site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Meryem Ana Evi’nde Türkçe Ayin

Meryem Ana Evi’nde Türkçe Ayin
15.08.2012
A+
A-

Hristiyanların inanışına göre Meryem Ana’nın göğe yükselişi nedeniyle İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Bülbül Dağı’nda ayin yapıldı. Bu yıl ayinde ilk kez Türkçe olarak dua edildi.

Hıristiyanlarca Meryem’in bedenen ve ruhen göğe alınması nedeniyle kutlanan  ‘’15 Ağustos Meryem’in göğe alınması bayramı’’ İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Bülbül dağında bulunan Meryemana Evi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen ayinle kutlandı.

Meryemana Evi’nde deki ayin saat 10.45 de başladı. Bu yıl ekmek, incir ve üzümler önceden takdis edildi.  11.00 de Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı ve İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini’nin yönettiği ayine yaklaşık 1500-2000 kişi katıldı. Meryem ana bahçesindeki ayin, dualar edilerek saat 12. 00 son buldu. Daha sonra Saat 15.30 da yapılacak Tespih duasıyla sona erecek olan kutlamaya İzmir’de çeşitli kiliselerde görevli olan papazlar ve Fransiskan Kapüsyen Katolik Başrahibi Oriano Granella da katıldı. Ayinde dualar altı dilde edildi. Türkçe de edilen dua şöyle idi; Cennette parlayan biricik yıldız, semavi lütfunla ruhumu besle, selam selam sana Meryem. Günahkar olmakla sana sığındım. Mesihin nezdinde afımı dile, ebedi hayatta senle birlikte Allah’a tapalım şenlik içinde”

Ayine İstanbul, Mersin ve İzmir gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan Katolik cemaatlerden ve Kuşadası’na gemilerle gelen turistlerden katılım oldu.

Gemilerle gelen turistler fazla oyalanmadı sadece, Meryem Ana evini gezdiler. Dua edip mum yaktılar. Bu arada Meryem ana evine girişlerde izdiham yaşandı. Önceden kutsanmış ekmek ve üzümler, ayin sırasında yenilip bitirildi.

DHA SELÇUK VEYSEL EROL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.