Selçuk Haber

Kesilen Ağaç Onlarca Mezara Zarar Verdi

selcuk-asri-mezarligi (5)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Asri Mezarlığında ki manzara görenleri isyan ettirdi.

Kuruyan bir çınar ağacını kesen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ağaç kesiminin plansız yapılmasından dolayı birçok mezarın tahrip olmasına neden oldu. Kesilen ağacın etrafında ki onlarca mezar zarar gördü ve onlarca mezarın taşları kırıldı. Kesilen ağaç etrafında ki mezarların birçoğu büyük zarar gördü.

Selçuk Asri Mezarlığında yer alan kuruyan bir ağacın Kesilen parçaları ve gövdesi etrafta bulunan mezar taşlarını kırdı. Ağacın kesimi sırasında birçok mezar taşı parçalandı. Vatandaşlar mezarlıkta ağaç kesim sırasında mezar taşlarının kırıldığını ve mezarların zarar gördüğünü söyleyerek, olaya tepki gösterdiler. Ağaç kesimi sırasında mezar taşlarının kırılarak zarar gördüğünü gören vatandaşlar ise mezarlıkta ki manzara karşısında isyan etti.  Mezarları korumak için gayret göstermesi gereken personelin mezarların zarar görmesini önleyemeyişine kızan vatandaşlar “Ölüsüne sahip çıkmayan dirisine de sahip çıkmaz” diye konuştular.

Zarar gören bölgede annelerinin babalarının ve yakınlarının mezarları yer alan vatandaşlarımız ise olayla ilgili şikâyetçi olduklarını ve İzmir büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünü aradıklarını şuana kadar kendilerine olay ile ilgili herhangi bir dönüş yapılmadığını söylediler. Ayrıca konu ile ilgili şikâyetçi olmak için İzmir’i arıyoruz Selçuk ilgileniyor deniyor. Selçuk’ta ki yetkililere ulaşıyoruz İzmir Büyükşehir Belediyesine bizi yönlendiriyorlar, Ne yapacağımızı bilemedik diye tepki gösterdiler.

Mermer taşları kırılan ve yıkılan mezarların ise ne zaman tamir edileceği konusunda ise şuanda herhangi bir bilgiye ulaşamadık.

Exit mobile version