Selçuk Haber

Kent Konseyinin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı

DSC_0474

Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu 30 Ekim Perşembe günü Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı salonunda yapıldı. Üyelerin ve halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşen genel kurul toplantısına Belediye başkanı Zeynel Bakıcı dinleyici olarak katıldı. Zeynel Bakıcı’nın toplantıyı başından sonuna kadar dikkatle izlemesi ilgi çekti. Genel Kurul konsey başkanı İrfan Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. İrfan Yıldız konuşmasına tüm üye ve katılımcılara teşekkür ederek başladı. Kent konseyi meclislerinin belirlendiğini; Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk ve Engelliler meclisi olmak üzere dört ana meclis kurulduğunu yakın bir zamanda meclislerin faaliyete geçeceklerini belirtti.

Bu meclislere ait yönergelerin hazırlandığını ve genel kurulun onayından sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

Küçük Menderes açık kanalizasyona dönüşmüştür

Gündemin diğer maddelerine geçildi. Kent Konseyine 50’ye yakın imza ile iletilen önergelerin görüşülüp onaylanması oldukça tartışmalı geçti. Küçük Menderes Nehri’nin kimyasal atıklar yüzünden çevre kirliliğine neden olduğunu insan ve diğer canlıların yaşamını tehdit ettiğini bu kirliliğin önlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik ve Büyük Şehir Belediyesi nezdinde acilen çalışma yapılması talep eden önerge oy birliği ile kabul edildi.

Önerge üzerine açıklama yapan Konsey Başkanı İrfan Yıldız Küçük Menderes ne yazık ki bu günkü haliyle açık kanalizasyona dönüşmüştür dedi. İsmail Payamcı söz alarak Küçük Menderes’i belediyelerin değil aç gözlü sanayicilerin kirlettiğini söyledi. Sermaye kendisine zararını görmedikçe bu kirlenmenin önüne geçmenin zor olacağını söyledi.

Zafer ve 14 Mayıs Mahallerinin imara açılması

2. önerge okundu. 2013 Haziran ve Kasım aylarında 14 Mayıs ile Zafer Mahallerine konulan inşaat yasağının kaldırılmasına dönük hemşerilerimizin kazanılmış müktesep hakları, mevcut yapılaşma durumu, kent gelişimine örnek teşkil edecek, trafik, otopark ve ticari alanlar sorunu gibi hususlar da dikkate alınarak en kısa zamanda bölgeyi kapsayan yapı yasağının imar Kanunu ve yönetmelikler kapsamında acilen değerlendirilmesi hususunun gündeme alınmasını ve kabulünü konseyden talep eden önerge üzerinde tartışmalar yaşandı. İnşaat Mühendisleri odası temsilcisi İsmail Payamcı bu bölge için yapı yasağını kaldırmak cinayet olur. Birçok sorun yaşanır dedi. Mevcut hali ile yetmeyen otoparkların imar hareketleriyle daha da yetersiz olacağını, yolların yetmeyeceğini durumun bugünkinden daha kötü olacağını söyledi.

Bunun üzerine Belediye başkanı söz alarak “Ben o mahallelerde doğdum. Oraların adı 70’li 80’li yıllarda Küba Mahallesiydi. O mahallelerde birkaç bakkaldan başka bir tane ticari işletme bulamazsınız. Yaşlılarımız tıraş olmak için çarşıya inerler. İsmail Bey siz geçen yönetimlerin 15 yıl imar danışmanlığını yaptınız neden planlı bir imar çalışması yapmadınız. Yasaklamak en kötü çözümdür. Biz otoparkları, yeşil alanları, ticari ve modern bir kente yakışan yolları ile planlama yapacağız. Bu mahallelerin makûs talihini yıkacağız dedi.

Selçuk’a doğal gazın gelmesi için Konsey’e önerge verildi.

Selçuk’a doğal gazın getirilmesini talep eden önerge ile Selçuklu gençlerin spor olanaklarının arttırılmasın talep eden önergeler de oy birliği ile kabul edildi.

Eğitim Sen temsilcisi Yaptığı konuşmayla ilgi çekti.

Genel kurul toplantısında en çok ilgiyi genel kurulun başında Kent Konseyi’ni demokratik bulmadıkları gerekçesiyle çalışma gruplarında yer almayacaklarını belirterek her konu üzerine söz alıp konuşan Eğitim Sen temsilcisi çekti.

Konsey başkanı İrfan Yıldız Eğitim Sen temsilcisine yönelik eleştirilerin artması üzerine Eğitim Sen temsilcisi arkadaşımızın söz söyleme, görüş belirtme hakkını kimse engelleyemez. Konseyimiz Eğitim Sen ve diğer demokratik kitle örgütlerinin fikirlerin özgürce açıklayabilecekleri bir halk meclisidir ifadesini kullandı. Tüm STK’ları aramızda görmekten, onlarla beraber çalışmaktan onur duyarız dedi.

Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı katılımcı olarak söz alıp, eğer demokrasiyi geliştirmek istiyorsak herkesin söz hakkına saygı göstermeliyiz. Amacımız Selçuk’u Selçuk halkıyla birlikte yönetmektir. Biz bunun örneğini ne mutlu ki, bugün burada gördük. Demokrasiyi Selçuk’ta bütün kurumlarıyla yaşatmak ve geliştirmek boynumuzun borcudur dedi.

İSMAİL PAYAMCI’NIN KENT KONSEYİ VE İLÇE HAKKINDA GAZETEMİZE  VERMİŞ OLDUĞU ÖZEL RÖPORTAJIN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Exit mobile version