site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mart Kapıdan Baktırır, Kazma Kürek Yaktırır

Mart Kapıdan Baktırır, Kazma Kürek Yaktırır
29.03.2015
A+
A-

51659

“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” sözü bir kez daha gerçek oldu. Soğuk geçen Mart ayı nedeniyle birçok kişi gribe yakalandı. Virüsün kol gezdiği ilçede herkes hastalıkla boğuşuyor.

KIŞ mevsiminin bitmesine sayılı günler kala hem Türkiye hem de Avrupa’da grip salgını devam ediyor. Özellikle son 10 gündür çocuklarda düşmeyen ve yüksek seyreden ateş, boğaz ağrısı, halsizlik, iştahsızlık ve kas ağrısıyla grip salgını kendini gösteriyor. Selçuk’ta da çok sayıda vatandaş, gribe yakalandı. Yatak döşek yatan grip hastaları, iyileşebilmek için her yolu deniyor. Kişilerin mevsimsel geçişlerde kendilerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyen sağlık uzmanları, güneşli havaların aldatıcı olduğunu belirtti.

ÇOCUKLARDA DAHA AĞIR GEÇİYOR

Soğuk kış günlerinin bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen, hastaneler soğuk algınlık, nezle ve grip gibi şikâyet yüzünden giden hastalarla dolup taşıyor. Kişilerin kendine iyi bakmaması nedeniyle vücutta etkili olan virüs, anında yatağa düşürüyor. Grip ve nezlenin sık sık birbirine karıştırıldığını vurgulayan uzmanlar, gribin nezleye göre daha ağır seyrettiğini ve grip sonrası özellikle bakteriyel enfeksiyonların tabloya eklenmesiyle bazı komplikasyonların ortaya çıkabileceğini söyledi. Gribin hem ağır seyretme hem de komplikasyonlar geliştirme riskinin olduğunu aynı zamanda kalabalık ortamlarda bulunanlar, çocuklar, yoğun seyahat edenler, hamileler ve 60 yaş üzeri kişilerde, savunma sistemi zayıf kişilerde, kronik hastalığı olan kişilerde gribin daha ağır geçirildiği belirtildi.

İYİLEŞME SÜRECİ 1-2 HAFTA SÜRER

Grip de, ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, kas ağrısı, titreme, halsizlik, yaygın vücut ağrıları olduğunu ifade eden uzmanlar ”Çocuklar ve yaşlı kişilerde daha ağır seyreder. Grip tedavisinde özel virüs ilaçları ve belirtilere yönelik destekleyici tedaviler uygulanır. İyileşme süreci 1-2 hafta sürer. Etkili bir tedavi ile hastalık süresi kısaltılır ve yaşam kalitesi artırılabilir. Rahatlatıcı tedavi olarak ağrı kesiciler, bol sıvı tüketimi ve yatak istirahatı önerilir. Hasta olan kişilerle aynı ortamlarda bulunmak, tokalaşmak, öpüşmek, yakın mesafede konuşmak, hapşırık ve aksırık ile dışarıya atılan vücut sıvılarıyla temas ve yine ellerimize bulaşan virüsler ile hastalık yakınımızdaki kişilere kolayca bulaşır. Hastalıktan korunmak için hasta kişilerden uzak durmak, hastaların temas etmiş olabileceği şeylere dokunduktan sonra mutlaka ellerimizi yıkamak, ellerimizi mümkün olduğunca gözlerimize, burun ve ağız bölgemize sürmemek, öksürme ve hapşırma sırasında mümkünse ağız ve burnumuzun mendille kapatılması ve mendilinde başka kişilere ve ortamlara temasının önlenmesi, istirahat ve bol sıvı almak gerekiyor” bilgisini verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.