site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Köpeklerin kuaförü ve pedagogu bile var

Köpeklerin kuaförü ve pedagogu bile var
21.07.2015
A+
A-

Köpeklerin kuaförü ve pedagogu bile var

Torbalı Çapak Mahallesi’nde bulunan köpek akademisi veteriner hekim ve zabıta ekiplerince denetledi. 100’e yakın köpeğin eğitim gördüğü merkez askeri kampları andırıyor.

DOSTLUK ve sadakat bakımından insana en yakın hayvan kabul edilen, vefasıyla yetenekleriyle ailelerin bireyi muamelesi gören köpekler için Torbalı’nın Çapak Mahallesi’ne kurulan eğitim kampüsü veteriner ve zabıta ekiplerince denetlendi. Bülent Tabak adlı girişimci tarafından kurulan Köpek Akademisi adlı tesislere Torbalı Belediyesi Veteriner ve zabıta ekipleri sabahın erken saatlerinde inceleme ziyaretinde bulundular. Barınma, beslenme, eğitim koşulları ile eğitim programlarının incelendiği denetimlerde, köpek eğitmenlerinin yeterlilik belgeleri de değerlendirildi.

BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORU

Farklı cins ve ırklarda 100 dolayında yavru ve yetişkin köpeğin barınıp eğitim gördüğü akademiye, belediye veteriner uzmanları tam not verdi. Alanın büyüklüğü, barınma ve beslenme koşullarının üst düzeyde olması yetkilileri sevindirdi. Kampın sahibine Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in pozitif denetimlerde işletmecilere verilen teşekkür mektubu sunuldu.

KÖPEK AKADEMİSİNDE NELER YAPLIYOR?

Çevresi çit ve kafes tel ile çevrili 600 m2 arazi üzerine kurulmuşolan köpek akabemsinde kapalı barınak binası, kapalı eğitim alanı, ofis binası, açık eğitim alanı ve açık barınaklar yer alıyor. İşletme sahibi Bülent Tabak, kapalı barınak binasında 44 müstakil padok ve bunlardan tam olarak tecrit edilmiş 4 adet karantina pedagogu, 3 hamile köpek pedagogu ile soğuk iklim ırkları için 9 açık köpek pedagogu, veteriner muayene odası ve köpek banyo ve kuaför odaları bulunduğunu söyledi.

DÜNYACA ÜNLÜ CİNS KÖPEKLER

Barınakta, Golden Retriever, Labrador Retriever, Alman Kurdu, Akitainu, Rottweiler, Yorkshire Tennier, Chivava, Beaple, Malamut, Bordercollie, Shitsu, Cocker, Pug cinsi köpekler bulunuyor. Çiftlikte satış, pansiyon, eğitim ve üretim yaptıklarını söyleyen Tabak, köpeklere temel itaat, ileri itaat, saldırı-gard eğitimleri ve alan koruma eğitimleri verildiğini aktardı. Günlük olarak yavru köpeklere ve doğumhanedeki annelere kuru mama, diğer köpeklere ise tavuklu pirinç pilavı veriliyor. Günde ortalama 120 kilogram yemekverdiklerini ifade eden Bülent Tabak, aşıları ise veteriner hekimin gelip zamanında gerçekleştirdiğini dile getirdi.

ÇOK ISIRDILAR AMA YİNE DE ONLARDAN VAZGEÇEMEDİM’

Satışını yaptığı köpek türlerinden en fazla ‘golden’ talep edildiğini belirten Tabak, tüylü ve sevimli olmasından dolayı tercih edildiğini söyledi. Köpek merakının 1990’lı yıllarda başladığını ifade eden Tabak; “İlk olarak balık ve kuşla ilgileniyordum. Zaman içinde ilgim köpek cinslerine kaydı ve sevgi duymaya başladım. Burası benim üçüncü çiftliğim. Hayvanları, özellikle köpekleri çok seviyorum. Birçok defa ısırıldım ama yine de onlardan vazgeçemedim. Bir sözüm vardır; ‘Dört ayaklılardan değil, iki ayaklılardan korkacaksın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.