site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kurumlar arası işbirliği Pamucak’ı ışığa kavuşturacak

Kurumlar arası işbirliği Pamucak’ı ışığa kavuşturacak
16.09.2015
A+
A-

pamucak-isiklandirma (2)

Kurumlar arası işbirliği bu kez oldukça önemli bir çalışmaya daha imza attı. Birlikte yönetim anlayışı, 20 yıldır adeta karanlığa gömülen Pamucak bölgesini beklediği ışığa kavuşturdu. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın girişimleri ile başlatılan ortak çalışma Pamucak bölgesinin aydınlanmasına vesile oldu. Her fırsatta kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Başkan bakıcı; “İktidar yerel yönetim iş birliğinin sisteminin güzel örneklerinden bir tanesidir bu ve önemlidir. Selçuk’umuzun kurtuluşu yapılan ve yapılacak olan bu çalışmalardadır. Ülkenin kalkınması bölgenin kalkınması iş birliğine bağlıdır. İş birliği olmayan bir yerde kalkınma ve huzur olmaz” dedi.

2,5 Km mesafeye aydınlatma şebekesi döşeniyor

Efes Antik Kanal noktasından başlayıp, Pamucak Oteller güzergahı sonuna kadar orta refüjde aydınlatma çalışması yapıldı. Selçuk Belediyesi ve GEDİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. işbirliği ile yürütülen çalışmayı yerinde inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Pamucak bölgesinin tamamen ışıklandırıldığını söyledi. Başkan Bakıcı, yapılan bu çalışmayla birlikte hem trafik güvenliği, hem de asayiş güvenliği açısından uygun hale getirilen bölgede 2,5 Km mesafeye aydınlatma şebekesi döşendiğini kaydetti.

“Belediyeler ön açıcı olmalıdır”

Yapılan bu tür çalışmaların iktidar, yerel yönetim iş birliğinin güzel örneklerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Selçuk’ta yapılan her türlü faaliyettin içerisinde mutlaka belediye vardır. Belediye ya kendisi yapıyor, ya işin yapılması için önünü açıyor. Bu da önünü açmayla ilgili bir çalışmadır” diye konuştu.

Pamucak ışıl ışıl olacak

Uzun yıllardır Pamucak bölgesinin aydınlatılması konusunun devam ettiğini ancak bir türlü çözümlenemediğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, göreve geldiklerinden bu yana bu bölgenin karanlıktan kurtarılması için girişim başlattıklarını ve sonuç aldıklarını kaydetti. Pamucak’ın ışıl ışıl bir görünüm alacağını ve bu konudaki çalışmaların devamının da geleceğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, burada ayrıca yürüyüş ve bisiklet yollarının da yapılacağını söyledi. Bu bölge için alt yapı çalışmaları ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 3 Milyon TL ödenek ayrıldığını ifade eden Başkan Bakıcı, “Bizler Pamucak bölgesinde Yürüyüş yolları, bisiklet yolları olsun istiyoruz ve bu çalışmaların hepsi yapılacaktır. Pamucak Rekreasyon haline getirilecektir. Pamucak’a yakışan neyse o gerçekleşecektir” dedi.

Otellerdeki müşteriler Selçuk’a gelecek

Amacın Pamucak’ı bataklık olmaktan ve sivrisinek yuvası olmaktan kurtarmak olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Oteller bölgesinde insanlar yürüyüş yapsın istiyoruz, bisikletine binsin istiyoruz. Bu bağlamda en kısa zamanda muhakkak oteller bölgesini Selçuk ile bağlayacağız. Otelde kalan insanların Selçuk’a ulaşmasını sağlayacağız. Bununla ilgi projemiz hayata geçecektir. Yani Selçuk’umuzun kurtuluşu bu tür işbirliği çalışmalarındadır” diye konuştu.

Selçuk Kuşadası yolu da aydınlatılacak

Pamucak bölgesi tamamlandıktan sonra projesi hazır olan Selçuk Kuşadası yolu üzerinde de aydınlatma çalışmalarının başlayacağını belirten Başkan Bakıcı, Selçuk Devlet Hastanesi kavşağından başlayıp, Efes Havaalanı kavşağına kadar olan bölümünün de ışıklandırılacağını söyledi. Bu bölgede de 2,5 Km aydınlatma çalışması yapılacağını hatırlatan Başkan Bakıcı, daha sonraki aşamada Efes Havaalanı kavşağından Pamucak kavşağına kadar olan bölümün de ışıklandırılacağını, fakat bu bölgenin aydınlatma projesinin hazırlık aşamasında olduğunu söyledi.

İş birliği olmayan bir yerde kalkınma ve huzur olmaz

Bu sayede şehir merkezinden turizm bölgelerine giden yol güzergahlarında genel aydınlatma çalışmalarının tamamlanmış olacağını kaydeden Başkan Bakıcı; “Her alanda bir uzlaşı kültürü var, her alanda bir iş birliği var. Yönetim için bu olmalı. Ülkenin kalkınması, bölgenin kalkınması iş birliğine bağlıdır. İş birliği olmayan bir yerde kalkınma ve huzur olmaz” diye konuştu.

pamucak-isiklandirma (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.