site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Konyalı Mahallesinde Geçit Krizi

Konyalı Mahallesinde Geçit Krizi
17.07.2014
A+
A-

selcuk-konyali-mahallesi (1)

Selçuk mahallelerinde yaşanan çevresel sıkıntılar, vatandaşın hayatını olumsuz yönde etkiliyor.

14 Mayıs mahallesinde bulunan çukurun üzerine, sağlam olmayan demirler inşa edilince küçük bir çocuğun bacağı oyun oynarken demirlerin arasına sıkıştı. İhmalsizliği savunan mahalle sakinleri, çukurun kapatılmasını ya da demirlerin daha sık bir şekilde inşa edilmesini istiyor. Çürümeye yüz tutmuş demirler, vatandaşın korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Üzerine basıldığı durumda çökebileceğini ve çocukların sıklıkla o civarda oyun oynadığını belirten aileler, bu ihmalsizliği 3 yıldan bu yana şikayet ettiklerini fakat sonuç alamadıklarını iletti. Ayrıca mahalle sakinlerinin kendi aralarında toplamış olduğu 1000 imzaya da cevap alamadıkları söylenenler arasında.

Çukurun yarattığı olumsuz tepkiler ile birlikte, demiryoluna inşa edilen demir parmaklıklar da bir o kadar tehlikeli. Çevre sakinlerinin söylentilerine göre, yayalara geçit vermeyen demir parmaklıklardan, vatandaş rahatsız olsa da, çocuklar tehlike gözetmeksizin demirlerin altından geçmeye çalışırken bazı duyarsız vatandaşlar ise miniklere olumsuz davranışlar sergileyerek sandalye yardımı ile demirlerin üzerinden geçmeye çalışıyor. Vatandaşlar, düzensiz bir şekilde sıralanan demir parmaklıklara ve tehlike barındıran çukura, ilgili kurumların kısa zamanda müdahale etmesini talep etti.

Konyalı mahallesi olarak da bilinen mahalle de ulaşım sıkıntısı gün geçtikçe artıyor. Merkeze gelebilmek için yolunu fazlasıyla uzattığını belirten mahalleli, Selçuk Belediyesine seslenerek, çözüm üretmeleri gerektiğini savundu. Demir parmaklıklardan dolayı demiryolu geçidini kullanamayan vatandaşlar, karşıya geçebilmek için bir hayli yürümek zorunda kaldığından, yola alt geçit olması durumunda sorunların ortadan kalkacağını belirttiler.
Haber: Seda Konuk www.selcukhaber.com

selcuk-konyali-mahallesi (2)

selcuk-konyali-mahallesi (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Birde şu barış caddesindeki dereyi haber yapın gerçi haber yaptiniz daha önce pislik içinde üstü acik demirler tehlike saciyor illaki birine birşeymi olmasi gerekiyor