Selçuk Haber

Meyve – Sebze İşleme ve Soğuk Hava Tesisi İnşaatında İnceleme

soguk-hava-tesisi-1

Selçuk Belediyesi Fen işleri ve İmar müdürlüğünde görevli mimar ve mühendisler ile Selçuk İnşaat Mühendisleri odasına bağlı yetkililer ve yapı denetim firması temsilcileri Selçuk Belediyesi Tarımsal Sanayi Alanında inşaatına başlanan Meyve – Sebze İşleme ve Soğuk Hava Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

Alanda süren zemin iyileştirme çalışmalarıyla ilgili yüklenici firmadan ve yapı denetim görevlilerinden bilgi alan yetkililer imalatın nasıl yapıldığını yerinde inceledi.

Fen işleri Müdürlüğünde görevli yapı denetim mühendisleri ve yüklenici firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; her biri 14 metre boyunda 60 cm çapında toplam 766 adet jet-grout kolon imalatı yapılacak olan projede; yüksek basınçlı pompalar ve özel tij borular kullanılarak yer altında ortalama 14 metre derinliğe su ve çimento karışımı enjekte edilerek bu kolonların oluşturulduğu bu sayede zeminin deprem etkilerine karşı direncinin arttırıldığı ifade edildi.

Selçuk Belediyesi mimar ve mühendislerinin,  İnşaat mühendisleri odası temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan yapı denetim görevlileri ve yüklenici firma yetkilileri zemin iyileştirme çalışmalarının bir hafta içinde tamamlanarak üst yapı inşaatına başlanacağı belirtti.

2012 yılı ekim ayında yer teslimi yapılan Selçuk Belediyesi Meyve – Sebze İşleme ve Soğuk Hava Tesisi inşaatının 2013 Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

14 bin metrekarelik alanda inşa edilen Meyve – Sebze İşleme ve Soğuk Hava Tesisinin bölgeden yapılacak meyve sebze ticaretinin merkezi olması hedefleniyor.

Exit mobile version