site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP, İzmir Adaylarını Ay Sonuna Kadar Duyuracak

MHP, İzmir Adaylarını Ay Sonuna Kadar Duyuracak
14.11.2013
A+
A-

nejat-karatas

“ MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Belediye Başkan adayı dahil olmak üzere ay sonuna kadar tüm adaylarını kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. „

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı dahil olmak üzere ay sonuna kadar tüm adaylarını kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı

İzmir ve ülke genelindeki seçmenlerin AKP ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında tercih yapmaya zorlanır bir ortam oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Mhpİzmir İl Başkanı Necat Karataş, şöyle konuştu: “CHP’nin büyükşehir belediye başkanlığını kaybetmemesi, diğer yandan aşağı yukarı iki dönemdir AKP’nin de İzmir’i kazanma iddiası sözkonusu. MHP’nin CHP ve AKP’den büyükşehir veya ilçe belediyelerini nasıl alacak diye bir algı oluştu. CHP zaten İzmir’de her halükarda kazanır ya da AKP’nin iktidar partisi olarak gücünü ortaya koyacak ve kazanacak iddiası var. Ama MHP’nin buradaki iddiası tabiki birçok basın tarafından gündeme getirilmiyor ama biz iddialıyız.”

AY SONUNA KADAR ADAYLARI AÇIKLAMIŞ OLACAĞIZ

İzmir’de, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde en hızlı davranan parti olduklarını ve iddialı olduklarını vurgulayan Necat Karataş, şunları söyledi: “MHP olarak seçimlere yönelik çalışmalarımızı 8 aydır yapıyoruz. Birçok ilçemizde belediye başkan adayıyla ilgili mutabakat sağlamış bulunuyoruz. Diğer yandan büyükşehirle beraber diğer ilçelerimizde aday tespit çalışmaları sürüyor. Genel merkez tarafından açıklanan 9 ilçemiz var ama biz daha önce 20 ilçemizde mutabakat sağladık, geri kalan 11 ilçemizi de yakın sürede açıklayacağız. İnşallah ay sonuna kadar büyükşehir adayımız dahil olmak üzere tamamını açıklayacağız. 6 Aralık muhtemelen MHP’nin 3.’üncü etabı olan belediye başkan adayı tanıtım toplantısına yetiştirme arzusu içerisindeyiz.”

CHP SİYASİ ŞIMARIKLIK İÇERİSİNDE

Karataş, zaman zaman kamuoyuna açıklanan anket ve sonuçlarının yanıltıcı olacağını savundu. Karataş, anketlerle kamuoyu algısının İzmir’de seçimlerin AKP ve CHP arasında geçeceği şeklinde manipüle edilme amacı taşıdığına dikkat çekerek, CHP’nin ‘İzmir’i hizmet de götürmesek, kimi gösterirsek gösterelim kazanırız’ şeklindeki söylemlerini ise ‘siyasi şımarıklık’ olarak nitelendirdi.

AZİZ KOCAOĞLU ADAY GÖSTERİLİRSE KAZANMA ŞANSI YOK

“İzmir’de neden MHP’li belediye olmasın? Aziz Kocaoğlu yeniden aday gösterilirse, kazanma şansı yok ve İzmir zaman kaybedecek diye düşünüyorum. Çünkü İzmir’e bu zamana kadar kazandırılan önemli bir proje yok. İZBAN bile hükümetle ortaklaşa yapıldı. Kaldı ki İZBAN’ın altyapısı vardı zaten” diyen MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AKP’nin İzmir’i alamayacağını, İzmir’deki seçimlerde de partisinin kilit önem taşıdığını belirtti.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA BAKTIĞIMIZDA CHP VE AKP TELAŞ İÇERİSİNDE

MHP İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’in birçok ilçesinde halka sorarak belirledikleri adayların CHP ve AKPP’li yöneticileri telaşa düşürdüğünü belirterek, şunları söyledi: “Eğer bugün kamuoyu yoklaması yapan firmalara bakıldığında zaten bunu yaptıran partilerin arzu ettiği neticeleri çıkartıp ortaya koyuyor. Belediye başkanı ortaya çıkmadan acaba bu CHP ile AKP arasında geçecek bu seçim demek doğru mudur? Adaylarını bir görelim bakalım.”

MHP’nin adaylarıyla ortaya çıkacağını anlatan Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP ve CHP adaylarını görelim bakalım. Sözüm ona makas daraldı, biri ben alacağım, öbürü ben vermeyeceğim anlayışı doğru bir anlayış değildir. Herhalde CHP, biz hizmet de götürmezsek nasıl olsa kazanırız yanılgısı içerisinde. Bu, bir siyasi şımarıklıktır. CHP, belediyelerinin icraatları ortada. Mevcut belediye başkanlarının büyük kısmı aday olarak gösterilmeyecek. Durum onu gösteriyor. Belediye başkan adayı kim olursa olsun biz kazanacağız anlayışı seçmene saygısızlıktır. Bu halk kimi koyarsan koy seçmek zorunda. 30 Mart seçimlerinde CHP’ye belediyenin götürdüğü hizmet karşılığında oy verileceği kanaatindeyim.”

