Selçuk Haber

Kent Konseyinde ADD Olmayacak

add-basin-aciklamasi (2)

Selçuk Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tuncay Kireç, Basın Mensupları ile bir araya gelerek, kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Kent Konseyinin oluşmasına yönelik Başkan Seçiminin, Demokratik bir ortamda olmadığını vurgulayan Kireç, konuyla alakalı çeşitli açıklamalarda bulundu.

Kent Konseyinde Seçim Yerine Atamaya Yer Verildi

ADD Parkta gerçekleşen toplantıda Kent Konseyi ön planda tutuldu. Dernek Başkanı Tuncay Kireç yaptığı açıklamada, ”Selçuk’ta bir Kent Konseyi kuruldu. Selçuk’un yönetimiyle ilgili halkın ve Sivil Toplum Örgütlerinin bu yönetime katılması çok güzel bir gelişmeydi fakat zamanla gördük ki bu Kent Konseyinde seçim yerine atamaya yer verildi. Yönetim Kurulu oluşturuldu ve gerçekleşen atama ile herkese dayatıldı. Oturumu yöneten Divan Başkanı çok tecrübesiz davranışlar sergiledi. Orada bulunan oy vermeye yetkili ya da yetkisiz bütün izleyicilerin parmak kaldırmasıyla oylama yapıldı. Kent Konseyi Yönetimin seçilecek olan kişilerin blok liste ile seçilmesi kabul edildi. Blok listede kimlerin olduğunu hiç kimse bilmiyordu. Bu tamamen atama yöntemi. Böyle bir Kent Konseyinde olmanın çok mantıklı olmadığını, Kent Konseyinin halkla bütünleşemeyeceğini düşünerek oradan ayrılma kararı aldık. Kent Konseyi’nin bundan sonraki çalışmalarında Atatürkçü Düşünce Derneği olarak biz bulunmayacağız” dedi.

Her İki Terör Örgütünüde Kınıyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tuncay Kireç, son günlerde Türkiye’de yaşanan olayları da değerlendirdi. Türkiye’nin terör batağına saplanmış olduğunu belirten Kireç, “Bizlere anlatılan çözüm süreci çözülme noktasına gitmiştir. Parçalanmanın eşiğine doğru ilerlemekteyiz. Her iki terör örgütünü de kınıyor ve terörle her türlü mücadele edilmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çeşitli programlar hazırladıklarını belirten Tuncay Kireç, Kaymakamlığa, Selçuk Belediyesine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yer temini ile alakalı dilekçe verdiklerini fakat hala cevap alamadıklarını iletti. Yer ve saat konusunda hala net bilgi alamayan Dernek Başkanı Tuncay Kireç, “Cumhuriyetimizin 91. Yılı için belirlemiş olduğumuz etkinliklerimizi gerçekleştirebilmemiz için bize en kısa zamanda cevap iletmelerini temenni ediyoruz” dedi.
Haber: Seda Konuk www.selcukhaber.com

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Exit mobile version