Selçuk Haber

Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

KENTKONSEYİ-TOPLANTİ (1)

29.09.2014 tarihinde kurulan Selçuk Kent Konseyi’nin karar organı olan Yürütme Kurulu toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Bülent Cinel’in açılış konuşmasında Selçuk Kent Konseyi’nin Selçuk için çok önemli bir kuruluş olduğunu, Selçuk’un birikmiş onlarca sorununa çözüm yolları hususunda Kent Konseyi’nin görüş ve önerilerinden faydalanacaklarını belirtti.

Gündemin 2. maddesi gereğince, Belediye Başkanlığınca bildirilen adaylardan genel sekreter seçimine gidildi. İnşaat Mühendisi Nesimi Cengiz Yürütme Kurulu Tarafından genel sekreterliğe seçildi.

Daha sonra Belediye Başkan Vekili Bülent Cinel başarılar diyerek oturumu yönetmek üzere yerini Kent Konseyi başkanı İrfan Yıldız’a bıraktı.

Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız sözlerine Bingöl’de Şehit düşen Emniyet görevlilerine, terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı.

Büyük Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” sözüne atıfta bulunarak, yakın coğrafyamızda cereyan eden vahim olayların ülkemize sıçramış olmasından derin bir üzüntü duyduklarını belirtti. Atatürk’ün 91 yıl önce kurduğu demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgemizdeki önemini bir kez vurgulayarak bölgeye barışın insan haklarına saygı ve demokrasiyle geleceğini belirtti.

Daha sonra Kent konseyi bünyesinde yer alacak olan meclislerin oluşturulmasına geçildi. Konsey bünyesinde Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi ile Çocuk Meclisi’nin kurulmasına karar verildi. Meclislerin kurulması için komisyonlar kuruldu.

Başkan Yıldız, Kent Konseyi’nin şeffaf yönetim, hesap verebilirlik, kaynakların verimli kullanılması ve hizmetlere doğrudan ulaşılabilmesi bakımından çok önemli bir görevi üstlendiğini belirtti. Selçuk’un doğal, tarihi ve coğrafi bakımdan dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyleyerek maalesef tanıtım konusunda hedeflere ulaşılamadığını Kent Konseyinde tanıtım konusunu öncelikli hedeflerden biri olarak belirlediklerini vurguladı.

Kent Konseyinin seçimleri konusunda yapılan eleştirilere değinerek, demokrasilerde eleştiri kültürünün varlığını yüksek bir değer olarak gördüklerini, ilk olması bakımından bir takım noksanlıkların yaşandığını, bunun demokratik tavır içinde hoş görüyle karşılanması gerektiğini söyledi. Blok liste eleştirilerine de genel kurulun oylayarak bu kararı aldığını, genel kurulu oluşturan temsilcilerin tercihlerine saygı göstermenin demokratik bir tutum olduğunu söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konseyden çekilme kararını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirten Başkan Yıldız,konseyin her kesim ve her görüşü temsil eden üyelerden oluştuğunu, siyasal bir kurum olmadığını dile getirerek,dileğimiz ADD’nin de değer verdiğimiz bir kurum olarak, bir nevi halk meclisi olan Kent Konseyinde aktif bir biçimde yer almasıdır dedi.

Haber : Mehmet Uyaroğlu

Exit mobile version