İzmir’deki sıkıntıların ortada olduğunu anlatan Karataş, şöyle konuştu: “İzmir’de hangi ilçeye giderseniz gidin CHP belediyelerinin başarısız olduğunu söylüyorlar. İzmir’in sadece sahil kesiminde değil tümünde ne kadar sorunlar olduğu net olarak ortada. İzmir halkına hizmet veremediler ve dokunamadılar. Konser tertip etmekle, eğlendirme arzusu ile hizmet vermiş olmayacaklar. Bizim bu zamana kadar mutabakat sağladığımız ilçe belediye başkan adaylarına baktığımız zaman, o ilçelerde CHP ve AKP telaş içerisinde. Çünkü biz belediye başkanlarını açıklarken ilçede yaşayan hemşehrilerimize sorduk. Bunun üzerine bu arkadaşlar üzerinde mutabakat sağladık. AKP’nin de İzmirle ilgili iddiası bence havada kalıyor.”

İZMİR’DE RANT PAYLAŞIMI

Necat Karataş, MHP İzmir Milletvekili ve Tbmm Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın taban ve teşkilat tarafından çok istenmesine karşın Vural’ın tekrar aynı göreve seçilmesi ve çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle büyükşehir belediyesi için aday olmayacağını anlattı.

Necat Karataş, İzmir’i kazanma arzusu içerisinde olan AKP’nin ‘kazanmadan rant paylaşımına’ başladığını savunarak şunları söyledi: “AKP’nin İzmir’i kazanma arzusu var ama daha gelmeden İzmir’de rant paylaşımına başladı. Yarın birgün bunlar belediye başkanlıklarını alırsa İzmir’de başımıza neler gelecek Allah bilir. Sümerbank arazisine göz dikildi. Müze yapılacağı söyleniyor ama turistik tesisler de yapılacak. Acaba bunu kime verecekler? İl özel idaresine ait mülklerin belediyelere devredilmesi gerekiyor. seçim yapılmadan Özel İdare’ye dair mallar yandaşa veriliyor, Pazar ediyor. 30 Mart’a kadar kimbilir hangi gayrimenkulleri ihale ve Özelleştirme adı altında yandaşlarına verecekler? İktidar hiçbir şekilde kimseyle konuşmadan, hesap vermeden, gündeme getirmeden devletin malını çatır çatır satıyor şu an. Sattıkları kendi yandaşları. Kendi yandaşı olmayan kimseye niye gitmiyor? İzmir halkı bunu merak ediyor. İzmirlilere bunu anlatacağız.”

ÇOK DEĞERLİ, İZMİR’İ VE SORUNLARINI BİLEN BİR İSİM BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ OLACAK

Karataş, gösterecekleri ve gösterdikleri adaylar nedeniyle AKP ve CHP’nin telaş içinde olduğunu şöyle anlattı: “AKP’nin İzmir’i kazanabileceğine kesinlikle inanmıyorum. İzmir milli değerlerine bağlı bir kent. Böyle bir kentin AKP’ye seçim kazandırması söz konusu bile olamaz. MHP nasıl bir aday gösterecek peki? Çok değerli, İzmir’i ve sorunlarını iyi bilen bir isim olacak. İzmir’deki sıkıntıları bertaraf edecek kabiliyete sahip olan, seçim beyannamesinde söz verdiğini yerine getirecek değerli aday adayları var. Mevcut mutabakat sağladığımız adaylara bakıldığı zaman, muhtemel CHP’nin adayları ortada, AKP’nin de ilçelerde dillendirilen isimlere bakıldığında, bizim adaylarımız ön plana çıkıyor. Birçoğu STK’larda geliyor, kendi ilçelerinde belli bir desteği almış birçok kişi var. Bazı ilçelerde şu anda CHP’nin o ilçelerde hesabı bozuldu. İktidar partisi de telaş içine düştü. Seçmenin bir adaya oy vermesi için hem Aydın kendilerine hizmet getireceğine inanması lazım. Diğer yandan mevcut iktidarın ülke genelinde yürüttüğü ekonomik ve siyasal politikalara bakıldığı zaman 30 Mart’ta bunun hesabını mutlaka verecek.”

MHP’NİN PROJESİYDİ

Necat Karataş, AKP’nin İzmir’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı aday gösterse bile İzmir’i alamayacağını iddia ederek, şunları söyledi: “Binali Bey’in aday gösterildiğini düşünelim. İzmir’de bu zamana kadar son iki yıl öncesine kadar sadece Konak Tüneli ile kendilerini gösterdiler. Ki bu MHP’nin projesiydi. Bu zamana kadar İzmir’e gerekli hizmeti getiremeyen bir hükümetin bir bakanı, ya da iktidarın yürüttüğü politikaların doğru olmadığını ifade ederek mi başkan olacak? Doğru olduğunu söylerse İzmir halkıyla ters düşecek çünkü. 11 yıldır yeni başladıkları veya bitirdikleri birçok proje bizim hükümetimiz zamanında temeli atılmış projeler. 35 proje değil bir kere. 35 İzmir’in plakası olması dolayısıyla bu isim verildi. 35 projenin bir proje olarak anılması gereken yerde bakıyorsunuz üç-dört proje ismi geçiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.