site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kent Belleğinde İskandil Söyleşisi

Kent Belleğinde İskandil Söyleşisi
27.06.2022
A+
A-

Selçuk Efes Kent Belleği’nde Yazar Mehmet Atilla’nın İskandil kitabının tanıtım etkinliği düzenlendi. İkinci Dünya Savaşı yıllarında yarım kalan, hüzünlü bir aşk hikâyesinin anlatıldığı kitabın tanıtım etkinliğinde Mehmet Atilla kitabını okurları için imzaladı.

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Yunanistan’ın Kos Adası’ndan(İstanköy) Bodrum Akyarlar’a (Kefaluka’ya) göç etmek zorunda kalan Elif ve Yunus’un yarım kalan hikâyesinin anlatıldığı İskandil kitabında Yazar Mehmet Atilla, tarihin bilinmeyen bir gerçekliğinin üzerine oturttuğu iki katmanlı kurmacayla hem geçmişe hem de günümüze yelken açarken Yunanistan’ın İstanköy’den Akyarlar’a uzanan iki aşk hikâyesini etkileyici bir dil ve akıcı bir gerilim eşliğinde okurlarına sunuyor.

Efes Selçuklu gençlerin yanı sıra çevre ilçelerden gelen katılımcıların da ilgi gösterdiği etkinlikte Selçuk Efes Kent Belleği çalışanlarından Tarihçi Tolga Mert İkinci Dünya Savaşı ve tarih bilinci üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin moderatörlüğü Ayşe Yazar tarafından yapıldı.

Etkinlikte İskandil kitabının ana karakterlerinden Yücel’in eğitmen olması dolayısıyla Mehmet Atilla Köy Enstitüleri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Kitabın ruhuna uygun türkülerin söylendiği etkinlikte romanda atıfta bulunulması sebebiyle Halikarnas Balıkçısı adıyla tanınan Türk Edebiyatının önemli yazarlarından Cevat Şakir Kabaağaçlı da yâd edildi.

Efes Selçuk’un kültür ajandasını tutan Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen etkinlik Yazar Mehmet Atilla’nın katılımcıların sorularını cevaplaması ve kitabını imzalanmasının ardından son buldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.