site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kışlık ürünler ekildi Şampiyon: Brokoli

Kışlık ürünler ekildi Şampiyon: Brokoli
31.08.2015
A+
A-

Kışlık ürünler ekildi Şampiyon-Brokoli

Ovada, 104 bin dekar alana kışlık ürün ekildi. Ekimler devam ederken birinci sırada brokoli var. Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, verileri açıkladı

OVADA hasadı biten yazlık ürünlerinde yerine kışlık ürünler ekilmeye başlandı. İlk veriler Torbalı Ziraat Odası tarafından açıklandı. Domatesin tarladan toplandığı, mısırın ise ilk hasadını gerçekleştirdiği şu günlerde çiftçiler, kışlık ürün ekimine başladı. Ürünler tek tek fide halinde toprakla buluşurken, tarım işçileri tüm hızıyla çalışmalarını gerçekleştiriyor. Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, ovada şu ana kadar en fazla brokoli, en az pırasa ekildiğini söyledi.

104 BİN DEKAR ALANDA EKİLDİ

Her yıl mevsimlik ürünlerin ekilmesi sonrasında en az 2.5 ay sonra hasada başlanıyor. Yazlık ürünlerin yavaş yavaş ovadan kalkmasıyla birlikte kışlık ürünler yerlerini almaya başladı. Ziraat Odası verilerine göre, kışlık ürünlerin başında 74 bin dekar alana brokoli ekildi. Diğer ürünlerin sıralaması ise şöyle, lahana 10 bin 500 dekar, kereviz 8 bin 699 dekar, karnabahar 5 bin 500 dekar, pırasa 2 bin 500 dekar, marul 1750 dekar ve pırasa 1500 dekar alana ekildi. İlk verilere göre toplamda 104 bin 680 alana kışlık ürün ekildi. Bu sayının önümüzdeki günlerde değişebileceğini ifade eden Girgin, “Bu yaz domates ve mısırın üzerinde çok durduk. İyisiyle kötüsüyle yazlık dönemi kapatıyoruz. Şimdi çiftçilerimiz kışlık ürüne yönelmeye başladı. Herkes ekimlerini yapmaya başladı. İlk sırada brokoli var. Böyle giderse çiftçilerimiz bu ürüne büyük önem verecek. Geçtiğimiz yıl pırasa fazlaydı. Bu yıl hangi ürün fazla olacak göreceğiz” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜ GÜLER İNŞALLAH

Odaya ilk kayıtların yapıldığı ve kayıtlara göre 104 bin 680 dekarlık alana kışlık ürünler ekildi. İyi verimlerin alınması için çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, “Yaz döneminde her zaman çiftçilerimizin yanındaydık. Tarım işçilerinden üreticisine kadar talepleriyle ilgilendik. Tarım arazilerine giderek yerinde inlemeler dahi yaptık. Bunu kışın da yapacağız. Şimdilerde kışlık ürünler yeni ekildiği için sebzelerin yetişmesini bekliyoruz. Hasat dönemi geldiği vakit çiftçilerimizle bir olacağız. Onların derdini ve taleplerini dinleyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Allah’ın izniyle bu yıl da kışlık ürünler verimli olup çiftçilerimizin yüzü güler” şeklinde konuştu.
Kaynak: buyuktorbali.com-Amede ALPAGUT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.