site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kurtuluş gününde birlik ve beraberlik çağrısı

Kurtuluş gününde birlik ve beraberlik çağrısı
09.09.2015
A+
A-

Kurtuluş gününde birlik ve beraberlik çağrısı (3)

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü kutlamaları oldukça buruk geçti. Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunumu töreninde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak; “Biz nasıl ki; bir asır önce düşmana karşı birlik ve beraberlik içerisinde, topyekûn bir mücadeleye girdiysek; bugün de o birlik ve beraberlik ruhuyla omuz omuza teröre karşı durmalıyız” dedi.

Selçuk Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı Muhammed Topaloğlu, daire amirleri, sivil toplum kurutuluşu temsilcileri, siyasi parti ilçe Başkanları ve temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “93 yıl önce bugün bu güzel ilçemiz işgal kuvvetlerinden kurtuldu. Sadece ilçemiz değil aynı tarihlerde ülkemizin pek çok yeri adeta yangın yeriydi. Düşmana karşı amansız bir mücadele verilerek birlik ve beraberlik ruhuyla yurdun dört bir yanında emsalsiz bir direniş gösterilmiştir. Bu direniş sonucunda bir millet kendi kaderini tayin etme hakkı kazanmıştır. Aradan geçen 93 yıl sonra bugünlere geldiğimizde yine ülkemizin yangın yeri olduğunu görüyoruz. Her şehit haberi sadece bir eve, bir şehre düşen ateş değildir, o ateş bütün ülkeye, bütün bir milletin sinesine düşer, düşüyor da.” dedi.

Zafer buruk kutlanıyor

Ülkenin 93 yıl öncesinde de zor şartlar altında bulunduğunun altınız çizen Başkan Bakıcı; “Bugün 8 Eylül 2015. Takvimler bir zafere işaret ediyor. Ama bizler bugün bu zaferi buruk ve acı içinde kutluyoruz. Aslında kutlamada denemez buna, anıyoruz. Tarihimizin sayfalarında yer alan bu zafer, bize bu dar günümüzde bir çağrıda bulunuyor. Çağrının adı birlik ve beraberliktir. Biz nasıl ki; bir asır önce düşmana karşı birlik ve beraberlik içerisinde, topyekûn bir mücadeleye girdiysek; bugün de o birlik ve beraberlik ruhuyla omuz omuza teröre karşı durmalıyız. Teröre karşı durmak o kadar hassas bir noktadır ki; bu duruş hiçbir provokasyona, ayrımcılığa, ötekileşmeye alet olmamalıdır. Bugünler hassas günlerdir” dedi.

Bu topraklarda barışı inşa etmeliyiz

8 bin 500 yıllık tarihi olan bir ilçe için 93 yılın kısa bir zaman olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Kentler yıllar boyu gelişir. Yeni yapılar inşa edilir. Bunların birçoğu zamana yenik düşebilir. Bizim asıl inşa etmemiz gereken barıştır, medeniyettir, kültürdür, sanattır. Biz bu ülkeyi atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet aldık. Bu yüzden bu topraklarda barışı, medeniyeti, kültürü, sanatı inşa etmeliyiz. Çocuklarımıza yeni acıların, yeni savaşların yerine bu değerleri miras bırakmalıyız” dedi.

UNESCO Selçuk’a farklı bir kimlik kazandırdı

Selçuk birçok değeriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini ve ilçeye farklı bir kimlik kazandıran bu durumun aynı zamanda herkese bir sorumluluk da yüklediğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Selçuk’un değerleri artık insanlığın ortak değerleridir. Nasıl ki barışın tesisi konusunda gelecek nesillere karşı sorumluluklarımız varsa, artık sahip olduğumuz değerleri koruma ve dünyaya tanıtma konusunda da tüm dünyaya karşı sorumluluklarımız vardır” dedi.

Konuşmasının sonunda bir kez daha birlik ve beraberlik vurgusu Başkan Bakıcı; “Ben tüm bu anlayış içerisinde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Son günlerde ülkemizde meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve kederli aileleri ile birlikte tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Diliyorum ki; hiçbir ülkenin diğer ülkelerin topraklarında gözü olmasın. Hiçbir ocağa ateş düşmesin. Her ülke kendi içinde ve diğer ülkelerle barış içinde yaşasın. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” dediği gibi” dedi.

Duygulandıran gösteri

Törende 19 Mayıs Ortaokulu öğrencilerinden Elif Nisa Şengül’ün “Bayrak” adlı şiirini okudu. Okuduğu şiirle herkesi duygulandıran Elif Nisa Şengül büyük alkış aldı. Törende ayrıca “Kurtuluş” adlı canlı heykel mizanseni izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİNİ GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDA Kİ RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.