere rahmet okutan politikalarından sonra bugün, Darbe anayasasını geride bırakıyoruz masallarına da baktığınızda, yine aynı suali hak ettikleri muhakkaktır değerli okuyucular.
Ne içtiniz siz!?
Sözün kısası, milletin paralarını harcayarak sayfa sayfa sıraladıkları palavralarla milleti bir kez daha kandırmayı planlayan bu güruh hak ettiği cevabı 7 Haziran’da alacaktır ancak;
O güne kadar iktidarın sıraladığı bu palavraların savunuculuğuna soyunan birilerine rastlayacak olursanız eğer, halen genel başkanları gibi davranmakta olan muktedirin kendilerine milli içeceğimiz diye dikte ettiği ayranın şimdiye kadar hiç kimsede bu kadar kafa yapmadığı gerçeğini anlatın !
Yani bu kadar palavrayı yanyana getirebilmenin bir sebebi olmalı değerli okuyucular, size bu yalanlarla gelenlere sorun mutlaka.
Ne içtiniz siz?

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
6 Ocak 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.