site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Köpek Sahipleneceklerin Bilmesi Gereken 10 Şey

Köpek Sahipleneceklerin Bilmesi Gereken 10 Şey
18.02.2017
A+
A-

Hayalinizde bir de köpek cinsi varsa ve vakit kaybetmeden onu sahiplenmek istiyorsanız, öncelikle yaşam şartlarınızı gözden geçirmeniz ve köpeğinize sağlamanız gereken olanakları öğrenmelisiniz. Çünkü eviniz; istediğiniz köpek cinsi için yeterli büyüklükte olmayabilir ya da evinizin dekorasyonunda farkında olmadan hayati tehlikelere neden olabilecek unsurlara yer vermiş olabilirsiniz. Devrilebilecek eşyalar, köpeğin çiğneyerek oyunlar oynayacağı elektrik kabloları, meraklı köpekler için koruma kapağı olmayan prizler, küçük parçalı eşyalar, ilaçlar köpeğin hayatını tehlikeye sokacak unsurlardır ve köpeği sahiplenmeden önce bu zararların ortadan kaldırılması gerekir.

Köpek sahiplendiğinizde ortalıkta köpeğinizi ilgilendirecek petshop ürünlerine yer vermelisiniz. Petshop ürün alışverişinde öncelikle düşünmeniz gereken köpeğinizin boyutlarıdır. Köpek yatağı, köpek tasması, taşıma çantası, köpek oyuncakları, mama kabı ve hatta köpek tuvalet ürünleri köpeğin boyutlarına uygun ölçüde olmalıdır. Köpeğinizin yaşam alanı ile ilgili bu basit bilgilerden sonra, onun beslenmesi için alacağınız kararlarda aşağıdaki püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir:

Yavru köpek sahiplendiyseniz, yavru köpeklerin midesinin küçük olduğunu ve gün içinde azar azar ancak sık yavru köpek mamaları yediklerini bilmelisiniz.

Yeteri kadar anne sütü alamamış yavru köpeklere özel anne süt tozu verilmelidir.

Yaşlı köpeklerin aktiviteleri azaldığından kilo aldırmayan, düşük kalorili yaşlı köpek mamaları ile beslenmesi gerekir.

Sürekli yaş mama ile beslenme doğru bir davranış değildir. Bu, köpekte bağırsak problemlerine neden olabilir.

Köpeklerin mama yerine sadece ev yemeği yiyemez. Bu köpekte hem ağız kokusuna neden olur hem de bazı yiyecekler nedeniyle alerjik reaksiyonlar gösterebilirler.

Şeker, pilav, tuzlu cips, peynir, süt, soğan, üzüm, kafeinli içecekler ve çerezler ve çikolata köpekler için zararlı yiyeceklerdir.

Köpeklere farklı bir lezzet olarak yaş mama, ödül maması, ödül kemiği verilmelidir.

Veteriner hekim tarafından köpeğin vitamin ve mineral eksiklikleri tespit edildiğinde, köpekler için üretilmiş besin ve vitamin takviyeleri kullanılmalıdır.

Vitamin ve mineral eksiği olan köpekler hastalıklara daha çabuk yakalanır.

Köpeklerde en sık görülen eksiklik kalsiyum eksikliğidir. Sağlıklı kemik yapısı için mutlaka veteriner kontrolünde kalsiyum takviyesi yapılmalıdır.

Petzimo.com internet sitesinde köpeğinizin ihtiyacı olan kaliteli köpek maması markaları arasından, onun ırkına ve yaşına en uygun kuru ve yaş mamayı satın alabilirsiniz. Köpek sağlığı ve beslenmesi, petshop ürünlerinin doğru kullanımı hakkında her şeyi Petzimo blog sayfasından öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.