site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

‘Maskede kalite düştü’ uyarısı

Türkiye’nin maske, önlük, tulum ve bunların kumaşının üretiminde sıkıntısı olmadığını ifade eden Türkiye’nin önde gelen tıbbi malzeme kumaşı ve maske üreticilerinden Ayhan Gökmen, maske kullanımındaki artış üzerine üretime giren tekstil ve konfeksiyon firmalarının yeniden asli üretimlerine döndüklerini anlattı.

‘Maskede kalite düştü’ uyarısı
02.08.2020
A+
A-

Gökmen, “Maskenin fabrika çıkış fiyatları 20 ila 35 kuruşa kadar düştü. Ama devletin 1 liralık tavan fiyat uygulamasını büyük marketler sürdürüyor. Bu satıştan 5 kata kadar kazanç elde ediyorlar. Diğer taraftan maskelerin kalitesi de düştü. Olan vatandaşa oluyor. Bir maske su geçiriyorsa, dikişliyse kalitesizdir” dedi. Türkiye’nin maske üretim kapasitesinin yeterli olduğunu vurgulayan Gökmen, ”Karaborsaya düşen meltblown kumaş 30 dolardan 9 dolara kadar düştü. Bu kumaşın fiyatının düşmesinde bizim yüksek kalitedeki yeni kumaşımızın etkisi de büyük oldu. Diğer kumaşlarda da fiyatlar 4-4.5 dolara indi. Ama fiyatlar düştükçe kalite azalmaya, tüketici şikayetleri artmaya başladı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.