site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kocaoğlu’ndan Adaylık Süreciyle İlgili Çarpıcı Mesajlar

Kocaoğlu’ndan Adaylık Süreciyle İlgili Çarpıcı Mesajlar
09.08.2013
A+
A-

kocaoglundan_adaylik_sureciyle_ilgili_carpici_mesajlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesi çarpıcı açıklamalarda bulunarak, adaylığı için sıkça sorulan sorulara yanıt verdi. Hem parti içinde, hem de rakiplerine önemli mesajlar gönderen Kocaoğlu, Parti Genel Merkezi tarafından verilen son başvuru tarihi olan 2 Eylül 2013 tarihinin kendisi için belirleyici bir tarih olmadığının da altını çizdi. Kocaoğlu son olarak, ilçe belediye başkanlarına da seslenerek, kendisinin aday seçiminde yetkili olmadığını ve herhangi bir ismi desteklemesinin de söz konusu olmadığını hatırlatarak, “Söz sahibi parti genel merkezi” dedi.

Daha önceki açıklamalarda adaylığı ile ilgili kesin olarak konuşmayan ve son söz olarak da “Neyin ne olacağını 31 Temmuz’da herkes görecek” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Adaylık süreci henüz kafamda şekillenmedi, süreç devam ediyor. Ve bu süreci izliyoruz. 2 Eylül olur, 5 Eylül olur, 15 Eylül olur, 5 Ocak, 28 Ocak, hiçbir şey önemli değil. Süreci göreceğiz. Tarih yok. Seçime altı ay kala diye de bir şey yok. Burada diğer adayları ya da diğer partileri bekleme diye de bir şey söz konusu değil. Geçen sefer sözümüzde durduk. Bu sefer altı kay kala diye bir sözümüz yok. Geçen sefer altı ay dedik, altı ay kala adaylığımızı açıkladık. Her gün siyaset yapıyoruz biz. Geçen seçimde koşullar farklıydı, bu seçimde farklı. Çünkü süreç farklıydı. Gerçekten farklıydı. 2009’daki durumumla bugünkü durumum aynı değil. Siyaset süreci o gün ve bugün aynı değil ki. O zaman siyaseti şablon yapalım tak tak tak diye gitsin. Bu sefer kendimi daha güçlü mü hissediyorum, hayır, bunun güçle alakası yok” dedi.

“PARTİ GENEL MERKEZİ DEĞİL, BEN KARAR VERECEĞİM”

Adaylık konusunda, Parti Genel Merkezi’nin aday adayları için verdiği son başvuru tarihi olan 2 Eylül 2013 tarihi değil, kendi belirleyeceği zaman üzerinde yoğunlaşacağının altını da çizen Başkan Kocaoğlu, “2 Eylül değişti, şimdi 5 Şubat mı ne oldu. Buradaki olay benim aday olup olmamam meselesi değil. Ben kendi özgür irademle netleşmemi de belirli koşullara göre süreci görüp yaşayarak bu kararı vereceğim. 2009 yılında meclis seçmişti seçilmemiştim altı ay önce aday adayıyım dedim. Ondan sonra da kimseyle konuşmadım. Yapabilirdi de genel başkan yapamazdı da tamamen eski genel başkanın Deniz Baykal’ın insiyatifiydi. Beni de aday yap demedim. O günün koşulları öyle gerektiriyordu. Rakibin adayını görmek var kendini ölçmek var. Biz de kendimizi ölçeceğiz, neyiz biz, ne kadarız, toplumda ne kadar varız. Bunları da bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“NEDEN BANA RAKİP ÇIKMASIN Kİ?”

Başkan Kocaoğlu konuşmasının devamında olası rakiplerine de ince mesajlar göndererek, aday adaylığı hususunda en büyük rakibi olarak görülen Binali Yıldırım’a ise şöyle seslendi; “Binali Yıldırım

buyursun gelsin, başımızın üzerinde yeri var. Benim için büyük zevk Sayın Bakan’la yarışmak. Diğer adaylara gelince, hepsine tek tek başarılar diliyorum, bu onların en doğal hakkı. En az benim kadar hakları var. Samimiyetimle ve tüm içtenliğimle söylüyorum. Demokrat olmak bunu gerektiriyor. Tabii aday çıkacak. Canan Arıtman da çıkacak. Meclis üyeliği, milletvekilliği yapmış bir isim. Niye çıkmasın ki? Birgül Hanım aday olacağım diyor, o da Amme İdaresi’nde profesör. Milletvekilliği yapıyor. Hakan Tartan var, eski bakanımız. İki dönem milletvekili. Şu anda en önemli belediyelerden birinde ve 4,5 yıldır da belediye başkanlığı yapıyor. Niye olmasın?

ÇARPICI “LEŞ KARGALARI” YORUMU

Kocaoğlu, yine büyük tartışmalara neden olan ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın geçtiğimiz günlerde basına kapalı meclis grup toplantısında sarf ettiği “Leş kargaları” ifadesini de yorumlayarak, “O laf maksadını aşan şekilde veya art niyetle söylenmemiştir. Benim samimi duygularım. Kimseye aday olmasın deme lüksüm var mı? Olacak tabi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi bir makama aday çıkmaması ayıp” dedi.

