Selçuk Haber

Kurtulmuş Sözlerini Çabuk Yuttu

numan-kurtulmus

“İstanbul’da tabiata zarar verilirse 1 milyon kişiyi 1 milyon ağaca zincirleriz.”

“İstanbul’da tabiata zarar verilirse 1 milyon kişiyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir” diyen Kurtulmuş, sözlerini unuttu.

Geçtiğimiz yıl AKP’ye katılan HAS Parti Eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, sözlerini çabuk unuttu. Geçtiğimiz yıllarda AKP’yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tabiatın tahrip edilmesi konusunda da çok sert bir dille eleştiren Kurtulmuş, şimdi milyonlarca ağacın katledileceği projelerde Başbakan’ın yanında yer alıyor.

“1 MİLYON KİŞİYİ AĞACA ZİNCİRLER, KESTİRMEYİZ”

Kurtulmuş, geçtiğimiz sene Kanal İstanbul projesi için “İstanbul’un topografyasını değiştirme hakkına kimse sahip değildir. Bu arkadaşlar ticari görüyorlar her şeyi. Boğazdaki trafik rahatlayacak diyorlar. Kolaysa gelsinler, tabiatın yıkılmasına mani oluruz. ‘1 milyon kişiyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir.” diyerek tabiata verdiği önemin altını çizmişti.

“BAKKALLAR AVM ÖNÜNDE DİLENİR”

“2023′de bu Erdoğan iktidarda kalırsa AVM’lerin önünde kasapların, bakkalların, manavların, fotoğrafçıların dilendiğini göreceğiz” gibi iddialı açıklamalar yapan Kurtulmuş, şu günlerde 3. Köprü için yaklaşık 1,5 milyon ağaç kesecek olan ve yerine Alışveriş Merkezi (AVM) ve kışla yapılacağı Taksim Gezi Parkı’nda nöbet tutan yüzlerce insana karşı hala talan için direten AKP’ye karşı sessiz kalıyor.

“BOĞAZIN ORTASINA SARAY İNŞA EDELİM”

Sosyal medyayı da aktif kullanan siyasetçilerden olan Kurtulmuş, Twitter’da da “Kanal İstanbul projesinin ardından oluşacak hafriyatla boğazın ortasına Başbakan için bir başkanlık sarayı inşa edelim” yazarak Erdoğan’ın projesini ti’ye almıştı.
Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Exit mobile version