site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu

Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu
28.07.2015
A+
A-

Muş’un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Arslan Kulaksız uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçenin mezarlığı yanında meydan geldi. İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sırada otomobili arıza yaptı. Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu. Şahıslar olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız şehit oldu kızı da yaralandı. Kulaksız’ın kızının sağlık durumunun iyi olduğu ve eşinin yaralanmadığı belirtildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

ANNE VE BABASINA HABER VERİLEMEDİ
Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın memleketi Amasya’nın Merzifon İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Kulaksız’ın yaşlı olan anne ve babasına akrabalarının isteği üzerine acı haber gece verilemedi.

Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, Merzifon Belediye Başkanı CHP’li Alp Kargı acı haberi şehidin ağabeyi emekli polis memuru Hikmet Acar’a verdi. Fenalaşan ağabeyi ambulansla Merzifon İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehidin köyde bulunan yakınlarının isteği üzerine anne Nevriye (83) ve baba Ömer (85) Kulaksız’a oğullarının şehit haberi, çok yaşlı oldukları için gece verilmedi. Yaşlı anne ve babaya oğullarının şehit haberinin bu sabah verileceği belirtildi. Şehidin kuzeni Hamza Acar, “Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. En son geçen sene Kurban Bayramı’nda Köyü’ne gelmişti. Şehidimizin 3 kardeşi var. Anne ve babası çok yaşlı olduğu için biz İlçe Jandarma Komutanımıza rica ettik şehit haberini bu sabah vereceğiz. İki kardeşinin olaydan haberi var. Şehidimizin ağabeyi Dursun Kulaksız da 1990 yılında ilçemizdeki Çeltek kömür madenindeki grizu patlamasında hayatını kaybetmişti. Şimdi de bu acı haberi aldık çok üzgünüz” dedi. Öte yandan şehidin baba evinin önüne ve köy camisine Türk Bayrakları asıldı.

Şehit Binbaşı’nın oğluna, grizu patlamasında ölen ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

“ÇOK ZOR ŞARTLARDA OKUYUP BU MERTEBEYE GELDİ”

Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız’ın köylerindeki 3’üncü şehit olduğunu söyledi.

Kulaksız’la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak, “Bizden sonra liseyi Merzifon’da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi” dedi.

Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti.
Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız’ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, “Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.