“ADAY OLMASAM DA BU YARIŞTA VARIM…”

Seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte halen net konuşmaktan kaçındığı göze çarpan Başkan Kocaoğlu, bunun aslında bir taktik olmadığı belirterek, “Bizim stratejimizden ne olacak?” diyerek şöyle devam etti, “Bakanla yarışmak büyük zevk derken, illa aday olacağım diye söylemedim. Bunu aday olarak yarışmam da, partili olarak yarışırım anlamında söyledim. Aday olarak yarışmamız şart mı? Aday olmazsak, ya da aday gösterilmezsek evimizde oturacak halimiz yok. Yine teslim aldığımız bayrağı partilimize teslim edeceğiz. Aday gösterilmeme sıkıntım yok. Böyle bir şeyi hiç düşünmem. En son düşüneceğim hatta hiç düşünmeyeceğim şey odur. Karizmam çizilecekmiş, hiç öyle şeye bakmam. Hiç… Eğer ona baksaydım, 2009 yılında aday olmamam lazımdı. Eğer o riski göze almasaydım… Risk o zaman daha büyüktü ya da daha küçüktü anlamında söylemiyorum, Aday gösterilmezsem karizmam çizilir düşüncem oysaydı benim için önemli bir faktör olsaydı 2009 yılında aday olmamam lazımdı diyorum.”

“BUGÜNE KADAR HİÇ SUSMADIM”

Geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir etkinlikte söylediği ve çok konuşulan “Bundan sonra ben de siyaset yapacağım, herkesin yanlışını yüzüne vuracağım, İzmir’in hakkını yiyenleri artık bu kürsüden duyuracağız” sözlerine de açıklık getiren Başkan Kocaoğlu, bunun bir adaylık göstergesi olmadığının altını çizerek, “Aday olmam önemli değil. Ben CHP’liyim, 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Siyasetçi olarak seçimde çalışmam gerekmiyor mu? Gerekiyor. Onu konuşurken biz de 10 yıllık deneyimimizden, belli konularda, belli pasajlar açmayacak mıyız? Belli konuşmalar yapmayacak mıyız? Ya da rakibin söylediklerine karşı kendi bilgimizi deneyimimizi anlatmayacak mıyız? Ben bugüne kadar hiç susmadım. Kıran kırana ne yapıyorum ki? Soru sorurlunca cevap bile vermiyorum” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN KADIN ADAYLA YOLA ÇIKMASINI İSTERİM”

Büyükşehir Belediyesi için rakip partiden ya da kendi partisinden kadın adaylar ile yarışmaktan memnuniyet duyacağını belirten Kocaoğlu, “Bunu tabii isterim, neden istemeyeyim? Belki bizden de kadın çıkar, iki kadın aday yarışır. Hatta, AK Parti’nin kadın aday göstermesini isterim. Büyük zevk olur. Centilmence bir yarış geçer umarım” dedi. Kocaoğlu ayrıca, İzmir’de 200’e yakın belediye başkan adayı ve bine yakın da meclis üyesi adayı olmasını “Gayet normal” şeklinde niteleyerek, İzmirlilerin her zaman daha iyisini ve en iyi hizmeti hak ettiğini vurguladı.

“AZİZ ŞUNU İSTİYOR”, “AZİZ BUNU İSTEMİYOR” SÖYLEMİ YANLIŞ”

Önceki dönemlerde ilçe belediye başkanları ile yaşanan gerginliklere ve katı atık tesisi için yer seçiminde yaşadığı zorlukların ayrı bir konu olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Kocaoğlu, bunun adaylıktan apayrı bir durum olduğunu söyleyerek, “Benim hiç bir belediye başkanı aleyhine bir şey konuştuğumu gördünüz mü? Hiç bir şey konuşmadım” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, son olarak aday adaylarını belirleyecek yetkinin kendisinde olmadığını da hatırlatarak, “Bir proje üzerinde konuşmak, fikir ayrılığı ayrı şey, bunu kişisel boyuta getirmek ayrı şey. Benim tüm bakanlarla kent için doğruyu yapmak için konuşuyoruz ve tabi ki tartışıyoruz bu ayrı bir şey. Ama benim bir belediye başkanını kalkıp bir şey dediğim oldu mu? O öyle düşünür bizim de fikrimiz bu der geçeriz. Büyükşehir’in bir görevi var bunlar daha çok planlamada çıkan şeyler. Konak Belediyesi, Konak Meydanı’na gökdelen planı yapsa Büyükşehir’e gönderse, Konak Belediyesi’nin ve meclis üyelerinin bir sorumluluğu yok. Ben onaylarsam, Büyükşehir Meclisi onaylarsa sorumluluğumuz var. Biz mahkemeye gidiyoruz. Konak Belediye meclisi gitmiyor. Konak Belediye Başkanı, başkan olduğu için değil Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğu için sorgulanıyor, yargılanıyor. Tabii ki onların aldığı kararı biz burada süzgeçten geçirmek zorundayız. Bize yasa vermiş olduğu gibi onaylarsın, yanlışsa reddedersin ya da değiştirerek onaylarsın. Arkadaşların hepsiyle iyiyiz. “Aziz şunu tutuyor”, “Bunu istiyor” sözleri boştur. Hiçbir genel merkez, büyükşehir belediye başkanına bunu teslim etmez. CHP’si de, AKP’si de, MHP’si de… Kendisi belirleyecektir. Bize fikrimiz sorulursa, biz olurdan ziyade olmazı konuşuruz. Niye olmazı konuşuruz. İlla bilmem kim olsun diye bir şey yok. Burada şu nitelikte bir adam lazım. Üç tanesi bu niteliktedir tercih sizindir. Bize sorarlarsa söyleyeceğimiz budur. Sormazlarsa hiçbir şey yok. Bu işler böyle. Genel Merkez’in kapısının önünden geçen adam da bunu bilir” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bir git de kurtulak artık senden be. 10 yıldır kuruttun İzmir’i. Nerde Priştina’lı günler…