site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

KESK 20 Yaşında

KESK 20 Yaşında
09.12.2015
A+
A-

Selçuk’ta KESK’e (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) bağlı sendikalar KESK’in kuruluşunun 20. Yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı ve pasta kestiler.

KESK’e bağlı Eğitim Sen’de bir araya gelen Tüm Bel Sen, SES, Kültür Sanat Sen, Yapı Yol Sen, Tarım Orkam Sen gibi sendikaların temsilci ve üyeleri 20. Mücadele yılı dolayısıyla pasta kestiler.

KESK Selçuk Platformu adına ortak basın açıklamasını Eğitim Sen Selçuk Baştemsilcisi Güngör USLU; KESK çatısı altında bundan sonra ortak mücadele edeceklerini belirtti. Kurulduğu günden beri baskı ve soruşturmalara  uğradıklarını ancak bir an olsun geri adım atmadıklarını belirten Uslu; “Bundan sonra başta 657 sayılı yasada yapılmak istenen değişikliklerle iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına yönelik tüm haksızlıklara karşı ortak mücadele edeceğiz. Selçuk KESK platformu olarak daha güçlü bir sendikal mücadele yürüteceğiz”dedi. Basın açıklamasının ardından KESK Selçuk Temsilcileri pasta keserek 20. Yılını kutladılar.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde;
Emekten ve İnsanca Yaşamdan Yana Bir Gelecek İçin;
İYİ Kİ KESK VAR!..

Bugün, Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK’in 20. Kuruluş yıldönümü…

20. Kuruluş yıldönümümüzü çok ağır faşizm koşullarında karşılıyoruz. Darbe koşullarının hüküm sürdüğü yıllarda kurulan Konfederasyonumuz bir kez daha faşizmin sistematik saldırısıyla karşı karşıya…
Saldırılar karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, gözaltılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle ve diğer baskı türleri devam, ediyor. Toplu gözaltı ve tutuklamalarla zirveye ulaştı. Son yıllarda sokağa çıktığımız neredeyse tüm eylemlerde saldırıya uğruyor, engelleniyoruz. TİS ve grev hakkımızı kullanmamız her tür mekanizma devreye sokularak engellenmek isteniyor. Yandaş konfederasyon ve sendikalar yedek güç olarak devreye sokuluyor. Uluslararası sözleşmeler ve anayasal haklarımız hiçe sayılıyor. Şimdi de kamu emekçilerinin pamuk ipliğine bağlı iş güvencesini 657 saylı yasada yapacakları değişikliklerle ortadan kaldırmak istiyorlar.

20. Kuruluş yıldönümümüzde önümüzdeki süreci mücadeleyi ve örgütlülüğümüzü büyütme kararlılığı ve çabası içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz. 20. Kuruluş Yıldönümümüz olan bugün buradan bir kez daha 10 Ekim’de yaşamını yitiren arkadaşlarımızın vasiyeti olan barış ve demokrasiyi gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.
Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu en iyi bilenler KESK’lilerdir. Çünkü KESK güçlünün hukukuna karşı her zaman ezilen, dışlanan, ötekileştirenlerin yanında saf tutmuştur. Bu nedenle demokrasiye susamış bir halka baskı, zor ve şiddetten başka bir şey vaat etmeyenlerin öncelikli hedefleri arasında KESK’’in yer alması şaşırtıcı değildir.
Ancak mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

ÇÜNKÜ;
KESK, insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır.
KESK, emekçilerin iradesine iktidarlarının gölgesinde büyüttükleri yandaş konfederasyonla birlikte ipotek altına alanların satış sözleşmelerine, emeğin adının olmadığı bütçelerine teslim olmayacağını haykıranların örgütüdür.
KESK, bizi kapı kulu olarak görenlere, baskılarla sindirmeye çalışanlara, grevli toplu sözleşme hakkımızı engelleyerek güvencesiz çalışma koşullarına, açlık sınırına yakın sefalet ücretlerine mahkûm etmek isteyenlere karşı mücadeleyi yükseltenlerin evidir.
KESK, EĞİTİM SEN’dir! SES’idir! TÜM BEL SEN’dir! BES’tir! KÜLTÜR SANAT SEN’dir! ESM’dir! TARIM ORKAM SEN’dir! HABER SEN’dir! YAPI YOL SEN’dir! BTS’dir! DİVES’tir!
Bugün başta 10 Ekim Barış Karanfili yoldaşlarımız olmak üzere emekleriyle, ödedikleri bedellerle bu onurlu tarihi yazan arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, 20. Kuruluş yıldönümümüzü Barış Karanfillerimize adıyoruz…
Haklılığın, onurun ve kararlılığın mücadelesi ile dolu bu tarihimizin gururunu yaşıyoruz.
Bir kez daha haykırıyoruz:
İYİ Kİ KESK VAR!
KESK’İN 20. MÜCADELE YAŞI TÜM EMEKÇİLERE KUTLU OLSUN!
YAŞASIN EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN SENDİKAL MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN KESK!
SELÇUK KESK PLATFORMU

kesk-pasta1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.