site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kılıç: İzmirli’nin Asıl Sorunu Geçim Derdi

Kılıç: İzmirli’nin Asıl Sorunu Geçim Derdi
28.05.2015
A+
A-

senem kilic 3

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, İzmirliler’in yaşam tarzlarına müdahale ettirmeyeceklerini defalarca kanıtladıklarını belirterek, İzmirliler’in asıl sorununun kentin içine düştüğü ekonomik darboğazın bir an önce aşılması olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, İzmir’in en köklü semtlerinden Eşrafpaşa’da esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Tüm İzmir’de olduğu gibi Eşrefpaşa’da da esnafın ekonomik sorunlarla boğuştuğunun altını çizen Kılıç, partisinin esnaflarla ilgili çözüm önerilerini aktardı.

İzmirliler’in sorunlarını yansıtabilecekleri herhangi bir muhatap bulamamaktan yakındıklarını vurgulayan Senem Kılıç, yönetenlerin İzmirliler’in sorunlarını çözmek yerine, suni gündemlerle halkı oyalamaya çalıştığına dikkat çekti.

İNSANLAR EKMEĞİNİN DERDİNDE

İzmirliler’in maddi yönden ferah oldukları eski günlerini artık mumla aradıklarını ifade eden Kılıç, “Maalesef çok sayıda İzmirli’nin cebinde temel ihtiyaçlarını karşılamaya bile yetecek parası yok. İnsanlar artık zevklerini, eğlencelerini çoktan geçmiş, pazardan nasıl alışveriş yapacaklarını, faturalarını nasıl ödeyeceklerini, çocuklarının cebine nasıl harçlık koyacaklarını düşünmekte. İzmirli ekmeğini nasıl kazanacağının derdinde ve zorlu bir geçim savaşına girmiş durumda. Geçtiğimiz yıl pazar harçlığı ayırdıkları haftalık 50 TL. ile bu yıl filelerin yarısı bile dolmuyor. Bu da ilk olarak mahallelerde hizmet vermeye çalışan esnafımızı vuruyor. Esnafımız bırakın para kazanmayı; o günkü elektrik, su faturasını, kira parasını çıkarınca “Allah bereketini versin” demek zorunda kalıyor. Kazancı unutmuş, günü nasıl zararsız kapatırımın derdine düşmüş” diye konuştu.

KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

İzmirliler’in her gün biraz daha fakirleştiğine ve Türkiye’nin diğer illerinin gerisine düştüğünü vurgulayan Kılıç, “Ancak yönetenlere baktığımızda, onlar İzmirliler’in yaşamsal sorunlarını çözmek yerine, hala yaşam tarzlarına laf etmekle uğraşmakta. İzmir ile alakası bile olmayan bir insan kalkıyor. Diyarbakır’dan bir laf ediyor; biz burada onun üstüne tartışmak zorunda kalıyoruz. Hayali gündemlerle tartışma yaratarak gerçekleri unutturmaya çalışıyorlar. Yaşam tarzları üzerinden insanlarımızı bölmeye devam edebileceklerini sanıyorlar. Artık İzmirliler’in karnı bu tartışmalara tok. İzmirliler çoktan yaşamlarına kimseyi karıştırmayacaklarını kanıtlamış durumda ve artık bizim bunlarla kaybedecek vaktimiz yok. Biz İzmirliler olarak bir an evvel, işsiz gezen çocuklarımızın, iş yapamayan esnafımızın, çocuğunun cebine harçlık koyamayan babalarımızın, pazar filesi eve boş dönen annelerimizin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak durmadan çalışmaya devam ediyor ve partimizin sorunları çözmek adına yapacaklarını hemşehrilerimize anlatıyoruz” ifadesini kullandı.

senem kilic 5

senem kilic

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.