site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kızılay’ın Kan Bağış Tır’ı İki gün Boyunca Selçukta

Kızılay’ın Kan Bağış Tır’ı İki gün Boyunca Selçukta
03.12.2012
A+
A-

Kızılay Ödemiş Kan Merkezi Tırı iki gün boyunca Selçuk’ta kan bağışçılarını bekliyor.

Bugün Selçuk’a gelen Kızılay Ödemiş Kan Merkezi’nin tırı Selçuk Tahsinağa Camii yanında bulunan pazaryerinde Selçuk’ta ki duyarlı vatandaşlarımızı bekliyor. Senenin belli zamanlarında ilçemize gelerek kan toplayan Kızılay’a ait kan tırı 2 gün boyunca Selçuk’ta kalacak.

Kan bağışının ilk gününde beklenen ilgi olmasa da kan bağışının ikinci gününden umutlu olan yetkililer tüm duyarlı Selçuk halkını beklediklerini söylediler.

Her geçen gün önemi daha fazla anlaşılan, sadece Selçuk’ta değil, tüm dünyada insanlara yardım eden, zor gün dostu Türk Kızılay’ına Selçuk halkından bu sefer beklenen duyarlılık maalesef gösterilmedi.   Her gelişlerinde ortalama bir günde 100 ünite kan sayısını bulan Kızılay da bu rakam bu sefer 40 lar da kaldı.  Yarın da Selçuk’ta kalacak olan Kan bağış tırına halkımız tarafından gerekli ilginin yarın ki bağışlarda gösterileceğini Selçuk Haber olarak umut ediyoruz.

Kan bağışı toplama esnasında Selçuk Kızılay Derneği Başkanı Zeliha Vişne yapmış olduğu açıklama da şunları söyledi; ‘‘ Bu gün Ödemiş Bölge Kan Aracı ilçemize gelerek vatandaşlarımızdan kan bağışı topluyor. Bu tır iki gün boyunca ilçemizde kalacak. Bugüne kadar olduğu gibi Selçukluların da gerekli duyarlılığı göstererek bizlere yardımcı olacaklarını umut ediyoruz. Bizlere yardımcı olan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ve bu olayı önemseyen vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum’’ dedi.

Ödemiş Kan Aracının sorumlu doktoru Mehmet Selahattin İnce ise şunları söyledi; ‘‘Bugün İzmir Bölge Kan merkezinin gönderdiği bu tır ile Selçuk’ta kan alıyoruz. Selçuk’tan Alaşehir’e kadar Ödemiş Bölgesine bağlı olduğu için Ödemiş Kan Bağış Merkezi’nin elemanları kanı almakla yükümlü. Gördüğümüz kadarı ile Selçuk halkı kan verme konusunda oldukça duyarlı. Ne zaman Selçuk’a gelsek gerekli katılımı sağlıyorlar. Ve bizi hiçbir zaman mahcup etmiyorlar. Ve bugün ki hedefimiz 100 ünite kan sayısına ulaşmaktı fakat bugün ki sayımız kırklarda kaldı. Yarın inşallah bu sayı çoğalacak ve duyarlı Selçuk Halkı bizleri yalnız bırakmayacak ’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.