site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

MHP’li Koç’tan çözüm süreci çıkışı

MHP’li Koç’tan çözüm süreci çıkışı
02.08.2015
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Murat Koç, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı. AKP’nin yanlış politikaları sebebiyle ülkenin kaosa sürüklendiğini ifade eden Murat Koç “Sözde çözüm süreci bir oyalamaydı, o da bitti. Türkiye bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefindedir. Bu gerçeği akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse inkâr edemez” dedi.

Çökmeye ve bitirilmeye yüz tutan terör örgütü PKK’nın mepsupların, örgütü kurtarma adına inanmadıkları ve uygulamayacakları çözüm sürecini 21 Mart 2013 tarihinde İmralı’dan yazılan bir mektupta silahların bırakılmasının söylenmesi üzerine başlattıklarını belirten Koç “Hükümet kanadı da sözde çözüm sürecini sahiplenerek başta Başbakan olmak üzere, sözcüler ve yandaş medya tarafından sanki ülkede bir bayram havası estirilcesine gür bir sesle dile getirildi. Bu gürültü kopartılırken bu çağrının önündeki PKK terör örgütünün düştüğü durum fark edilmedi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, ülkenin bugünkü durumunu o gün görerek, atılan bu adımların yanlış olduğunu, bunun bir tuzak olduğunu dile getirerek hükümeti uyardı. Ancak hak etmediği bir şekilde yalan beyan ve iftiralarla eleştiri yağmuruna tutuldu.” şeklinde konuştu.

“ÜLKE KAOSA SÜREKLENMEK İSTENİYOR”
Bugün gelinen noktanın açık seçik ortada olduğunu ifade eden Murat Koç “21 mart 2013’teki yazılan bu mektuba inananlar ülkeyi bir kaosun içine sokmuştur. O gün hatırlarsanız o mektupta “Silahların bırakılması ve teröristlerin ülkeyi terk etmesi.” maddesinin olduğu haykırılıyordu. Şimdi aklı selim herkese soruyorum aradan 2.5 sene geçti, terör örgütünün güçlenmesi dışında bir gelişme oldu mu? Terör örgütü, hükümetin yanlış politikaları sebebiyle bugün emellerine ulaşmış durumdadır. Terörle mücadeledeki kanunun değiştirilmesi ve sorumluluğun valiliklere devredilmesiyle terörle mücadelenin önü kapatılmış oldu. Bu boşluğu isteyen ve gören terör örgütü PKK, bölgede haracını topladı, kimlik kontrolu ve denetimler gibi usulsüz uygulamalar yapmaya başladı. Fakat çözüm süreci bahane edilerek hükümet bütün bu olaylara sessiz kaldı. Açıkçasını söylemek gerekirse terör örgütü, paralel devleti kurup meclise girdi. Hedeflerinde ülkenin değişik bölgelerinde de silahlı yapılanmalar oluşturup Suriye’de yaşanan olayları Türkiye sınırlarına taşıyarak kaosun ve iç savaşın kıvılcımını yakmaktır. Çözülme süreciyle saldırganlığını takviye eden, silahlanmasını hızlandırmanın yanında militan açığını da kapatan PKK, yine kan dökmeye, yine can almaya hız vermiştir” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İSTEDİĞİ OLUYOR”
Çözüm sürecinin millete ve devlete verdiği zararı görmeyen AKP’nin hatasını güneydoğudaki oyları kaybedince gördüğünü belirten Murat Koç “Bu süreç de böylelikle bitmiştir, terörist faaliyetler başlamıştır. HDP’nin oyları yetmediği için CHP tarafından TBMM’de gündeme getirilmesi istenen komisyonda Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve bütün terör örgütlernin faaliyetleri değil sadece İŞİD ile ilgili bir konu görüşülmüştür. Konuşmaların ardından CHP’nin terör oylarıyla ilgili Meclis’te komisyon kurulması önergesi reddedilmiştir. Bu oyalamada dikkatler başka yere çekilerek PKK’nın yapılanmasını güçlendirmesinin önü açılmıştır. Milletimiz şunu çok iyi biliyor ve bilmelidir ki Milliyetçi Hareket Partisi terör örgütünü PKK’nın tuzağına hiç düşmemiş ve düşmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru, refahı ve mutluluğu için atılması gereken her adımın mutlaka yanında olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.