Selçuk Haber

Müze Mağazası Tabelalarına Esnaf Tepkili

bilkent-bkg (1)

Efes’te esnafın işlerini bitme noktasına getiren mağazalardan ve bu mağazalarda bulunan ORJİNAL MÜZE MAĞASI yazısından esnaf şikâyetçi.
 
Efes üst kapı ve alt kapı da Bilintur şirketinin Efes antik şehri içerisine açmış olduğu dükkânlarda Museum Shop(Müze Mağazası) ibarelerinin yazılı olmasından esnaf şikâyetçi.

Bilintur Bilkent Turizm A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Bilkent Kültür Girişimi (BKG), 55 müzede mağaza ve ‘müzenin kahvesi’  adı altında işyerleri açmıştı. Türkiye genelinde 55 müzede 90 şubesi bulunan Bilintur şirketinin mağazalarında ki original museum shop(orijinal müze mağazası) yazısı esnafın tepkisine yol açıyor.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Efes esnafı ise durumdan oldukça şikâyetçi, Antik şehir içerisinde ki dükkânlar özel bir şirkete ait olmasına rağmen kapılarında, önlerinde her yerde Orijinal Müze Mağazası ibaresi bulunuyor. Esnaflar bu turistleri kandırmaya yöneliktir, müze mağazası yazmasından dolayı gelen turistler alış verişlerini içeriden yapmaktadırlar. Bu dükkânlarda ki bu yazılar kaldırılmalıdır, yetkili mercileri göreve çağırıyoruz bu haksız rekabete bir an önce dur denilmeli diye görüş belirttiler.

Exit mobile version