site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP’li Osmanağaoğlu:Tarım ve Hayvancılık Girdi Maliyetlerindeki Yükselişin Esas Nedenleri Masaya Yatırılmalı

MHP’li Osmanağaoğlu:Tarım ve Hayvancılık Girdi Maliyetlerindeki Yükselişin Esas Nedenleri Masaya Yatırılmalı
10.11.2021
A+
A-

Son dönemlerde “fahiş fiyat artışı” olarak tanımlanabilecek fiyat artışları mercek altına alınmalı, tarımın stratejik önemi de göz önünde bulundurularak tarımsal girdi fiyatlarındaki fahiş artışının ardında yatan gerçek nedenler masaya yatırılmalıdır.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesi görüşüldü. Tarım ve Hayvancılık girdi maliyetlerin yüksekliğinin de gündeme geldiği görüşmelerde konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; tarım ve hayvancılığın stratejik olarak da önemli sektörler olduğuna dikkat çekti. Girdi maliyetlerinin yüksekliğinin sadece döviz kurundaki dalgalanmalarla değerlendirilemeyeceğini girdi maliyetlerindeki yükselişin ardında yatan gerçek nedenlerin araştırılması gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çeken Osmanağaoğlu; tarım sektörünün 2020 yılında %5.9, 2021 yılının ilk altı ayında ise %4.7 oranında büyüdüğünü, tohum üretiminin 2020’de 1,2 Milyon tona çıkmasını, modern sulamada atılan adımları umut vadeden gelişmeler olarak değerlendirdi. “Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlarla arpa, buğday ve yemlik mısır satışları ülke genelinde besici ve yetiştiricilerimize büyük fayda sağladığını” söyleyen Osmanağaoğlu, “bu uygulamanın devam etmesini özellikle temenni ediyoruz.” dedi.
İzmir’in çeşitli yerlerinde devam eden dere ıslah çalışmalarının hızlandırılması için çağrıda bulunan Osmanağaoğlu Bakan Pakdemirli’ye hitaben; “Sizlerin de bu konuda; DSİ’nin çalışmalarını yakından takip ettiğinizi biliyor ve bundan sonraki sürecin daha da hızlı bir şekilde ilerlemesi için çaba sarf edeceğinize yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Orman yangınlarında hayatlarını kaybedenleri anan Tamer Osmanağaoğlu; “Ormanlarımızı yakarak bir şeyler elde edebileceklerini sanan, insanlıktan nasibini almamış sürüngenlere de söyleyeceğimiz tek bir sözümüz vardır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi: “Tüm ağaçlarımızı yaksalar da fidan dikecek toprağımız vardır; topraklarımız susuz kalsa da hamd olsun sulayacak kanımız vardır.” ifadelerini kullandı.

Sahipsiz Hayvanları Korumak Kadar Yaşatmak Da Önemli
“Hayvanları koruma kanunu hep birlikte çıkardık. Artık hayvanlara zarar vermek, onlara işkence yapmak, eziyet etmek suç. Ancak onları yaşatmak da bir o kadar önemli.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu; “özellikle sahipsiz hayvanların yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için sonuç alıcı projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalar yapacağınızdan, buna vesile olacağınızdan ve bu konunun üzerine hassasiyetle eğileceğinizden hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. “ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.