Selçuk Haber

Mahalli İdareler Seçimlerinin Huzur ve Güvenliği İçin Toplantı Yapıldı

SELCUK-YEREL-SECIM (2)

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde uyulması gereken esasları görüşmek üzere Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kaymakamlık Toplantı salonunda siyasi partilerin ilçe Başkanları ve Belediye Başkan adayları ile toplantı yaptı.

Mahalli İdareler Seçimlerinin huzurlu, güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Gökhan Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Vekili Cengiz Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Veysel Badem, Kaymakamlık Veri Uzmanları Muzaffer İnce ve Seyit Başaran ile siyasi parti ilçe Başkanları ve Belediye Başkan adayları katıldı. Kaymakam Ayhan Boyacı, “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin ilçemizdeki seçim çalışmalarının Selçuk’a yakışır, kanun ve mevzuatlar çerçevesinde, vatandaşlarımızın birbirlerine karşı saygılı ve huzur içinde bir seçim geçirmesini temenni ediyorum. Adil, tarafsız, her siyasi partiye aynı mesafede,  aynı eşitlikte ve aynı imkânlar içerisinde seçime girmesini arzulamaktayız. Bu yüzden bir toplantı yapıp görüş alışverişinde bulunalım istedik. Şimdiden yapılacak seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Seçim takviminin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi ve seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasının sağlanması amacıyla, Seçim Kurulları, Mülki İdare Amirlikleri ve Siyasi Partilerin mevzuat hükümleri çerçevesinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmekle birlikte, ilçemizin sosyo-ekonomik yapısı da göz önünde bulundurularak, siyasi partilerin ve adayların sürdüreceği propaganda çalışmalarının çevre ve gürültü kirliliği yaratmadan yapılması, her bir siyasi partinin en rahat, en güvenli ortamda propaganda çalışmalarını sürdürebilmesi, bu çalışmaların diğer siyasi parti faaliyetlerine engel teşkil etmemesi, vatandaşlarımızı rahatsız etmemesi ve lüzum görülen diğer hususlarda prensip kararlarının alınmasının fayda sağlayabileceği, siyasi parti yönetici ve temsilcilerinin önerilerinin değerlendirilerek, ortaklaşa alınacak kararların bu seçim sürecinin ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz siyasi yaşamı ile demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılmasına katkıda bulunacağı değerlendirildi.

Toplantı sonunda birlik ve beraberlik mesajları verilerek Hükümet Konağı önünde adaylar ve ilçe başkanları toplu halde fotoğraf çekildiler.

Exit mobile version